Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT, a câștigat alegerile pentru CSM din partea Parchetului general

Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT, a câștigat alegerile pentru CSM din partea Parchetului general

Fostul șef al DIICOT Daniel Horodniceanu a câștigat turul doi al alegerilor pentru CSM din partea Parchetului General, au declarat pentru GÂNDUL surse judiciare. 

Daniel Horodniceanu a obținut 190 de voturi, iar Alina Albu – 174. De asemenea, 9 voturi au fost anulate. Potrivit surselor GÂNDUL, acesta a fost votat si de colegi din Parchetul General.

Daniel Horodniceanu, în prezent procuror la DIICOT Iași, Magdalena Militaru, adjunctă procurorului general al României, Gabriela Scutea, și Alina Albu, șefa Secției pentru combaterea crimei organizate din cadrul DIICOT sunt cei trei candidați care au candidat pentru scaunul de membru CSM ocupat acum de procurorul Codruț Olaru.

Adunarea generală a avut loc la Centrul de cultură al MAI, iar

Adunarea generala a procurorilor PÎCCJ (DIICOT, DNA, PG) a fost convocată pe 22 iunie 2022, ora 11, la Centrul Cultural al MAI. Peste 500 de procurori au fost așteptați să își exprime votul. Cele mai mari șanse le-au avut de la început cei doi candidați ai DIICOT pentru că voturile cele mai multe provin de la această structura.

Potrivit unor surse din rândul procurorilor, de regulă, cele mai mari șanse le au candidații care vin din DIICOT întrucât au cei mai mulți votanți, 290. DNA și PG au în jur de 240 de voturi.

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult