Prima pagină » Actualitate » Ce conține ciorba de burtă din restaurante, de fapt. Ce arată un studiu bazat pe ingredientele și valorile nutriționale ale preparatului tradițional

Ce conține ciorba de burtă din restaurante, de fapt. Ce arată un studiu bazat pe ingredientele și valorile nutriționale ale preparatului tradițional

Ce conține ciorba de burtă din restaurante, de fapt. Ce arată un studiu bazat pe ingredientele și valorile nutriționale ale preparatului tradițional
Ce conține ciorba de burtă din restaurante, de fapt / sursă foto: Shutterstock

V-ați întrebat, vreodată, ce conține ciorba de burtă servită în restaurantele din România? InfoCons a efectuat un studiu pe un număr de 65 de preparate, axându-se pe ingredientele și valorile nutriționale ale acestui preparat tradițional românesc. Iată informațiile mai jos, în articol.

A fost efectuat un studiu privind ingredientele, dar și valorile nutriționale afișate în meniurile sau site-urile restaurantelor care servesc ciorba de burtă. Acest preparat tradițional este des consumat de clienți, în restaurante sau localurile cu autoservire. De altfel, preparatul este consumat și în cantine. Însă, ce ingrediente sunt trecute în meniuri? InfoCons a arătat că studiul s-a efectuat pe un număr de 65 de preparate.

Ingrediente și valori nutriționale ale preparatului tradițional

O porție de ciorbă de burtă are între 100 și 571 de grame, conform studiului. InfoCons a arătat că valoarea calorică medie per 100 de grame este de 135 kcal. Cât despre cantitatea de sare, având tot o raportare per 100 de grame, aceasta variază între 0.1 grame – 5.54 grame. De reținut faptul că OMS recomandă 5 grame de sare pe zi. Cât despre cantitatea de zahăr, raportat la 100 de grame de ciorbă, aceasta variază între 0.45 grame – 2.96 grame. De reținut faptul că OMS recomandă 25 de grame de zahăr pe zi.

Ce conține ciorba de burtă din restaurante

De altfel, conform InfoCons, numărul de aditivi variază între 0 – 14. Există o medie de 5 aditivi. Printre acești aditivi se numără:

  • Acid ascorbic (E300);
  • Dioxid de sulf (E220);
  • Lactat de sodiu (E325);
  • Acetați de sodiu (E262);
  • Difosfați (E450);
  • Trifosfați (E451);
  • Polifosfați (E452);
  • Nitrit de sodiu (E250);
  • Acid acetic (E260);
  • Caramel (E150a);
  • Acid sorbic (E200);
  • Propionat de calciu (E282);
  • Zaharină (E954);
  • Amidon modificat (E1422);
  • Monoglutamat de sodiu (E624);
  • Guanilat disodic (E627);
  • Inozinat disodic (E631);
  • Extract de rozmarin (E392);
  • Curcuma (E100);
  • Iodat de potasiu;
  • Ferocianură de potasiu (E536);
  • Acid citric (E330);
  • Metabisulfit de sodiu (E223);
  • Gumă xantan (E415);
  • Difosfat de potasiu (E450);
  • Tartrat de potasiu (E336);
  • Monogliceride (E471);
  • Gumă guar (E410);
  • Dextroză;
  • Gumă carruba (E410);
  • Lecitine (E322);
  • Ribonucleotide disodice (E635).

V-ar putea interesa și:

Cum se face „ciorba de burtă” de POST. Rețeta mănăstirească

Ce conține PÂINEA proaspătă din supermarketuri. Ce arată un studiu pe baza etichetelor produselor

Ce are în compoziție parizerul cu carne de pasăre din magazine. Ce arată un studiu pe baza etichetelor produselor

AVERTISMENTUL InfoCons despre pizza din restaurante. Ce informație ascund patronii, chiar dacă încalcă LEGEA

Ce apă trebuie să bei în funcție de vârstă și ce trebuie să conțină eticheta apei plate atunci când o cumpărăm

Sursă foto: Shutterstock

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și