Două persoane SALVATE de echipa RO-USAR în Turcia – FOTO&VIDEO

Publicat: 07/02/2023, 22:36
Actualizat: 07/02/2023, 22:37

Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță că echipa de căutare – salvare RO-USAR a finalizat prima misiune avută în Turcia.

Este vorba despre recuperarea de sub dărâmături a unei familii din oraşul Antakya.

RO-USAR, în permanentă legătură cu autoritățile turce

Echipa de căutare-salvare a României a trebuit să identificare și recupereze o familie formată din soț, soție și copil, prinsă sub dărâmături, în orașul Antakya.

Clădirea cu nouă etaje este prăbușită complet, iar în timpul intervenției lor salvatorii români au reușit să ia legătură cu cei doi adulți. Potrivit IGSU, părinții au fost scoși în viață de sub dărâmături și trimiși la spitalul din localitate cu o ambulanță.

Din păcate, copilul a fost găsit fără viață, trupul său fiind predat familiei.

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD (Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență) fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune a intervenției echipelor venite în sprijin.

Imaginile cu intervenția echipei RO-USAR spun totul despre gravitatea situației din Turcia.

Luni, două cutremure puternice s-au produs în Turcia, la granița cu Siria. Bilanţul cumulat al cutremurelor  depăşeşte 5.000 de morţi, potrivit noilor date furnizate de autorităţile turce, și peste 20.000 de răniți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase