Profesorul Dan C. Vodnar, profesor universitar și expert evaluator al Comisiei Europene, a explicat în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene„, cum se depozitează corect alimentele, astfel încât să rămână proaspete pentru cât mai mult timp.
Expertul în alimentație Dan C. Vodnar a precizat la podcastul „Altceva cu Adrian Artene„, că cea mai bună metodă de a păstra alimentele perisabile la frigider, inclusiv mâncarea gătită, este în recipiente din sticlă.
„Din practica comună a oamenilor, care sunt în care sunt interesați de aceste lucruri, vă pot spune că, în general, în boluri de sticlă e cea mai sigură metodă de depozitare a alimentelor. Știi concret că nu există nicio trecere de moleculă dinspre sticlă înspre aliment. În schimb la plastic, dacă totuși dorim să depozităm în recipiente de plastic alimentele, putem să facem lucrul acesta, însă recipientul respectiv să poarte acea certificare că este pentru depozitarea alimentelor și dacă vrem să-l încălzim la cuptorul cu microunde să poartă și certificarea că este un plastic care e pretabil pentru a fi utilizat în încălzirea alimentelor la cuptorul cu microunde. Ideal ar fi evident în sticlă să depozităm tot ce avem de gătit, orice aliment pe care pe care îl gătim, chiar dacă capacul este din plastic.”, a explicat expertul în podcastul „Altceva cu Adrian Artene„.
Profesorul a precizat că cel mai mare „dușman” al alimentelor perisabile proaspete precum fructele și legumele, este oxigenul, de aceea expertul recomandă depozitare în vid.
„Acum marele dușman al îmbătrâniri alimentelor și al îmbătrâniri noastre este oxigenul. Acesta este cel care ne oxidează fiecare țesut al organismului nostru. Acesta de fapt joacă un rol și împotriva legumelor și a preparatelor alimentare, pentru că el este cel care oxidează și îmbătrânește. Bine ar fi să păstrăm aceste legume, fructe în medii în care nu au o expunere foarte mare la oxigen. Și chiar sunt dispozitive în care poți păstra o perioadă mai lungă de timp, inclusiv salata pe care o speli. În acele dispozitive scoți oxigenul din interior, formează un fel de vid și vidul respectiv practic promovează mai o mai bună depozitare și mai corecte depozitare a acestor legume.”, a mai menționat profesorul Dan C. Vodnar.
ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările și ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care îți antrenează mintea și îți hrănește sufletul.
Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, Tik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.