VIDEO | Ciolacu: Condiția de a sta la masă cu PSD o reprezintă lista cu top zece priorități ale românilor. Care sunt măsurile propuse de PSD

Publicat: 05/10/2021, 23:03
Actualizat: 06/10/2021, 01:14

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democrații au creionat deja un plan în zece pași, pentru guvernul de specialiști care să urmărească cu adevărat prioritățile românilor. El a explicat pașii care ar trebui urmați de noua guvernare și care se referă printre altele la plafonarea prețurilor la energie electrică – ce ar duce la scăderea imediată a facturilor, compensarea facturilor plătite de consumatorii casnici și IMM-uri la nivelul anului 2020, subvenționarea gigacaloriei și creșterea alocațiilor pentru copii.

„Condiția de a sta la masă. De a-și câștiga dreptul de a sta cu PSD la masă. Nu sunt condițiile PSD, ci PRIORITĂȚILE românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

El consideră că Guvernul trebuie să vină de urgență cu plafonarea prețurilor la energie, care să ducă la scăderea imediată a facturilor, așa cum au procedat alte țări din Uniunea Europeană. El îi acuză fostul executiv că nu a implementat măsurile pe care alte țări europene le-au aplicat cu succes, în timp ce noi „inventăm apa caldă”.

„Plafonarea prețurilor la energie – scăderea imediată a facturilor – avem și legea în Parlament, comisia de anchetă, această mărire de prețuri e speculativă, nu ne interesează oamenii de afaceri. Trebuie să impozitezi veniturile, se întâmplă asta în Europa, în Spania s-au plafonat prețurile, nu a comentat nimeni. Nu mai suntem competitivi. Dacă nu iei nicio măsură la IMM-uri, dau faliment oamenii pe capete. Deja avem un deficit de balanță comercială. Cîțu l-a dus deja la 20%. Toți fac infuzii de capital, în Germania e ceva spectaculos, noi inventăm APA CALDĂ. Cocoloșim niște speculanți? Îi impozitezi pe diferența de preț, se întâmplă în Ungaria. Restul de 90% îți impozitez, pentru că e SPECULATIV”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a explicat cum trebuie făcută compensarea facturilor plătite de consumatorii casnici și de IMM-uri, pentru că românii să poată trece de această iarnă. El a acuzat Guvernul Cîțu că a îngreunat intenționat procesul de compensare a facturilor prin realizarea unui formar care conține numai puțin de 14 pagini, în care sunt stipulate foarte multe condiții irelevante.

„Compensarea facturilor plătite de consumatorii casnici și IMM-uri la nivelul din decembrie 2020. Te raportezi la anul anterior, ca să fii competitiv. Românii nu pot depăși această iarnă. Guvernul a venit cu o compensare financiară. Ia un consum mediu, de bun simț, pe care îl treci în factură, 0 lei, astfel compensezi. Au venit cu 14 A4 pe care le completezi… În ce clasă sunt copiii? Ce ai în casă? E o situație de urgență… Să putem trăi după o zi pe alta. Ei nu realizează? Cum poți să amâni discuțiile cu partidele politice, când situația e atât de încurcată? Ei vin pompieristic și intervin când sunt crize. Caută vinovați, când NU mai au ce face. Așa s-a întâmplat cu pandemia, economia”, a afirmat președintele PSD.

Ciolacu a precizat că gigacaloria se va scumpi cu peste 80%, iar pentru a combate această explozie a prețurilor la gaze, Guvernul trebuie să subvenționeze facturile pentru toți consumatorii din sistemul centralizat, la nivelul lunii decembrie 202. Totodată, aplicarea legii consumatorului vulnerabil nu mai trebuie amânată și este imperativ necesar să fie debirocratizată

„Subvenționarea gigacaloriei pentru consumatorii din sistemul centralizat la nivelul din luna decembrie 2020. O să ne anunțe că gigacaloria se scumpește cu 80%. Cum vor plăti pensionarii? Depășești iarna, ai timp să pui lucrurile în ordine. Aplicarea legii consumatorului vulnerabil, debirocratizare. E competența guvernului, sperăm să dea cât mai repede aceste norme, nu acele tâmpenii cu 14 foi. E o tragere de timp, completezi o carte, o bagi în calculator, îți compensez când am eu timp. Creșterea alocațiilor pentru copii, conform legii 14/2020 – o creștere la 300 de lei (2-18 ani) cei cu handicap o creștere la 600 lei (0-2 ani)”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă