Comunicat dur al Marii Loji Naționale din România după tentativa de puci din Masonerie! Cine conduce de drept + actorii George Ivașcu și Stelian Nistor, excluși definitiv!

Comunicat dur al Marii Loji Naționale din România după tentativa de puci din Masonerie! Cine conduce de drept + actorii George Ivașcu și Stelian Nistor, excluși definitiv!
Publicat: 18/04/2021, 15:09

Mai multe publicații au scris, sâmbătă, că actorul George Ivașcu – fost ministru al Culturii – ar fi fost votat, în mod legal şi regular, în demnitatea de Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România și ar fi depus Jurământul Masonic din postura de Mare Maestru ales, în jurul orei 10.50, imediat după ce Conventul Naţional a votat şi noua Constituţie.

Biroul de presă al Marii Loji Naționale din România (MLNR) a precizat însă într-un comunicat că afirmațiile nu au niciun suport în realitate, actorul George Ivașcu fiind exclus din Marea Lojă Națională din România, ”definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice ale MLNR”.

Marea Lojă Națională a României infirmă și informația potrivit căreia actorul Stelian Nistor ar conduce Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, precizând că și acesta a fost exclus din MLNR, definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice.

Legat de conducerea Marii Loji Naționale din România, în comunicat se arată că aceasta este deținută de profesorul doctor Radu Bălănescu, acesta fiind și Președinte de Onoare al Conferinței Mondiale a Marilor Loji Regulare. Mandatul lui Radu Bălănescu se va încheia în luna noiembrie 2023, atunci vor avea loc și alegerile pentru înalta demnitate de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România.

  1. Marea Lojă Națională din România este condusă de pr. dr. Radu Bălănescu, Președinte de Onoare al Conferinței Mondiale a Marilor Loji Regulare, care urmează să își încheie mandatul în luna noiembrie 2023.
  2. Alegerile pentru înalta demnitate de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România vor avea loc în luna noiembrie 2023.
  3. Cetățeanul George Vladimir Ivașcu, de profesie actor, a fost exclus din Marea Lojă Națională din România, definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice ale MLNR.
  4. Referitor la afirmația ”interesant este că alegerea lui George Ivașcu în această funcție, cumulată de prezența lui Stelian Nistor în fruntea Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România…”, precizăm următoarele: Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, care are încheiat concordat cu Marea Lojă Națională din România și care funcționează în mod legal, este condus de domnul Alecu Racoviceanu.
  5. Cu privire la cetățeanul Stelian Nistor, fost actor, vă facem cunoscut faptul că și acesta a fost exclus din Marea Lojă Națională din România, definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice ale MLNR.

Precizările au fost făcute de Loja Masonică din România în urma unui articol apărut pe site-ul fanatik.ro și preluat de alte publicații.

Cele Trei Mari Principii ale Francmasoneriei

Pe site-ul Marii Loji Naționale din România sunt prezentate și cele Trei Mari Principii  pe care Francmasoneria le-a urmat şi urmează cu consecvenţă:

  • Iubirea fraternă – fiecare Francmason adevărat va manifesta toleranţă şi respect faţă de opiniile semenilor săi şi se va      comporta în orice împrejurare cu bunătate şi înţelegere faţă de orice fiinţă umană.
  • Întrajutorarea – fiecare Francmason este învăţat să practice această virtute, nu numai pentru membrii familiei      sale, ci şi faţă de membrii societăţii în care trăieşte, principiu ce      trebuie urmat prin eforturi individuale. Soarta orfanilor, suferinzilor şi      a celor vârstnici a constituit din cele mai vechi timpuri o preocupare permanentă a membrilor Ordinului.
  • Adevărul – constituie pentru Francmasoni piatra de încercare a instruirii lor, acest principiu trebuind să prevaleze în orice împrejurare s-ar afla.

Francmasonii cred cu tărie că transpunerea în viaţă a acestor trei principii este singura cale de atingere a celor mai înalte standarde comportamentale ale vieţii fiecărei fiinţe umane.

Totodată, Francmasoneria interzice ”dezbaterea şi adoptarea de rezoluţii în Loji pe probleme politice, cazul contrar atrăgând iregularitatea şi expulzarea din Ordin”. De asemenea, se mai precizează pe site-ul MLNR, ”în Loji nu sunt permise discuţii privitoare la interese economice”.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
BREAKING NEWS: 'Am găsit-o pe Elodia'
FOTO. Mihaela Rădulescu, de nerecunoscut! Imaginile cu ea sunt uimitoare: a întinerit cu noul look!
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
Oana Roman și Marius Elisei, imagini din intimitate! Iubitul vedetei, dezbrăcat complet lângă ea
Cine sunt, de fapt, nașii reali aleși de Simona Halep și Toni Iuruc! Am aflat...
E OFICIAL! Ajutoarele sociale vor crește anual. Klaus Iohannis a promulgat legea
Oraşele cu cele mai bune licee. Clujul dispare din top 10
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un asteroid de dimensiunea Marii Piramide din Giza va zbura pe lângă Pământ. Când va...
Alexandru Papadopol cerșește împăcarea cu Ioana Ginghină! Ce reacție a avut actrița când l-a văzut...
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
ULTIMA ORĂ! Vladimir Putin, amenințare directă: 'Suntem capabili de a da lovitura letală'
Larisa Iordache, transportată de urgenţă la spital. Ce s-a întâmplat cu gimnasta la Jocurile Olimpice
A mers la magazine de haine - Zara, H/M - și a intrat în cabinele...
Descoperire ŞOC la graniţa România: Autorităţile, în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
Germania trimite o undă de şoc în Europa! Vor fi peste 100.000 de cazuri zilnice....
Gata! A început noua eră. Certificatul de vaccinare îți dă prioritate în magazine și la...
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...