Ce a pățit un constănțean după ce a vrut să cumpere o caserolă cu piept de pui, de 22 de lei, din Profi. Când a văzut carnea, să cadă din picioare

Ce a pățit un constănțean după ce a vrut să cumpere o caserolă cu piept de pui, de 22 de lei, din Profi. Când a văzut carnea, să cadă din picioare
Sursa foto: Replica de Constanța
Publicat: 24/01/2023, 09:11

Un constănțean a avut parte de o surpriză extrem de neplăcută după ce a mers la un supermarket de cartier pentru a face câteva cumpărături.

Acesta a mers la un magazin Profi dintr-un cartier din Constanța. El spune că a găsit viermi într-o caserolă cu piept de pui și, mai mult, spune că pâinea de la raionul de panificație era mucegăită.

Constănțeanul mai spune că respectiva caserolă cu piept de pui era plină de apă.

Sursa foto: Replica de Constanța

Ajuns la raionul de patiserie acesta avea să constate că și pâinea era mucegăită.

„Marfa vine direct ambalată și nu e de la noi, nu avem ce să facem dacă veneați cu un bon și produsul poate vă ajutam. Produsele sunt verificate mereu. Dacă carnea era vrac atunci înțelegeam că e de la noi, dar așa vin direct de la distribuitor și noi doar o punem pe raft”, au declarat reprezentanții magazinului pentru jurnaliștii de la Replica de Constanța.

ANPC, sesizare la Comisia Europeană după ce a descoperit carne congelată expirată, adusă de olandezi în România

Directorul ANPC, Horia Constantinescu, vine cu acuzaţii grave şi spune că aproape trei tone de carne au fost congelate aproape de data expirării în Africa de Sud, reambalate în Olanda și exportate în România. Carnea a fost oprită de la vânzare înainte de a ajunge în magazine şi restaurante din România.

În plus, zeci de restaurante cu pretenții au fost închise sau amendate, iar directorul ANPC spune că olandezii trimit în România carne expirată, prost congelată.

„Nu vorbim de carne bine sau prost congelată. Nu putea fi congelată, după ce producătorul sud-american a stabilit că aceasta trebuie comercializată în formă refrigerată, pentru că, în conformitate cu regulamentele europene, etichetarea unui produs alimentar este exclusiv în sarcina producătorului, inclusiv stabilirea termenului de durabilitate minimală”, spune Constantinescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase