Doi români, cercetați pentru dare de mită și trafic de migranți, prin vama Giurgiu. Ce sumă a primit un poliţist de frontieră la control

Publicat: 26/11/2022, 13:34

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, efectuează cercetări cu privire la două persoane, cetățeni români, care au calitatea de suspect, pentru trafic de migranți și dare de mită. Ancheta se derulează sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Oficialii Direcției Generale Anticorupție au anunțat, sâmbătă, că în dimineața zilei trecute, în jurul orei 4:20, cele două persoane s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în România, dinspre Bulgaria, călătorind cu un microbuz, unul fiind șofer, celălalt pasager.

„În momentul prezentării documentelor pentru controlul de frontieră, șoferul, un cetățean român în vârstă de 23 de ani, a introdus o bancnotă de 50 de euro în certificatul de înmatriculare al mijlocului de transport, oferind-o unui polițist de frontieră, cu scopul de a evita controlul fizic amănunțit al microbuzului”, arată DGA.

Țara de destinație: Germania

Potrivit sursei citate, imediat polițiștii de frontieră au informat ofițerii D.G.A., care au demarat activitățile procedurale specifice. Totodată, polițiștii de frontieră au verificat compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport și astfel au descoperit, într-un locaș special amenajat, opt persoane de sex masculin, cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 16 și 44 de ani.

„Din cercetări a rezultat că aceștia au fost preluați de către cele două persoane din Sofia, urmând să fie introduși în mod fraudulos în România, cu destinația finală Germania. În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat de către cei opt cetățeni sirieni, respectiv dare de mită și trafic de migranți (șoferul microbuzului) și trafic de migranți (pasagerul microbuzului)”, arată DGA.

În baza Acordului de readmisie româno-bulgar, cetățenii de origine siriană au fost predați Poliției de Frontieră din Republica Bulgaria. Cu privire la cei doi cetățeni români, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reținerii, urmând ca în ziua de 26.11.2022, să fie prezentați Tribunalului  Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă. În prezent ofițerii S.J.A. Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul P.T. Giurgiu, derulează activități de urmărire penală în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase