Dr. Maria Păunel a fost invitata podcastului „Altceva cu Adrian Artene„, unde a vorbit despre pericolul ascuns pe care îl reprezintă o alimentație picantă, dar și cum o simplă ieșire la un restaurant fast-food se poate termina la spital.
La întrebarea jurnalistului Adrian Artene, referitoare la consumul de alimente picante, dr . Maria Păunel a dezvăluit că gustul iute poate crea dependență.
„Picantul accelerează tranzitul. Sunt oameni tineri care au contraindicații. Iutele creează dependență, creează aciditate, hiperaciditate și nu este ok în exces.”, a afirmatt Dr. Maria Păunel la podcastul „Altceva cu Adrian Artene„.
Dr. Maria Pop a spulberat mitul, privind eliminarea lactatelor din alimentație și a precizat că această grupă de alimente n este nocivă, atât timp cât este consumată „cu măsură”.
Jurnalistul Adrian Artene a întrebat-o pe Maria Păunel care sunt cele mai frecvente consecințe ale unei alimentații precare, întâlnite la pacienți.
„Cel mai frecvent la camera de gardă, vorbim de spital de urgență vine abuzul, abuz alcool, abuz drog, abuz alimentar. Vorbim de enterocolitele, a mâncat la un fast-food.
Deci tot ce e procesat, ce este de proastă calitate și ce nu este cumpărat de unde trebuie.
Eu cred în bio, cred în produsul românesc făcut autentic, că îmi place să mănânc de la țăranul român. În familia mea se gătește foarte multă alimentație sănătoasă, bio, fără rântaș, fără prăjeală, supele simple, cât mai light. Neprocesate.”, a declarat Dr. Maria Păunel.