Despăgubiri de 240.000 de euro pentru familia unui român ucis în 2019 de urs în Mureș

Despăgubiri de 240.000 de euro pentru familia unui român ucis în 2019 de urs în Mureș
sursa: Unsplash
Publicat: 03/08/2022, 19:23

Familia unui bărbat din Mureș, ucis în 2019 de un urs, va primi despăgubiri de 240.000 de euro. Victima se afla la pescuit când a fost atacată de animalul dezlănțuit.

Bărbatul s-a dus la pescuit pe râul Târnava Mică și când nu s-a mai întors, familia a sunat la poliție. Prin localizarea telefonului, trupul neînsuflețit a fost găsit într-un lan de soia, la câteva sute de metri de sat. În zonă au fost găsite urme de urși, atât ale unor pui, cât și ale unui urs matur.

Familia și-a căutat dreptatea în instanță, iar acum soția și cei doi copii vor primi, în total, de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, suma de 240.000 de euro. Ministerul va plăti și 13.000 de lei cheltuieli de judecată. Decizia însă nu este definitivă.

Legea s-a schimbat de la acest caz și permite acum intervenția de urgență împotriva urșilor considerați periculoși, chiar și în extravilan. Chiar în prezent, un exemplar este căutat pentru a fi împușcat, în Harghita. Un urs l-a atacat pe un băiat de 19 ani, care își aduna turma de vaci, pe o pășune din apropierea satului Văleni. Tânărul a scăpat cu răni ușoare, pentru că familia lui a ambalat motorul unui tractor și a alungat ursul.

Sursa: Observatornews

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase