Dacă vrei un pește aromat și fraged, este important modul de preparare. Gospodinele din Dobrogea apelează la mici trucuri foarte utile.
Poate că ai observat și tu că în unele restaurante, peștele e mai delicios decât îl faci acasă. Există însă niște mici trucuri pe care bucătarii, precum și gospodinele din zona Dobrogei le folosesc.
Peștele este delicios și are anumite beneficii pentru organism. Există o mulțime de tipuri de pește pe care le poți alege, în funcție de buget. Somonul este mai scump, dar are și beneficii pe măsură.
Dar există și pești mai ieftini ca somonul, dar care sunt bogați în vitamine și totodată au un gust delicios. Fiecare persoană în parte poate să aleagă după preferințe.
În zona Dobrogei, peștele este un preparat vedetă. Există multe rețete, chiar și pentru saramură sau borș, care sunt transmise de la o generație la alta. Modul în care peștele este prăjit poate fi, de asemenea, diferit.
Pare că e foarte important ce anume alegi să pui peste pește înainte de a-l prăji. Gospodinele din Dobrogea folosesc o combinație de ingrediente naturale ce oferă un preparat atât fraged, cât și delicios.
Este foarte important ce pui peste pește, înainte de a-l prăji. Gospodinele din Dobrogea utilizează o combinație de ingrediente naturale care oferă un preparat fraged și bun.
Există mai multe tipuri de marinadă și nu ne referim la amestecul de făină cu mălai. Unul dintre cel mai des întâlnite este amestecul de usturoi pisat cu sare și lămâie.
Mai întâi, se freacă bine peștele cu un amestec format din usturoi, sare grunjoasă și suc de lămâie. Combinația va înmuia peștele, însă o face mai suculentă și oferă o aromă plăcută a preparatului tău.
Dacă nu îți place usturoiul, poți să optezi pentru un alt amestec. Poți folosi ulei de floarea soarelui sau de măsline, alături de boia dulce sau afumată și cimbru uscat. Această marinadă conferă o crustă aurie și crocantă peștelui. De asemenea, și gustul va fi unul diferit.
Totodată, o altă marinadă este cea cu mujdei și vin alb, alături de un praf de sare. Peștele trebuie uns cu o pensulă și lăsat câteva minute să absoarbă toate aromele, mai mai apoi pus în tigaie.
CITEȘTE ȘI: