Cum circulă trenurile de metrou începând de sâmbătă și până pe 1 Decembrie. Programul Metrorex în minivacanța de Sfântul Andrei și Ziua națională

Publicat: 27/11/2021, 18:18

Trenurile de metrou vor circula, de sâmbătă, 27 noiembrie, până inclusiv miercuri, 1 Decembrie, Ziua națională, conform graficelor stabilite pentru zilele de sărbătoare, a anunţat sâmbătă Metrorex.

„Având în vedere Hotărârea de Guvern privind stabilirea zilei de 29 noiembrie ca zi liberă, Metrorex informează publicul călător că, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2021 (inclusiv în data de 29.11.2021), trenurile de metrou vor circula conform graficelor de circulaţie, stabilite pentru zilele de sărbătoare. Totodată, Metrorex a prevăzut introducerea de trenuri suplimentare pentru eventualitatea creşterii traficului de călători, în această perioadă”, a anunțat compania de transport, printr-un comunicat de presă.

Trenuri suplimentare de Ziua națională

Vineri, Metrorex a menţionat, într-un comunicat de presă, că, în data de 1 decembrie 2021, în intervalul orar 9:00 – 16:00, se vor introduce trenuri suplimentare.

„Metrorex vine în sprijinul publicului participant la manifestațiile prilejuite de Ziua Națională a României și anunță că în data de 1 decembrie 2021, în intervalul orar 09:00 – 16:00, se vor introduce trenuri suplimentare, după cum urmează:

  • pe Magistrala 1 (Dristor 2 – Pantelimon) – 1 tren;
  • pe Magistrala 2 ( Pipera – Berceni) – 2 trenuri;
  • pe Magistrala 3 (Preciziei – Anghel Saligny) – 1 tren.

Ziua de 29 noiembrie a fost delcarată zi liberă, dar cu recuperare, pentru angajații din instituțiile și companiile de stat, cu obligația de a asigura continuitatea, în anumite situații. Astfel, bugetarii – și cei din privat, dacă decid în acest sens, au o minivacanță de cinci zile de Sfântul Andrei și Ziua Națională.

În 1 Decembrie 2021, vor fi ceremonii militare dedicate aniversării Zilei Naționale a României, și vor fi restricții de circulație în București pentru organizarea repetiției și a ceremoniei oficiale de Ziua Națională a României, între 28 noiembrie și 1 decembrie.

  • începând cu ora 09.00, la Monumentul Ostașului Necunoscut (Parcul Carol I), ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori;
  • începând cu ora 11.00, Piața Arcul de Triumf, Paradă Militară Națională;
  • între orele 19.00-22.00, solemnitatea retragerii cu torțe pe itinerarul: Palatul Cercului Militar Național, Calea Victoriei, Splaiul Independenței, B-dul Unirii, Bretea Parchet(sens opus), Piața Constituției, B-dul Libertății, B-dul Națiunilor Unite, Str. Bogdan Petriceicu Hașdeu, Splaiul Independenței, B-dul Eroii Sanitari, Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu, Palatul Cotroceni, Șoseaua Cotroceni. B-dul Iuliu Maniu, B-dul General Vasile Milea, B-dul Timișoara, sediul Brigăzii 30 Gardă.

Ultimele zile libere din 2021 vor fi pe 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun), care în acest an vor fi  sâmbătă şi duminică.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Noua lovitură pregătită de Bill Gates în plină pandemie! S-a aflat planul său secret
Lumea nu va mai fi niciodată la fel! Ne apropiem de distrugere. Asta e noua...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...