Cozi infernale la punctele de frontieră din vestul țării: Peste 120.000 de români au intrat în țară în ultimele 24 de ore

Cozi infernale la punctele de frontieră din vestul țării: Peste 120.000 de români au intrat în țară în ultimele 24 de ore
Sursa FOTO: knd.ro
Publicat: 19/12/2021, 15:40

Românii care vor să intre în țară duminică, dinspre granița de vest a țării au de stat la cozi enorme, timpii de așteptare ajungând la 6-7 ore în mai multe puncte de trecere a frontierei.

Potrivit aplicației online a Poliției de Frontieră, duminică în jurul orelor prânzului, la Nădlac I și II timpii de așteptare afișați sunt de 420 de minute, iar la Petea de 360 de minute.

Sursa FOTO: politiadefrontiera.ro

În toate punctele de trecere a graniței din zona de vest a țării timpii de așteptare sunt de peste o oră.

Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional în nord-vestul României, astfel încât să se evite apariţia supraaglomerarea doar a unora dintre acestea:
jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula,
jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany, PTF Sacuieni
Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima
jud. Timis: P.T.F. Cenad.
Duminică dimineață, Poliția de Frontieră a anunțat că există un trafic intens la granițele României, peste 120.000 de oameni intrând în țară în 24 de ore.

  • Cele mai tranzitate frontiere au fost:
  • Frontiera cu Ungaria – aproximativ 92.700 de persoane şi 32.400 de mijloace de transport
  • Frontiera aeriană – aproximativ 43.000 de persoane
  • Frontiera cu Moldova – aproximativ 12.000 de persoane şi 4.500 de mijloace de transport.

Comparativ cu o zi din luna noiembrie, când prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control, in medie, aproximativ 90.000 persoane, cu peste 32.000 mijloace de transport, se constată o creştere de peste 80% a traficului de persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase