Gabriela FIREA, despre procentele lui Cristian Popescu PIEDONE: Eu nu cred că cineva are voturile în buzunar!

Publicat: 26/04/2024, 22:30
Actualizat: 26/04/2024, 23:41

Piedone acuză PSD și PNL de blat ca să-i asigure câștigul unui nou mandat de primar al Capitalei lui Nicușor Dan, edilul în funcție. Invitată la Digi 24, candidata PSD, Gabriela Firea, explică situația pe larg.

IGabriela Firea, candidata PSD la funcția de primar general al Capitalei, nu crede în blaturi. Mai ales în acelea care l-ar ajuta pe actualul primar, Nicușor Dan, să obțină un nou mandat.

În primul rând, că nu poate fi un blat câtă vreme Partidul Social Democrat, prin vocea colegilor noștri din Consiliul General și prin vocea mea ca senator de București, am fost cei mai critici oameni pentru tot ceea ce nu a făcut în această perioadă în mandat actualul primar general. Deci, noi am fost acea critică constructivă, pentru că nu am spus doar uite ce nu a făcut primarul. Într-un limbaj decent, constructiv, fără jigniri, fără atacuri la persoană și, mai mult decât atât, arătând ritmul în care s-au dezvoltat proiectele în mandatul nostru și lentoarea din acest mandat, căci despre asta este vorba până la urmă. Cum am putea să facem noi acum blat fix pentru a-l susține pe omul pe care poate e foarte bun alte domenii, dar am demonstrat 3 ani și jumătate că nu are ritmul de muncă necesar într-o administrație care dorim ca acest oraș, oraș să se dezvolte, să se dezvolte, spune Gabriela Firea.

Candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone, crede că PSD și PNL îl susțin, neoficial, pe actualul primar în funcție al Capitalei. Gabriela Firea lămurește situația.

În privința domnului Cristian Popescu Piedone, eu îi înțeleg personal supărarea, pentru că probabil domnia sa considera că, cel puțin la nivel de teorie, fiindcă ați văzut cum e cu bazinele și noi am crezut că domnul doctor Cîrstoiu vine și doar prin simpla prezență cumulează voturile automat ale celor două partide.30 cu 20, face 50 din prima socoteala de la partid, nu s-a potrivit cu socoteala oamenilor din teren. Așa și acum. Probabil se gândea, la nivel de teorie, că va fi singurul candidat pe această zonă, să spunem, de centru-stânga. Dar eu nu cred că cineva are voturile în buzunar. Nu cred acest lucru. În primul rând, și pe mine, atunci când am câștigat, m-au votat și PSD-iști, și parte din liberali și alte formațiuni care credeau în proiectul meu. Și pe mine, când am pierdut, de asemenea, fiindcă am văzut structura votului, au votat nu doar cei de la PSD. M-au votat și oameni care nu au culoare politică. Deci, independent, să spunem, și parte din electorat PNL. Acest această teoretizare și absolutizare a sondajelor nu cred că este sănătoasă. În primul rând, că ne îmbătăm cu apă plată, cu apă rece.

Gabriela Firea crede că are argumente mai puternice și acesta este motivul pentru care Cristian Popescu Piedone s-ar retrage dintr-o confruntare politică.

Păi aseară nu mai avea 40, avea 20. Deci, iată, că aceste sondaje au cifre volatile și exprimă poza dintr-un moment! Este un sondaj. E ca un termometru. Îți ia temperatura zilei,Este vorba de Eu sunt, nu sunt orgolioasă, am dovedit și vreau să dovedesc în continuare. Nu sunt nici la nivel personal, nici politic, un om orgolios, un om trufaș. Eu l-aș suna, dar pe urmă mie că sună la Antenă și spune că l-am rugat: „M-a rugat Gabi, să mă retrag” și îmi mai de și două palme; palme morale, adică nu politice, nu fizice. Nu e vorba de asta și dacă ar trebui să vină de la ar trebui să vină de la dumnealui, acest dumnealui să se să se retragă, adică să vă spune să facă ceea ce a spus la început, pentru că așa a afirmat. Dacă Gabriela Firea candidează pentru că s-a pregătit 3 ani, a fost anunțată de domnul Marcel Ciolacu acum un an, eu nu candidez, acum revenim la starea inițială, o reconfigurare, traseu, de aceea, adică așa ar fi o normalitate.

În campania precedentă, Gabriela Firea spune că a colaborat foarte bine cu Cristian Popescu Piedone și crede că acest lucru se poate întâmpla și acum. Rămâne de văzut dacă și Piedone crede același lucru.

Citește și:

Gabriela Firea comentează presupusa COMPETIȚIE cu Marcel Ciolacu pentru șefia PSD-ului: „Diferiți oameni ne-au intoxicat, căutând să ne învrăjbească”

Când vine vorba de „RECHINII imobiliari”, Bucureștiul atrage, dar respinge/Sebastian BURDUJA: Primarul general a BLOCAT dezvoltarea orașului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Ungaria NU vrea să renunțe. Alianța care o scoate definitiv din Europa
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Paște de basm pentru Medana și Alin Oprea! Cum au sărbătorit cei doi în Cluj:...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire