Cazul șoferului ucis în Franța scoate la iveală terorile asupra românilor: Doi bărbați, înjunghiați cu un cuțit pe motiv că vorbeau în română

Cazul șoferului ucis în Franța scoate la iveală terorile asupra românilor: Doi bărbați, înjunghiați cu un cuțit pe motiv că vorbeau în română
Român ucis în Franța. Sursă foto:Mihai Spătaru Facebook
Publicat: 23/05/2021, 09:30

Cazul lui Mihai Spătaru, șoferul român în vârstă de 38 de ani, ucis în Franța pe o autostradă, de hoţii pe care i-a surprins că-i prădau marfa, scoate la iveală abuzurile la care sunt supuși șoferii est-europeni pe motive etnice și nu numai.

În ultimul an și jumătate mai mulți români au fost uciși pe meleagurile franceze. Unii din motive rasiale, iar alții au căzut pradă violenței, urii sau chiar unor pasiuni conjugale.

Cazul avocatei ucise la o petrecere, în Franța

Mădălina Sneddon, o tânără avocată româncă, şi-a găsit sfârşitul în Franţa, la Aix-en-Provence, în luna iunie a anului 2020. Femeia de 40 de ani locuia în Marea Britanie alături de soţul ei, un om de afaceri scoţian.

În luna iunie, cei doi au decis să petreacă două săptămâni  de vacanțî în Franţa, la Aix-en-Provence, unde închiriaseră pentru acest eveniment un apartament situat la ultimul etaj într-o clădire de lux, potrivit presei internaționale.

Pe 13 iunie, românca a fost găsită moartă în locuința luxoasă, iar procurorii cred că nu a fost un simplu accident. Scoţianul le-a spus anchetatorilor că după o noapte în care amândoi au consumat foarte mult alcool, şi-a găsit a doua zi soţia fără suflare.

Cel care a sunat la numărul de urgenţă şi a anunţat decesul a fost chiar soţul ei, Craig Sneddon, care susţine că a găsit-o moartă pe scări.

Mădălina şi soţul ei își doreau să petreacă, pe cât posibil, cât mai mult timp în sudul Franţei „Apelul a fost făcut în franceză, cu un accent englez distinct, că a descoperit trupul fără viaţă al soţiei, pe scările clădirii”, ar fi declarat un purtător de cuvânt al poliţiei franceze, conform The Courier.

Mădălina ar fi ajuns în Franţa doar cu câteva zile înainte, din cauza restricţiilor coronavirusului, iar cuplul şi-ar fi dorit să rămână în sudul Franţei pe termen lung. Anchetatorii au informaţii din partea unor martori care au declarat că din apartamentul celor doi se auzeau frecvent ţipete.

Primul suspect este chiar soţul româncei, care a fost reţinut de poliţiştii francezi: „ Autopsia efectuată a dezvăluit răni care erau incompatibile cu o simplă cădere pe scări.”

Bărbatul este arestat și dacă va fi găsit vinocat riscă să-şi petreacă următorii 30 de ani după gratii, potrivit presei internaționale.

FOTO: Mădălina, românca ucisă în Franța/Sursă: Reporter Buzoian

Bărbați înjunghiați pe motiv că vorbeau în limba română

În decembrie 2020, un bărbat cu probleme psihice a atacat cu sălbăticie un grup de trei oameni, printre care se aflau şi doi români, pe motiv că i-a auzit vorbind în limba română.

Potrivit presei franceze, atacul a avut loc în Antony, Hauts-de-Seine, un orăşel din suburbiile sudice ale Parisului.

Bărbații au fost atacaţi din senin pe stradă de un bărbat care i-a înjunghiat cu cuțitul și le-a provocat răni grave. Două dintre cele trei victime erau cetăţeni români, iar unul dintre ei a ajuns la terapie intensivă în stare critică, însă medicii au reuşit să-i salveze viaţa.

Reprezentanţii Parchetului din Nanterre, citaţi de portalul BFM Paris, au informat că este vorba despre o tentativă de crimă „din cauza rasei, etniei şi religiei„.

Bărbatul care i-a atacat pe cei trei cu o violenţă ieşită din comun, fără absolut niciun motiv, le-a mărturisit anchetatorilor că a vrut să-i ucidă fiindcă i-a auzit vorbind o altă limbă şi pentru că, spune el, erau romi.

Am vrut să-i omor pentru că sunt romi. Am vrut să-i ucid pe romii ăştia”, a încercat el să se justifice în faţa poliţiştilor.

Nicoleta, în vârstă de 25 de ani, a fost ucisă de un client în Franța, în anul 2018. Tânăra a fost înjunghiată cu cinci lovituri de cuțit și apoi călcată cu mașina. Ucigașul Nicoletei a fost însă închis abia anul acesta, în martie.

Judecat la Nîmes, ucigașul ei care suferea de epilepsie, a invocat o „revărsare” de furie pentru a explica uciderea tinerei, scrie cotidianul francez Le Figaro. Acesta ar fi fost revoltat de fapul că fata, care practica prostituția, i-a „dublat tariful”.

O martoră a incidentului, care se întorcea din Nîmes în seara acelei zile de joi, a povestit în fața juraților ce a văzut în seara crimei.

În timp ce conducea ascultând muzică, în apropiere de un sens giratoriu, șoferița a zărit o „femeie plină de sânge, cu brațele în aer în mijlocul drumului”. Atunci femeia decide să urmărească mașina, care părea să fugă de la locul faptei cu portbagajul deschis, scrie objectifgard.com.

Înjunghiată de 5 ori în piept

Corpul Nicoletei avea să fie găsit într-un șanț, la câteva zeci de metri de la fața locului, pe 3 iunie, de un motociclist. Potrivit anchetei, autopsiei și declarațiilor acuzatului, arestat pe 5 iunie în suburbia orașului Nîmes, Nicoleta a fost înjunghiată de cinci ori în gât și în piept.

Plină de sânge pe ea, Nicoleta reușește să deschidă ușa pasagerului și să fugă în spatele mașinii. Criminalul o lovește apoi violent din spate, rulând în marșarier la viteză maximă, fiind decis să o ucidă.

Criminalul a fost condamnat anul acesta de un tribunal din Nîmes, în sudul Franţei, la 20 de ani de închisoare pentru asasinarea Nicoletei, o tânără prostituată originară din România care visa la o viaţă mai bună în Franţa, potrivit jurnaliștilor AFP.

Româncă ucisă în timp ce își apăra fiul, în Franța

În luna octombrie, un grup de africani lansau un atac cu arme albe asupra unui grup de români, în Saint-Vallier, Drôme, Franța. Una dintre victimele masacrului a fost o româncă în vârstă de 30 , care a încercat să-și apere fiul de doar 16 ani.

Totul a pornit după ce un grup de africani ar fi cerut o țigară, iar românii ar fi refuza. Femeia a încercat să intervină pentru a-și proteja fiul, însă a fost înjunghiată  înabdomen, potrivit francebleu.fr.

Alți patru români au fost răniți mai ușor în braț și stomac, iar un alt român a fost spitalizat în stare de șoc.

Mihai, șoferul ucis sub ochii soției

Mihai, un șofer român de TIR, a fost înjunghiat mortal de un atacator necunoscut pe o autostradă din Franța, săptămâna trecută. Totul s-a întâmplat într-o parcare din nordul țării, iar luni, procuratura din Amiens a anunțat deschiderea unei anchete.

Șoferii din Europa de Est se confruntă cu o discriminare de ani de zile. Aceștia sunt acuzați că primesc salarii mult prea mari comparativ cu transportatorii din alte state și că îi lasă pe aceștia fără profit, a spus europarlamentarul Carmen Avram pentru GÂNDUL.RO.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului