Cum SCAPI de electrocasnicele vechi din casă. Faci și un ban din asta!

Cum SCAPI de electrocasnicele vechi din casă. Faci și un ban din asta!
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 05/06/2023, 14:55

Electrocasnicele vechi nu se aruncă la gunoi, deoarece reprezintă un pericol uriaș pentru mediu.

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, oferă răspunsul la întrebarea legată de locul unde ar trebui să depozităm electrocasnicele vechi.

„Am lansat aplicația gratuită Infocons, cu care de astăzi scanezi QR codul de pe orice produs electronic sau electrocasnic, afli tot despre acel produs, cât te costă să îl folosești din punct de vedere al costului curentului, iar când vrei să-l reciclezi ai doar un buton, ai dat click, vezi care este cel mai apropiat reciclator de tine, dai un telefon, au venit și l-au ridicat.

Şi nu numai asta, chiar și câștigi ceva bani.

Cum scapi, de fapt, de electrocasnicele vechi

Cred că trebuie să înțelegem că pe de o parte, gunoiul și tot ce înseamnă deșeurile electronice și electronice poluează, dar pot fi un câștig pentru fiecare dintre noi, iar pe cealaltă parte să înțelegem că, până la urmă, când cumpărăm un astfel de produs este foarte important ca în prețul de cost să introducem și prețul de utilizare al lui.

Așa că există acum aplicația gratuită Infocons, scanezi QR codul, ai toate informațiile, toţi sunt autorizați de Ministerul Mediului și fac această precizare fiindcă au apărut tot felul de alte entități care nu sunt avizate și nu sunt autorizate”, a explicat Sorin Mierlea, președintele Infocons, luni, la Antena 3 CNN.

Anunțul oficial al InfoCons

Luni, 5 Iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, Aplicația InfoCons dezvoltată independent și transparent, fiind unică la nivel international , facilitează reciclarea produselor electronice și electrocasnice. Aplicația InfoCons pune la dispoziție consumatorilor o listă completă cu punctele de colectare a materialelor reciclabile, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător. Cu ajutorul Aplicației InfoCons, consumatorii pot identifica rapid și ușor cel mai apropiat centru de colectare, reducând astfel timpul și efortul necesar pentru a găsi un loc adecvat de reciclare.

Aplicația InfoCons este intuitivă și ușor de utilizat, oferind informații actualizate despre fiecare punct de colectare disponibil. De asemenea, Aplicația InfoCons furnizează și detalii importante despre tipurile de materiale reciclabile acceptate în fiecare locație, astfel încât consumatorul să fie sigur că își reciclează produsele electronice și electrocasnice corect.

Reciclarea prin intermediul Aplicației InfoCons este un gest important pentru protejarea mediului înconjurător. prin reducerea cantității de deșeuri care ajung în depozitele de gunoi, contribui la conservarea resurselor naturale și la reducerea impactului negativ asupra mediului.

De asemenea, pentru produsele agroalimentare scanate cu ajutorul Aplicației InfoCons, consumatori pot afla informații cu privire la scorul Eco InfoScore obținut de produsul scanat. Ce este Eco InfoScore ?

Eco InfoScore este calculat pe baza numericului de aditivi alimentari, ținându-se cont , de asemena , de impactul produselor asupra mediului înconjurător. Prin urmare, cetățenii în calitatea lor de consumatori pot lua decizii informate, având drept criteriu și componenta de mediu. Pentru a se determina Eco InfoScore se au în vedere următoarele: etapele de producție (agricultură, procesare, ambalare, transport, distribuție și consum ) , indicatorii de impact asupra mediului (schimbări climatice/ amprenta de carbon, epuizarea stratului de ozon, radiații ionizante, utilizarea terenurilor, a apei și a energiei; poluarea aerului și a apei marine și dulci și epuizarea resurselor)

Totodată, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, InfoCons  amintește despre Programul Unic de Certificare „Global Carbon Point” – „Punctul Global de Carbon” lansat la nivel European.

În contextul unei dezvoltări continue atât la nivel național, cât și la nivel internațional a problematicii privind amprenta de carbon, precum și în contextul unei agravări a efectelor  globale aduse de schimbările climatice, consumatorii trebuie să fie apărați, informați și educați  privind amprenta de carbon atât a  produselor și serviciilor, cât și a  tot ceea ce ne înconjoară (clădiri , birouri , locuințe, autostrăzi, străzi etc). În acest sens, certificarea amprentei de carbon a produselor,  serviciilor și a tot ceea ce ne înconjoară va respecta criteriile existente în standarde internaționale, fiind calculată folosind factori de emisie cât mai preciși.

Inițiativa InfoCons vine în spiritul Pactului Verde European (European Green Deal) și în întâmpinarea principiilor și strategiei Uniunii Europene privind atât Protecția Mediului, cât și economia circulară și ecodesign. Această inițiativă este în conformitate cu seria de propuneri ale Comisiei Europeane prin care se adaptează politicile UE în domeniul climei, energiei, transporturilor și fiscalității, pentru a reduce cu cel puțin 55 % până în 2030 emisiile nete de gaze cu efect de seră față de nivelurile din 1990 și pentru ca Europa să devină primul continent neutru climatic până în 2050.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temperatura optimă în casă. La câte grade recomandă medicul specialist să setezi centrala termică pentru...
Vedeta din România pe care puțini și-o amintesc! Mama ei e disperată: fiica a renunțat...
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru...
Cum va reacționa Ucraina dacă Maia Sandu pierde alegerile și Republica Moldova intră sub controlul...
Mărturia sfâșietoare a vecinei celor trei români morți în Valencia. Ce s-a întâmplat cu doar...
O profesoară de liceu riscă 15 ani după gratii după ce s-a aflat că avea...
RAPORT: Europenilor ar trebui să li se spună să-și facă provizii, în caz de război...
Cum a luat 'block' Un show păcătos! Capatos a răbufnit: 'Nu se poate așa ceva!'...
Actrița Maria Dinulescu, transformată total! A părăsit România în pandemie și s-a apucat de afaceri...
EXCLUSIV. Mărturiile românilor din Spania care s-au aruncat în puhoaie pentru a-şi salva vecinii: "Am...
Anunțul MAE de ultim moment despre românii dispăruți în Spania, în urma inundațiilor catastrofale
16 români sunt dați dispăruți în Spania, în urma inundațiilor! MAE verifică informațiile cu privire...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Noul Volvo XC90 are prețuri oficiale în România. SUV-ul suedez bate competiția germană!
Care este valoarea celui mai mare IQ înregistrat în lume în 2024? Terence Tao deţine...
Au fost găsite PRIMELE fosile de dinozaur în Hong Kong!
Lege pentru românii de la bloc. Se montează neapărat la ușă. Asociația de proprietari te...
Cea mai bună omletă din lume. Rețeta care face furori peste tot
Club Colectiv, la un pas de o nouă tragedie, la 9 ani de la incendiul...
Se spală rufe azi, 2 noiembrie 2024, de Moșii de Toamnă? Iată ce spun preoții...
VIDEO Mama Andreei Tonciu, despre infidelitatea soțului. Cum a aflat aceasta că a fost înșelată...
EXCLUSIV! Renumitul fotograf Viorel Belinschi din Moldova, dezamagit de atitudinea lui Culita Sterp: ”A ales...
BANCUL ZILEI. Medicul către Bubulina: – Fiica ta are o nevroză. I-aş recomanda multă distracţie!
Un studiu sugerează că stelele eșuate ar putea forma planete