Cele mai frumoase destinații de SĂRBĂTORI din Europa. Orașele ideale pentru un Crăciun de vis

Cele mai frumoase destinații de SĂRBĂTORI din Europa. Orașele ideale pentru un Crăciun de vis
Publicat: 17/11/2023, 09:00

Sărbătorile de iarnă se apropie cu repeziciune, iar mulți români iau în considerare să petreacă această perioadă în străinătate.

Și cum destinațiile europene sunt cele mai accesibile, am decis să vă prezentăm unele dintre cele mai frumoase orașe din Europa în care să vă petreceți Crăciunul sau Anul Nou.

Acestea nu sunt neapărat și cele mai cunoscute, astfel că este posibil să nu vă gândiți din prima la ele atunci când vă gândiți la petrecerea sărbătorilor de iarnă, dar cu siguranță sunt ideale pentru finalul de an.

Iată un top 5 al destinațiilor europene pentru Sărbători, realizat de life.ro:

Praga

Capitala Cehiei este oricum un oraș extrem de apreciat de turiști, însă acesta devine și mai frumos în perioada iernii. Arhitectura este perfect completată de decorațiunile de Crăciun, iar târgurile organizate în această perioadă vă duc într-o atmosferă de basm pe care cu greu o veți putea uita.

În Centrul Vechi este organizat unul dintre cele mai faimoase târguri de Crăciun din întreaga Europă, unde puteți savura delicatese și vă puteți bucura de un adevărat festival dedicat Nașterii Domnului.

Rovaniemi

Cine își dorește un Crăciun de basm, atunci poate alege ca destinație chiar țara de origine a lui Moș Crăciun – Laponia. Rovaniemi este una dintre cele mai frumoase destinații europene de Crăciun. Orașul finlandez te face să te simți exact ca într-o poveste de Crăciun, cu Moși Crăciuni, spirduși și reni. Rovaniemi este de-a dreptul fascinant, iar în timpul sărbătorilor de iarnă chiar pare un orășel dintr-o altă lume, una magică. Rovaniemi este situat foarte aproape de Cercul arctic, iar un Crăciun petrecut acolo este genul de experiență pe care o ții minte toată viața. Este destinația perfectă pentru copii, care au ocazia să îl întâlnească pe Moș chiar la el acasă, să se plimbe cu sănii trase de reni sau de căței husky, să meargă la școala elfilor sau a spiridușilor și să stea într-un hotel de gheață.

Viena

Capitala Austriei este, într-adevăr, o destinație la care mulți se gândesc atunci când vine vorba despre sărbătorile de iarnă. Viena devine în decembrie un oraș cu adevărat magic, care atrage turiști din toată lumea.

Viena se umple de târguri de Crăciun, cu arome de turtă dulce, vin fiert cu scorțișoară și castane coapte. Nu lipsesc nici delicioșii cârnați vienezi sau gauffrele cu ciocolată și vanilie. Pe lângă târgurile de Crăciun, turiștii pot merge să patineze la patinoarele organizate în aer liber, pot vizita muzeul Snow Globe sau pot asista la unul din numeroasele concerte de Crăciun, arată sursa citată.

Innsbruck

Un Crăciun în Innsbruck este o experiență pe care trebuie să o încerci măcar o dată în viață. Stațiunea austriacă este așezată în mijlocul unor munți înalți, acoperiți de zăpadă – locația ideală pentru un târg de Crăciun. În Innsbruck turiștii pot colinda patru astfel de târguri, fiecare cu un vibe diferit –  de la cel tradițional din centrul vechi până la cel modern din Maria-Theresia-Strasse.

Colmar

Colmar este un sătuc bine păstrat din secolul al XIII-lea, căruia i se mai spune și „mica Veneție”, datorită canalelor sale care unduiesc pe străduțele medievale. Aici poți petrece un Crăciun „ca în vremurile de altă dată”. Localitatea se transformă într-un loc de poveste de la sfârșitul lunii noiembrie până pe 30 decembrie. Este fascinant să te plimbi pe străduțele cu aer medieval, luminate cu decorațiuni de Crăciun, care te fac să te simți „captiv” într-un labirint magic. Târgurile de Crăciun din Colmar sunt și ele mici orașele în sine, locuite de meștegușari pasionați, care te invită să le cumperi produsele făcute cu iscusință. Nu lipsesc mâncărurile savuroase, concertele și diverse expoziții.

Sursă imagini: Shutterstock

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Frâna de motor: Când și cum ar trebui s-o folosești?
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Regula OBLIGATORIE pentru toți românii! S-a anunțat astăzi, 3 Mai
Probleme legate de funcționarea telefoanelor iPhone. Apple, mesaj pentru utilizatori
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care dintre polii Pământului este mai cald decât celălalt?