Cod roșu în Australia! Ciclonul Seroja a lovit mai multe orașe din nord-vestul țării (VIDEO)

Cod roșu în Australia! Ciclonul Seroja a lovit mai multe orașe din nord-vestul țării (VIDEO)
Cod roșu în Australia! Ciclonul Seroja a lovit mai multe orașe din nord-vestul țării / Foto: Twitter
Publicat: 12/04/2021, 08:51
Actualizat: 12/04/2021, 08:52

Ciclonul Seroja a lovit nord-vestul Australiei. Două orașe au fost afectate de ciclonul care a lovit și Indonezia, acolo unde 174 de oameni și-au pierdut viața.

Cod roșu în Australia, după ce ciclonul Seroja a lovit nord-vestul țării. Două orașe au fost afectate de dezastrul natural.

Rafale puternice de vânt, care au ajuns până la 170 de km pe oră, au distrus casele și liniile de înaltă tensiune.

Nu s-au înregistrat victime.

Ciclonul Seroja a afectat orașele Kalbarri și Geraldton din Australia, scrie The Guardian. Orașul vestic Kalbarri, un important hub turistic, situat la 580 km nord de Perth, are 1.400 de locuitori.

Seroja a fost reîncadrat la o categorie inferioară, de furtună tropicală, dar codul roșu rămân în vigoare în Kalbarri și Northampton.

A fost declanșat planul de urgență

Locuitorii celor două orașe sunt sfătuiți să stea în case.

Pe de altă parte, Geraldton a scăpat de codul roșu. Autoritățile vor avea o imagine completă a dezastrelor materiale după ce, luni, echipajele vor survola cu elicopterul Kalbarri.

Premierul Scott Morrison a declarat că a fost declanșat planul de urgență și guvernul este pregătit să acorde asistență.

În cele două orașe locuitorii au stat la lumina lumânării, după căderea liniilor electrice. Western Power a anunțat că peste 31.500 de consumatori au rămas fără curent în Kalbarri, Geraldton, Northampton, Dongara, Port Denison și Mullewa. Imagini cu copacii căzuți, casele și gardurile distruse au ajuns rapid pe rețelele de socializare.

Pompierii au primit circa 180 de apeluri în care cetățenii le solicitau ajutorul. Centre de evacuare sunt deschise în Port Denison, Carnarvon și Denham.

Situația dramatică în Indonezia

În Indonezia, ciclonul tropical Seroja a ucis 177 de oameni. , iar 48 de oameni sunt dați dispăruți. „Satele sunt încă izolate, inclusiv districtul Kupang. Vom trimite elicoptere și feriboturi pentru a distribui ajutoare în aceste zone”, a declarat viceguvernatorul Josef Nae Soi, într-o conferință de presă online.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase