Cei care s-au ocupat de instalația de oxigen de la „Spitalul Groazei” din Piatra Neamț, audiați de procurori! Este vorba de o firmă care ar fi fost subcontractată pentru astfel de lucrări! (SURSE)

Cei care s-au ocupat de instalația de oxigen de la „Spitalul Groazei” din Piatra Neamț, audiați de procurori! Este vorba de o firmă care ar fi fost subcontractată pentru astfel de lucrări! (SURSE)
Un pat ATI de la Spitalul din Piatra Neamț, după incendiul din noiembrie 2020. Imagine: captură video Exploziv Tv Piatra Neamț
Publicat: 17/02/2021, 14:04

Procurorii continuă ancheta de la Piatra Neamț, în cazul incendiului de la ATI, cu noi acte de urmărire penală! Potrivit surselor GÂNDUL.RO, joi și vineri vor avea loc mai multe audieri la IPJ Neamț, respectiv la Secția de Investigare a Criminalității Economice! Cel mai probabil, audiați vor fi cei de la firma care a executat lucrările pentru instalația de oxigen!

Joi și vineri vor avea loc audieri la IPJ Neamț, respectiv la secția care se ocupă de Criminalitatea Economică!

După cu l-au audiat zilele trecute pe inginerul de proiect de la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț, care ar fi lăsat de înțeles că lucrările pentru instalația de oxigen nu ar fi avut un aviz, procurorii vor face acum „audieri încrucișate”, iar cei interogați vor fi, cel mai probabil, cei de la firma care s-a ocupat de instalația de oxigen.

Potrivit surselor GÂNDUL.RO, este vorba de o firmă care ar fi fost subcontractată de o altă societate

Potrivit surselor GÂNDUL.RO, este vorba de o firmă care ar fi fost subcontractată de o altă societate – respectiv cea care s-a ocupat de instalația electrică a spitalului!

Sursele GÂNDUL.RO mai spun că  marți s-au ridicat înscrisuri  din Spital, acte ce țin de lucrările efectuate aici, pentru a le compara încrucișat, asta dupa audierile de vineri, care par să fi scos la lumină o lipsă a avizelor pentru lucrările de modernizare a rețelei electrice!

Halucinant! Lucrările la instalația electrică de la Spitalul din Piatra Neamț, unde mai mulți pacienți au ars de vii, ar fi fost făcute fără un proiect avizat!

Bombă la audierile în cazul incendiului devastator de la Spitalul din Piatra Neamț! Firma care a refăcut instalația electrică a spitalului ar fi lucrat fără proiect avizat, iar pe secția de ATI ar fi  „subcontractat” lucrarea către o altă firmă, au precizat surse judiciare pentru GÂNDUL.RO.

„Se pare că din declarațiile celor prezenți azi  (vineri, 12 februarie) la audieri, inginerul de proiect pentru instalațiile de oxigen și aer comprimat, „nu-și aduce aminte” să fi avizat un asemenea proiect în 2011”, au precizat surse judiciare pentru GÂNDUL.RO.

Practic, lucrările ar fi fost făcute în spitalul Piatra Neamț, fără autorizații!

Procurorul Marius Iacob se ocupă de dosar!

Sâmbătă, 14 noiembrie, 18.30. Un incendiu puternic izbucnește la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, iar flăcările se extind cu rapiditate. 12 pacienți infectați cu COVID-19 și-au pierdut viața în acest incendiu, alte persoane fiind rănite, printre care și medicul Cătălin Denciu, cel care a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secţia cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienţii intubaţi, pe data de 15 noiembrie fiind transferat la un spital din Belgia.

Surse judiciare au transmis ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO că dosarul a fost preluat de Parchetul General, iar cel care va coordona ancheta va fi procurorul Marius Iacob. Alături de el se va afla și criminalistul Mihai Ilie – procuror de caz în dosarul ”Colectiv”.

Medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț, rănit grav în urma incendiului

Anchetatorii bănuiesc că nenorocirea s-a produs din cauza unei defecțiuni la instalația electrică, însă nu s-a stabilt deocamdată dacă este vorba despre un scurtcircuit apărut la priză ca urmare a suprasolicitării instalației electrice sau a fost un scurtcircuit apărut în interiorul unui injectomat. Atât pacienții decedați, cât și cei răniți, erau bolnavi în stare gravă de Covid-19 și erau intubați la terapie intensivă.

Medicul de gardă, Cătălin Denciu, a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului după ce a intrat în foc pentru a-și salva pacienții. Doctorul Denciu a fost transferat la spitalul militar Regina Maria Astrid din Belgia, specializat în tratamentul pacienților arși, la care au fost tratați, cu cinci ani în urmă, mai multe victime ale incendiului izbucnit în clubul Colectiv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Alertă maximă la Palatul Buckingham. Ce se întâmplă cu Regele Charles
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu