V-ați întrebat, vreodată, ce conține ciorba de burtă servită în restaurantele din România? InfoCons a efectuat un studiu pe un număr de 65 de preparate, axându-se pe ingredientele și valorile nutriționale ale acestui preparat tradițional românesc. Iată informațiile mai jos, în articol.
A fost efectuat un studiu privind ingredientele, dar și valorile nutriționale afișate în meniurile sau site-urile restaurantelor care servesc ciorba de burtă. Acest preparat tradițional este des consumat de clienți, în restaurante sau localurile cu autoservire. De altfel, preparatul este consumat și în cantine. Însă, ce ingrediente sunt trecute în meniuri? InfoCons a arătat că studiul s-a efectuat pe un număr de 65 de preparate.
O porție de ciorbă de burtă are între 100 și 571 de grame, conform studiului. InfoCons a arătat că valoarea calorică medie per 100 de grame este de 135 kcal. Cât despre cantitatea de sare, având tot o raportare per 100 de grame, aceasta variază între 0.1 grame – 5.54 grame. De reținut faptul că OMS recomandă 5 grame de sare pe zi. Cât despre cantitatea de zahăr, raportat la 100 de grame de ciorbă, aceasta variază între 0.45 grame – 2.96 grame. De reținut faptul că OMS recomandă 25 de grame de zahăr pe zi.
De altfel, conform InfoCons, numărul de aditivi variază între 0 – 14. Există o medie de 5 aditivi. Printre acești aditivi se numără:
Cum se face „ciorba de burtă” de POST. Rețeta mănăstirească
Ce conține PÂINEA proaspătă din supermarketuri. Ce arată un studiu pe baza etichetelor produselor
Sursă foto: Shutterstock