Comunitatea ”Greenfield”, acuzații la adresa lui Nicușor Dan: ”Rea-voință, blochează accesul prin tergiversarea adoptării hotărârii CGMB”

Comunitatea ”Greenfield”, acuzații la adresa lui Nicușor Dan: ”Rea-voință, blochează accesul prin tergiversarea adoptării hotărârii CGMB”
Publicat: 28/07/2023, 09:36
Actualizat: 28/07/2023, 09:44

După ce au anunțat că vor organiza un protest – vineri, 28 iulie – în fața Primăriei Generale a Capitalei, locuitorii cartierului Greenfield din Băneasa transmit că această problemă permanentizată a drumului de acces către Capitală nu poate fi rezolvată tocmai din cauză că Nicușor Dan tergiversează adoptarea unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Potrivit unui anunț postat pe Facebook, locuitorii sunt nemulțumiți de faptul că proiectul privind redeschiderea străzii Vadu Moldovei este, spun ei, ”tergiversat” de primarul general, Nicușor Dan. (alte informații AICI)

Vineri, 28 iulie, reprezentanții comunității ”Greenfield” au transmis și un comunicat în care prezintă ”varianta” lui Nicușor Dan, susținând, însă, că aceasta nu este viabilă și că primarul general al Capitalei dă dovadă de rea-voință în această speță care pare interminabilă, cei care au de suferit fiind chiar locuitorii cartierului lipsit de un drum de acces către Capitală.

”Drepturile şi libertăţile fundamentale din Constituţia României sunt afectate în cazul locuitorilor din cartierul Greenfield, prin blocarea demersurilor de către Primarul General al Municipiului Bucuresti, care în mod evident și continuu tergiversează rezolvarea situației privind redeschiderea drumului Vadul Moldovei”, acuză reprezentanții comunității ”Greenfield”.

  • La începutul acestui an, a izbuncit un întreg scandal după ce Romsilva a decis să închidă drumul forestier de acces prin Pădurea Băneasa către Cartierul Greenfield.
  • Potrivit Legii nr. 46/2008 privind Codul Silvic, Romsilva a emis o notificare pe 7 mai 2021 prin care aduce la cunoştinţa utilizatorilor că se interzice accesul public pe fondul forestier naţional Vadul Moldovei şi, din data de 31 mai 2021, s-au amplasat indicatoare rutiere ”Accesul interzis”.
  • Strada Vadul Moldovei asigură atât accesul auto, cât şi pietonal la instituţii publice şi la proprietăţi particulare, iar adresele administrative ale instituţiilor publice şi ale imobilelor proprietăţi particulare nu pot fi atribuite pe un drum forestier.
  • Acesta este drumul prin Pădurea Băneasa care asigură accesul spre oraș al locuitorilor Cartierului Greenfield.

”Nerespectarea dispozițiilor art. 154 din Codul Administrativ de către Primarul General al Municipiului București”

Primarul general Nicușor Dan este acuzat de locuitorii din cartierul ”Greenfield” că încalcă prevederile Codului Administrativ și susține, fără a avea o bază legală, un transfer de proprietate pe o perioadă determinată, de 4 ani, cu toate că instituțiile abilitate au transmis că se impune un transfer de proprietate definitiv.

Nerespectarea dispozițiilor art. 154 din Codul Administrativ de către Primarul General al Municipiului București, în sensul acesta nu a asigurat respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale locuitorilor cartierului Greenfield (venind în sprijinul lor pentru rezolvarea situației), prin neincluderea proiectului de hotărâre privind transferul drumurilor forestiere (aferente Drumului Vadul Moldovei) pe ordinea de zi a ședinței CGMB din data de 28 Iulie 2023.

Blocarea adoptării hotărârii CGMB cu rea-voință fățișă, prin susținerea fără nicio baza legală a unui transfer de proprietate pe o periodă determinată de 4 ani, deși calea legală promovată de către toate instituțiile abilitate este în sensul reglementarii situației printr-un transfer definitiv”, acuză reprezentanții comunității ”Greenfield”.

Știind nu are susținerea partidelor pentru proiectul sau temporar, a decis îl scoată de pe ordinea de zi a ședinței”

Reprezentanții comunității ”Greenfield” au precizat, prin intermediul unui comunicat, că Nicușor Dan privește toată această problemă dintr-o perspectivă proprie, dar care nu este argumentată și insistă ca drumul Vadul Moldovei să fie deschis doar ”temporar”, ceea ce nu reprezintă o soluție viabilă.

”În urma întâlnirilor cu domnul Primar General, expunem mai jos un rezumat privind acțiunile și opiniile domniei sale:

Susține o variantă provizorie doar pe 4 ani, declarând vrea oblige dezvoltatorul facă cele 3 drumuri promise. În realitate cele trei drumuri sunt de fapt două din care unul nu este viabil din punct de vedere tehnic, iar pentru celelalt nu aprobă PUZ-ul, deși are toate aprobările de la începutul anului.

Soluția respectivă nu poate înlocui oricum drumul Vadul Moldovei, care este singura cale de acces directăa locuitorilor cu orașul din care fac parte, dar poate fi o cale de acces suplimentară necesară volumului mare de trafic deja existent în cartier;

  • Nicio instituție nu susține și nu consideră legală soluția de deschidere pentru 4 ani, dar cu toate astea Primarul General insistă o promoveze, știind astfel proiectul fi la un moment dat blocat pe circuitul de avizare intre ministere pentru emiterea Hotărârii de Guvern;
  • Primarul General a găsit tot felul de tertipuri administrative nu ajungă pe ordinea de zi proiectul de hotărâre care ar permite deschiderea permanentă a drumului;
  • Știind nu are susținerea partidelor pentru proiectul sau temporar, a decis îl scoată de pe ordinea de zi a ședinței din 28.07.2023;

În ultimele luni a promis rezolva problema și chiar va renunța la ipoteza temporară dacă Ministerul Mediului susține transferarea definitivă. În fapt, doar a tergiversat acțiunile noastre pentru ca în final nu renunțe la ideea de temporar, deși a primit inclusiv din partea Ministerului Mediului confirmarea și în alte cazuri similare procedura a fost validată doar prin transfer definitiv”, au transmis reprezentanții comunității ”Greenfield” prin intermediul acestui comunicat.


Citește și:

EXCLUSIV| Codul Administrativ, încălcat de Nicușor Dan! Proiect de HOTĂRÂRE cu risc de seism. Avocat: ”Cartoful fierbinte, pasat primarilor de sector”

Asasinarea lui Oleg Horjan | Vicepreședintele Parlamentului R. Moldova contrazice informațiile Tiraspolului: ”Presupusul criminal nu se afla în țară”

Nicușor Dan, acuzat de ”favoritism”! Doi donatori din campania sa au primit contracte și funcții după ce a devenit primar general

Regizorul Tudor Giurgiu, reacție dură după achitarea torționarilor lui Gheorghe Ursu: ”Este o zi a Rușinii Naționale!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
O pisică a trecut prin aventura vieții după ce a fost trimisă din greșeală într-un...