Cutremur puternic în Bosnia: O femeie de 27 de ani a murit și sute de persoane și-au părăsit casele, de frică

Cutremur puternic în Bosnia: O femeie de 27 de ani a murit și sute de persoane și-au părăsit casele, de frică
Publicat: 23/04/2022, 13:53
Actualizat: 23/04/2022, 18:00

Un cutremur puternic a avut loc în Bosnia, vineri seara. O femeie de 27 de ani a murit, alte cel puțin două persoane au fost rănite și câteva sute de oameni și-au părăsit casele, de frică.

Cutremurul cu magnitudinea 5,6 s-a produs la 42 de kilometri sud-est de orașul Mostar, la ora 23:07 CET, aproape de orașul Stolac, din sud, a anunțat Centrul Seismologic Mediteranean European. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 5 kilometri, a transmis EMSC, citat de Euro News.

O femeie de 27 de ani a murit din cauza rănilor, iar părinții ei au fost răniți după ce o stâncă s-a desprins, din cauza cutremurului, și s-a izbit de casa familiei lor din Stolac, au anunțat autoritățile.

Alte orașe din partea de sud a Bosniei, cum ar fi Ljubinje și Čapljina, au anunțat pagube materiale semnificative, numărul victimelor fiind încă necunoscut.

Membrul bosniac al președinției tripartite a țării, Šefik Džaferović, a transmis condoleanțe familiei femeii ucise, catalogând moartea acesteia o „mare tragedie”.

Alte cutremure minore au fost înregistrate în zona orașului Stolac pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă, cu magnitudini cuprinse între 2,7 și 4,4, au informat ziarele locale.

Cutremurul principal a fost resimțit în toată Bosnia, dar și de-a lungul coastei țărilor vecine Croația, Muntenegru și Albania.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult