Cireșe la un preț exorbitant vândute la suta de grame în piețele din București. Vânzătoare: Frigul și ninsorile a au afectat recolta

Cireșe la un preț exorbitant vândute la suta de grame în piețele din București. Vânzătoare: Frigul și ninsorile a au afectat recolta
Cireșele se vând cu peste 100 de lei kilogramul, la preț aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Sursa: Facebook
Publicat: 09/05/2022, 20:55

În pieţele din Capitală au apărut primele cireşe de import, la un preț uriaș. Un kilogram ajunge să se vândă chiar și cu 125 de lei, la un preț aproape dublu față de acceași perioadă a anului trecut, iar vânzătoarele spun că frigul neobișnuit care a afectat Europa a compromis recolta în Spania, Grecia și Turcia. 

Pentru cireșele din România mai avem de așteptat aproximativ o lună.

Într-o piață din București, o vânzătoare care avea cireșe din Spania, „calitatea I” le vindea cu 17,5 lei/ 100 grame. Prețul este negociabil, a precizat vânzătoarea, însă doar de la două kilograme în sus. Mai exact, doritorii unei astfel de „oferte” trebui să scoată din buzunar nu mai puțin de 250 de lei pentru această cantitate, relatează antena3.ro.

Chiar și cu un așa preț exorbitant pentru mulți români, femeia susține că are deja două lăzi de cireșe promise unui alt cumpărător.

Întrebată de ce sunt atât de mari prețurile, pentru niște cireșe care provin totuși dintr-o țară cu o climă mai blândă decât cea din România, vânzătoarea spune că până și în Spania a fost frig anul acesta, fapt care a afectat recolta.

„A fost frig rău, pentru că o lună de zile a nins. Doar știți că erau Grecia, Turcia…”, se justifică precupeața.

Pe de altă parte, aceasta spune că vrea să scape de marfă până la finalul zilei, pentru că dacă sunt ținute în frigider prea mult sunt afectate.

În România, aproximativ 1.000 de hectare sunt plantate cu cireşi. Iarna prelungită a întârziat însă coacerea fructelor, aşa că deocamdată importăm din altă țări.