David Popovici a câștigat și finala de 100 de metri liber. Înotătorul român a devenit dublu campion mondial

David Popovici a câștigat și finala de 100 de metri liber. Înotătorul român a devenit dublu campion mondial
David Popovici - ARHIVĂ / Sursă FOTO: Profimedia
Publicat: 22/06/2022, 19:33
Actualizat: 23/06/2022, 10:21

Înotătorul român David Popovici (17 ani) a obținut – miercuri – cea de a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta (Ungaria).

După titlul câștigat la 200 metri liber, românul s-a impus categoric, dar cu emoții, și în finala probei de 100 metri.

Rezultatul este unic în istoria natației românești, Popovici devenind astfel primul înotător romând care devine campion mondial în probe masculine de natație. Mai mult, el este și deținătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.

Cum s-a desfășurat finala

Popovici a început cu un timp de reacție mai slab, dar la capătul primei lungimi de bazin a întors al doilea. Pe a doua jumătate cursa a fost foarte strânsă, Popovici reușind să se impună pe ultimii 5 metri, ajungând la finiș cu timpul de 47.58 secunde.

Pe locul secund s-a clasat francezul Maxime Grousset, urmat de canadianul Joshua Liendo Edwards.

De la startul cursei a lipsit cel mai mare posibil rival al lui Popovici, americanul Caeleb Dressel, care a decis să se retragă de la mondiale, din motive de sănătate.

„Nu mă așteptam să câștig două medalii, dar am fost pozitiv tot timpul. Sunt mai mândru de ceea ce am realizat la 200 de metri. Acesta e doar începutul, mai am am un drum lung înainte”, a declarat David Popovici la interviul de la marginea bazinului, în limba engleză, completând în limba română… „Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc că v-ați uitat”.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult