Dalai Lama, mesaj de condoleanțe pentru regina Elisabeta a II-a, după moartea prinţului Philip

Dalai Lama, mesaj de condoleanțe pentru regina Elisabeta a II-a, după moartea prinţului Philip
Mesaj de Anul Nou transmis de Dalai Lama. Foto: YouTube
Publicat: 10/04/2021, 14:30
Actualizat: 10/04/2021, 14:30

Lider spiritual spiritual tibetan, Înaltpreasfințitul Dalai Lama, a oferit condoleanțe reginei Elisabeta și prințului Charles, membrii seniori ai familiei regale britanice, pentru moartea S.R.H. Prințul Philip, ducele de Edinburgh, potrivit unui comunicat de presă.

„Transmit condoleanţe Alteţei Voastre Regale şi familiei voastre în acest moment dureros”

„Îmi pare rău să aflu trista veste că soţul dumneavoastră, Înălţimea Sa Regală Prinţul Philip, Duce de Edinburgh, a murit. Mă voi ruga pentru el şi transmit condoleanţe Alteţei Voastre Regale şi familiei voastre în acest moment dureros”, a scris Dalai Lama, în mesajul adresat reginei Elisabeta a II-a.

Laureatul Nobel pentru pace şi-a exprimat regretul faţă de moartea ducelui de Edinburgh printr-o postare pe site, unde a spus că „pe măsură ce ne amintim cu toţii de el, ne putem bucura că a trăit o viaţă semnificativă’’.

Ducele de Edinburgh a murit vineri. Avea 99 de ani. A fost internat în spitalul regelui Edward al VII-lea din Londra în februarie și s-a întors la castelul Windsor după o lună. Moartea prințului Philip vine cu doar câteva luni înainte de împlinirea a 100 de ani.

Cea mai lungă consoartă regală din istorie, s-a căsătorit cu regina Elisabeta în Westminster Abbey din Londra în 1947. S-a retras din îndatoririle publice în 2017 la vârsta de 96 de ani.

Salve de tun, ACUM, în onoarea prinţului Philip. Acestea sunt trase de pe uscat și de pe mare

Salve de tun se vor auzi, sâmbătă la prânz, în oraşe din Marea Britanie, Gibraltar şi pe mare, în onoarea prinţului Philip, anunţă BBC. Acestea vor fi trase la ora locală 12.00 (14.00 – ora României).

VEZI AICI VIDEO LIVE!

La garnizoana Woolwich Barracks din Londra vor fi trase salve de tun datând din Primul Război Mondial, folosite şi la nunta din 1947 a reginei cu prinţul Philip şi la încoronarea suveranei.

Vor fi trase salve şi din Turnul Londrei, Castelul Cardiff, Castelul Hillsborough din Belfast şi Castelul Edinburgh, precum şi de pe navele HMS Diamond, HMS Montrose şi HMNB Portsmouth. Vor fi 41 de trageri cu foc, timp de 40 de minute.

De asemenea, armata din Noua Zeelandă va lansa duminică, de asemenea, un salut de 41 de tunuri în cinstea prințului Philip la Point Jerningham, în Wellington

Publicul nu are voie să participe la ceremonii, recomandările autorităților fiind să urmărească salvele de acasă, de la televizor sau online.

Luni, la ora 14.30, Camera Comunelor se va reuni după ce vineri şi-a suspendat activitatea, pentru a permite parlamentarilor să-i aducă omagii ducelui.

Data funeraliilor încă nu a fost anunţată, dar detaliile finale despre înmormântarea ducelui sunt așteptate să fie publicate în acest weekend.

Înmormântarea va avea loc la Capela Sf. Gheorghe, Windsor, dar aranjamentele au fost modificate în urma pandemiei de coronavirus, iar Ducele nu va avea parte de funeralii de stat, în conformitate cu dorințele sale.