Cum poți scăpa de bradul de Crăciun din casă dacă ești din București, indiferent de sectorul în care locuiești

Cum poți scăpa de bradul de Crăciun din casă dacă ești din București, indiferent de sectorul în care locuiești
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 04/01/2023, 21:58
Actualizat: 04/01/2023, 22:04

Febra sărbătorilor de iarnă a cam trecut, iar oamenii care au optat pentru un brad de Crăciun natural trebuie să găsească o soluție optimă pentru a scăpa de ei. În general, au de ales în a-i lăsa la ghena de gunoi, să îi scoată în fața curții, dar și să sune la firma de salubrizare pentru ca bradul să fie ridicat de la casele lor.

Pentru bucureșteni, primăriile de sector au pregătit mai multe variante de colectare a pomilor uscați, potrivit Adevărul.

În Sectorul 1, de colectarea brazilor se va ocupa firma de salubrizare Romprest, iar locuitorii sunt rugați să îi depoziteze în fața ghenei de gunoi, într-o zonă ferită (nu în mijlocul ghenelor și nici în tomberoane), în zilele de joi sau vineri, deoarece firma de salubrizare colectează doar vinerea și sâmbăta și doar în luna ianuarie.

Primăria Sectorului 2 a anunțat că brazii uscați vor fi ridicați doar sâmbăta, iar persoanele care doresc să scape de ei au două variante, în funcție de zona în care locuiesc. Astfel, cei care stau la bloc trebuie să pună brazii unde sunt tomberoanele de gunoi, iar cei care locuiesc la casă trebuie să-i scoată în fața porții.

Primăria Sectorului 3 i-a informat deja pe locuitori că brazii vor fi colectați doar de la ghenele de gunoi de către echipele Direcției de salubrizare.

„Brazii pe care i-am avut de sărbători NU se depozitează în mod necontrolat pe domeniul public, ci se lasă grupați, pentru ridicare, în zona ghenelor de gunoi de la blocuri”, se arată într-o postarea oficială de pe Facebook.

Instituția pune la dispoziția cetățenilor și mai multe numere de telefon, unde să sune dacă au nelămuriri: 0720.777.511/512/513/514/515.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 au declarat presei că au pregătit două variante prin care să fie colectați brazii. Astfel, cetățenii acestui sector îi pot duce la ghenele de gunoi, iar firma de salubritate îi va colecta sau pot apela firma de salubritate să ridice bradul, gratuit, de la fiecare cetățean de acasă. Locuitorii sectorului 4 trebuie să apeleze numărul: 021.9640.

Primăria Sectorului 5 a anunțat că de colectarea brazilor se va ocupa firma de salubrizare, în perioada 4-16 ianuarie, când locuitorii trebuie să lase brazii în fața porților, dacă stau la casă, iar în cazul celor care locuiesc la bloc, asociațiile de proprietari trebuie să strângă brazii uscați în spatele blocurilor.

Instituția a precizat că brazii vor fi tocați și se vor transforma în compost, urmând ca materialul rezultat să fie folosit pentru reamenajarea peisagistică a parcurilor din sector.

În Sectorul 6, colectarea brazilor a început încă de pe 3 ianuarie și va continua până pe 16 ianuarie, inclusiv. Primăria a pus la dispoziție cetățenilor 12 puncte de colectare separată a deșeurilor reciclabile, unde locuitorii pot duce brazii uscați în aceste locuri zilnic, în intervalul orar 8-18:00.

În cartierul Drumul Taberei, punctele de colectare sunt: Centrul nr. 1 str. Valea Ialomiței x str. Poarta Sărutului, Centrul nr. 2 str. Pasărea în Văzduh x str. Pupăza cu Moț, Centrul nr. 3 str. 1 Mai nr. 57-59 (parcare lateral Auchan), Centrul nr. 6 str. Valea Argeșului – capăt troleu, Centrul nr. 7 Bd. Timișoara nr. 35 și Centrul nr. 11 Bd. Drumul Taberei x str. Târgul Neamț.

În cartierul Militari brazii pot fi duși la: Centrul nr. 5 str. Fabricii x str. Apeductului, Centrul nr. 9 str. Liniei x str. Timonierului, Centrul nr. 10 str. Performanței nr. 45 și Centrul nr. 12 str. Apusului nr. 27, aproape de Uverturii.

Locuitorii din cartierele Crângași și Giulești, vor putea duce brazii la: Centrul nr. 4 str. Giulești vis-a-vis de Institutul Pasteur și Centrul nr. 8 Piața Crângași, în spate la TIP-TOP.

Toți brazii colectați se vor toca, iar materialul este transportat la unul dintre cei mai mari procesatori de lemn din România. Acolo, se va utiliza ca materie primă în procesul de fabricare PAL.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...