Diana Șoșoacă, retrasă de la șefia Comisiei de Abuzuri din Parlament: „Solicit partidului AUR să depună la Biroul permanent actele care demonstrează excluderea mea”/ Claudiu Târziu: „O revocăm din toate funcţiile pe care le deţine”

Diana Șoșoacă, retrasă de la șefia Comisiei de Abuzuri din Parlament: „Solicit partidului AUR să depună la Biroul permanent actele care demonstrează excluderea mea”/ Claudiu Târziu: „O revocăm din toate funcţiile pe care le deţine”
Proteste cu scântei! Diana Șoșoacă a cerut arderea măștilor de protecție / Foto: Facebook
Publicat: 15/02/2021, 17:48
Actualizat: 15/02/2021, 17:58

Senatoarea Diana Șoșoacă a pierdut șefia Comisiei de Abuzuri din Parlament după ce partidul cu ajutorul căruia a ajuns în Legislativ, AUR, i-a retras sprijinul politic. Șoșoacă susține că AUR nu a respectat procedurile privind excluderea sa și solicite să clarifice calitatea în cadrul partidului.

„Solicit partidului AUR să depună la Biroul permanet actele care demonstrează excluderea mea”

Senatoarea Diana Sosoaca susține că a aflat din presă că a fost exclusă fin partid, chiar dacă există o procedură care trebuie urmată. Această continuă și spune că solicită ca actele care demonstrează excluderea din AUR să fie depuse la Biroul permanent. Senatoare îi ironizează pe foști colegi și afirmă că pregătirea juridică în cadrul partidului nu există, ea fiind singurul avocat din respectiva formațiune politică.

„Cred că tot Parlamentul a aflat din presă, ca mine de altfel, că nu mai sunt susținută de grupul parlamentar AUR și m-ar fi exclus. Cred că toți juriștii din această sală și toți parlamentarii știu că există o procedură. Trebuia să fiu notificată cu privire la eventuala excludere a mea, ar fi trebuit să mă prezint la sediul AUR pentru a-mi susține punctul de vedere.

Până acum nu am fost notificată niciodată cu privire la excluderea mea, motiv pentru care solicit partidului AUR să depună la Biroul permanet actele care demonstrează excluderea mea din AUR.

Înțeleg că singurul avocat pe care l-au avut în partid am fost eu. De aceea înțeleg și lipsa de pregătire juridică pe care o au. Trebuia să fiu notificată, pentru că acum Biroul permanent are o problemă”.

Mai mult, senatoarea solicită ca AUR să clarifice poziția acesteia în cadrul partidului și să menționeze comisia din care face parte. Aceasta spune că dacă ar mai fi încă membru AUR, ar trebui să își păstreze locul în cele două comisii parlamentare.

„Dacă sunt membru AUR încă, ar trebui să-mi păstrez locul în cele două comisii”

„În condițiile în care eu nu am calitatea de membru AUR, conform dispozițiilor regulamentului Senatului, trebuie să fac parte din ce puțin o comisie. Dacă sunt membru AUR încă, ar trebui să-mi păstrez locul în cele două comisii sau grupul AUR să menționeze în care comisie voi fi eu. De aceea trebuie verificat dacă eu am fost exclusă din AUR sau nu. Nu sunt chestiuni interne, ci chestiuni care țin de comisii”, a declarat Diana Șoșoacă, de la tribuna Senatului”,.

Membrii AUR susțin că ruptura a început odată cu protestele pe care Diana Șoșoacă le provoca.

 Claudiu Târziu: „O revocăm din toate funcţiile pe care le deţine ca membru al grupului AUR”

Liderul grupului parlamentar senatorial AUR, Claudiu Târziu, a anunţat luni, în plen, excluderea din partid a senatoarei Diana Şoşoacă şi revocarea acesteia din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor şi din cea de membru al Comisiei juridice.

„Partidul AUR a exclus-o din rândurile sale pe doamna Diana Şoşoacă, după cum ştiţi. Prin urmare, o revocăm din toate funcţiile pe care le deţine ca membru al grupului AUR, aşa încât propunem ca doamna Şoşoacă să nu mai facă parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, respectiv, Comisia juridică din cadrul Senatului”, a declarat Târziu.

El a precizat că locul de preşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor va fi luat de Rodica Boancă, iar cel de membru al Comisiei juridice de Dorin Cristian Mate.

Claudiu Târziu i-a transmis acesteia că toate procedurile legale au fost îndeplinite.

„Vă asigur că toate procedurile legale au fost îndeplinite. Partidul AUR a exclus-o pe doamna Diana Şoşoacă din rândurile sale conform statutului, nu are niciun fel de cale de atac mai departe de atât. Partidul va comunica către grupul parlamentar AUR că a scos-o din rândurile sale şi că i-a retras orice sprijin politic. Grupul a făcut demersurile necesare către Biroul permanent şi ne aflăm acum în plen cu schimbarea componenţei comisiilor”, a conchis liderul AUR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului