Cine este italianca de 55 de ani, membră a grupării mafiote ‘Ndrangheta, care a adus în România metoda de a jefui bancomate intitulată „Devil’s Pizza”

Cine este italianca de 55 de ani, membră a grupării mafiote 'Ndrangheta, care a adus în România metoda de a jefui bancomate intitulată „Devil's Pizza”
Katia Sanginesi, italianca în vârstă de 55 de ani, membră a grupării mafiote 'Ndrangheta / FOTO - Observatornews.ro
Publicat: 29/11/2022, 22:45
Actualizat: 29/11/2022, 22:47

Katia Sanginesi este italianca în vârstă de 55 de ani, membră a grupării mafiote ‘Ndrangheta, care a adus în România metoda „Devil’s Pizza” de a jefui bancomate.

Un bancomat a fost aruncat în aer, marți dimineața, în județul Constanța, la intrarea în stațiunea Mamaia. Poliția avea deja doi suspecți, un român de 48 de ani şi o italiancă de 55 de ani, pe care îi fila de ceva vreme. Femeia face parte din gruparea ‘Ndrangheta, cel mai puternic clan mafiot din Peninsulă, au spus surse judiciare pentru GÂNDUL.

„Au reuşit să fugă cu un autoturism, însă au fost depistaţi în scurt timp de către poliţişti și au fost imobilizaţi”, a precizat Andreea Ambroze, de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanţa, citată de Observatornews.ro.

Aveau în maşină 90 000 de lei, iar paznicii din clădire nu i-au auzit pe hoţi montând explozibilul.

Este scenariul aproape identic din urmă cu doar zece zile când, la Castelu, un alt bancomat în care erau 100 de mii de lei a fost distrus. Hoţii n-au apucat să ia banii atunci, aşa că aseară au repetat fapta. În spatele jafurilor care au speriat estul ţării sunt cei doi suspecți de astăzi.

Katia Sanginesi ar învăţat modul de operare de la una dintre cele mai sângeroase mafii din lume, N’Drangheta, o grupare din Calabria, sudul Italiei care se ocupă cu trafic de cocaină, asasinate la comandă şi spălare de bani.

Timp de doi ani, banda de spărgători din care făcea parte femeia a pus pe jar autorităţile din Peninsulă. Acum, însă, a adus reţeta jafurilor din bancomate şi în România.

Indivizii foloseau un dispozitiv artizanal din metal, echipat cu o tijă subţire, pentru a introduce explozivi în automat. La noi, acelaşi mod de operare a fost botezat „Devil’s Pizza”.

Organizaţia criminală N’Drangheta, din care face parte Katia Sanginesi, controlează 80% din piața de cocaină din Europa, potrivit sursei citate, care precizează că ar fi depăşit în cruzime şi putere până şi gruparea siciliană Cosa Nostra.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase