Ce a PĂȚIT o turistă din România la un hotel din Albania: „Ne-au anunțat cu 10 zile înainte”

Ce a PĂȚIT o turistă din România la un hotel din Albania: „Ne-au anunțat cu 10 zile înainte”
Foto cu caracter ilustrativ/ Sursa: Arhiva Gândul
Publicat: 01/08/2023, 22:33

O turistă din România a fost uluită să afle că are de plătit mai mult la o rezervare făcută anul trecut. Totul s-a întâmplat cu un hotel din Albania, detalii fiind oferite de femeia păgubită pe un forum destinat vacanțelor.

„Ne-au anunțat cu 10 zile înainte de data rezervării că prețul lor va fi de 210 euro pe noapte deși aveam rezervare făcută din septembrie 2022, astfel încât în loc de 700 de euro per sejur trebuia sa plătim 2310 euro. Rezervările aveau confirmări și la data rezervării și ulterior în luna martie (confirmări cu preț și toate detaliile) când am cerut reconfirmare. Deși avem pdf-uri ce confirmă rezervările a 4 camere atât pe booking cât și pe whatsapp-ul celor de la hotel, ei susțin cu mare nerușinare că le-a fost spart site-ul când s-au făcut rezervările”, a povestit femeia pe grupul de Facebook Forum Albania.

Turiștii români, dezamăgiți de prețurile de pe litoralul din Albania

Turiștii români se arată nemulțumiți de prețurile excesive de pe litoralul din Albania, pe care le consideră ca fiind nejustificat de mari. Nemulțumirile unei familii sunt legate și de alte aspecte neplăcute întâmpinate în stațiunea în care și-a petrecut vacanța în această țară.

Perioada concediilor este abia a început pentru mulți români, iar destinațiile preferate sunt litoralul din România și țări precum Bulgaria, Grecia sau Turcia. În ultima vreme, o tendință în creștere este reprezentată de cei care aleg Albania ca destinație de vacanță. Cu toate acestea, experiențele lor nu au fost întotdeauna pe placul tuturor, existând și păreri negative.

Plaje neamenajate, prețuri mari și trafic aglomerat în Albania

Un turist a împărtășit experiențele sale pe litoralul albanez, după câteva zile petrecute în zonă. A fost dezamăgit de multe aspecte ale acestei destinații. În primul rând, multe dintre plaje nu erau amenajate corespunzător, ceea ce a redus din plăcerea de a sta la mare. Pe lângă acest aspect, turistul a remarcat că prețurile în Albania erau destul de mari, ceea ce a făcut călătoria să devină mai costisitoare decât se așteptase.

De asemenea, bărbatul s-a plâns și de traficul aglomerat din Albania, care a afectat calitatea călătoriei pe șosele. Parcările erau foarte puține și, ca urmare, a fost dificil să găsească un loc pentru mașina sa. Aglomerația era resimțită și pe plaje, unde se pare că numărul mare de turiști a dus la creșterea prețurilor. Turistul a remarcat că Albania s-a schimbat mult în ultimii ani, însă aceste transformări nu au fost într-un sens pozitiv.

„Suntem de 3 zile cazați în Sarande și deja ne pare rău că am ales această destinație. Aici nu prea găsești plaje amenajate, traficul infernal, parcările aproape inexistente, se circulă haotic, nu se respectă nicio regulă din codul rutier, prețurile mari”, a scris acesta pe grupul de Facebook Forum Albania.

Peste 30 de minute pentru găsirea unui loc de parcare

Turiștii români care călătoresc în Albania sunt nemulțumiți de prețurile mari pentru închirierea șezlongurilor. Un bărbat care a postat pe acest subiect a menționat că tarifele pentru închirierea unui șezlong în Ksamil pot ajunge chiar și la 35 de euro.

„În ceea ce privește Ksamil, plajele sunt împărțite în golfulețe, fiecare își face prețul său la șezlonguri (între 20 și 30 de, euro, chiar 35), majoritatea fiind deja ocupate, aglomerație foarte mare, pietroaie în apă, iar drumul până aici îți dă mari bătăi de cap, deoarece stai în trafic în jur de o oră, apoi găsirea unui loc de parcare îți mai ia 30 de minute.

Sunt câteva plaje sălbatice, mai aerisite, dar traseul este foarte anevoios, fiind în pantă. Benzina a sărit de 9 lei. Nu a mai rămas nimic din ceea ce era Albania acum câțiva ani (trafic lejer, preturi ok, plaje puțin populate)”, a mai spus bărbatul, potrivit ziare.com.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un cuplu de pensionari a vândut tot și a plecat într-o croazieră în jurul lumii....
Cum arată casa în care locuiește Zanni, câștigătorul Survivor All Stars. Vila full smart are...
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Nici vorbă de 100.000 euro! Câți bani primește Zanni, de fapt, pentru că a câștigat...
Veșnic tânără! Are 74 de ani, dar arată fabulos. Mulți nu îi dau vârsta: ce...
Tinerii îmbrăţişaţi înainte să fie luaţi de ape, în Italia, sunt români. Patrizia, Bianca şi...
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp...
Cresc salariile minime de la 1 iulie 2024: Câți bani vor lua în mână angajații...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se va circula pe autostradă între București și Sibiu? Informații despre viitoarea autostradă a...
Cele mai mari alegeri din lume. Primul exit poll arată că partidul premierului indian va...
LEGĂTURA cu VENUS, PIERDUTĂ! De ce este aceasta importantă?
Avertisment pentru cei care stau la CURTE. Se ELIMINĂ de urgență
Anunț de ultimă oră de la ANM! Temperaturile se apropie de pragul canicular. Unde se...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Cu ce intenții a chemat-o Gagea pe Roberta în camera roșie? Ce părere are Sebastian...
Andrei Aradits, dezvăluiri neașteptate despre relația cu Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa. Nici...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Mai mulți asteroizi potențial periculoși amenință planeta Marte
×