Circulaţia rutieră pe Transalpina, între Rânca şi Novaci, închisă până luni din cauza viscolului. Mai multe drumuri naționale, afectate de condițiile meteo

Circulaţia rutieră pe Transalpina, între Rânca şi Novaci, închisă până luni din cauza viscolului. Mai multe drumuri naționale, afectate de condițiile meteo
Foto ilustrativ
Publicat: 30/01/2022, 21:10

Circulaţia rutieră pe Transalpina, între Rânca şi Novaci, a fost închisă până luni, la ora 10:00, pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza ninsorilor abundente şi viscolului, care produc vizibilitate extrem de redusă, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, subliniază reprezentanţii CNAIR într-un comunicat pe pagina instituției.

Centrul Infotrafic anunţă, tot duminică seară, instituirea pe DN 17 a restricţiei de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, măsura fiind impusă pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile.

Potrivit sursei citate, restricţia se aplică între localităţile Vatra Dornei şi Bistriţa.

Din cauza viscolului care determină scăderea vizibilității la sub 10-20 de metri, începând cu ora 19.00, a fost închisă circulația și pe DN 67C Novaci – Rânca, pe tronsonul kilometric 16 – 34, județul Gorj, potrivit aceleiași surse.

Traficul va fi reluat când condițiile meteorologice vor permite deplasarea în condiții de siguranță.

În zonă ninge viscolit, iar vizibilitatea este redusă, precizează Centrul Infotrafic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase