Dumitru Dragomir le ia bani pe cazare unora dintre refugiați. Declarație controversată: „Ruşii nu atacau Ucraina dacă nu se înţelegeau cu americanii”

Dumitru Dragomir le ia bani pe cazare unora dintre refugiați. Declarație controversată: „Ruşii nu atacau Ucraina dacă nu se înţelegeau cu americanii”
Dumitru Dragomir. Sursă foto: MEDIAFAX/FOTO
Publicat: 06/03/2022, 11:31

O parte dintre refugiații ucraineni au ajuns în Bucureşti, iar unii dintre aceștia s-au cazat în hotelul lui Dumitru Dragomir.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a explicat, într-o intervenție la Digi Sport, cărora dintre ucraineni le cere bani de cazare şi cine sunt cei care nu plătesc nimic.

„Alţii au plecat cu bani, cu ceasuri scumpe”

În plus, Dumitru Dragomir a avut şi o reacţie controversată atunci când vorbit despre războiul declanşat de către Rusia la adresa Ucrainei.

„Mulţi, full. Este hotelul full. Cei care au maşini mai luxoase şi, astea, plătesc, restul, nu. Eu nu văd ce intră în parcare? Vin ei şi plătesc. Sunt oameni corecţi. Sunt oameni pricopsiţi. Şi ceilalţi sunt foarte cuminţi, liniştiţi. Sunt necăjiţi, oameni necăjiţi, să ştiţi. Dacă au plecat din ţara lor, şi-au lăsat toată strânsura lor şi au plecat. Alţii au plecat cu bani, cu ceasuri scumpe, cu briliante, cine a avut”, a declarat Dumitru Dragomir la Digi Sport Special.

Declaraţie controversată a lui Dumitru Dragomir: „Ruşii nu atacau de capul lor Ucraina”

Cred că este o luptă între americani şi ruşi, nu între ruşi şi ucraineni. Ruşii nu avea de unde să aibă ei curaj aşa, de capul lor, în Ucraina dacă nu se înţelegeau cu americanii. Şi câştigă amândoi. Câştigă şi americanii, câştigă şi ruşii, asta e convingerea mea. Şi o să tragem noi, o parte din estul Europei, asta este! Asta este o tâmpenie , ce vină au sportivii să sufere? Păi, suferă iar sărăcimea? Numai câţiva câştigă mulţi bani… Mai ales pe timpul războiului contează să ai bani. Sunt 60 de miliardari, restul sunt milionari. La milionari nu le-au oprit conturile. Să nu crezi că miliardarii nu şi-au împărţit în toate offshor-urile din lumea asta banii, să nu aibă probleme. Şi cum dracu’ de au ştiut cu trei zile înainte de au plecat din Ucraina? (n.r. miliardarii din Ucraina care au părăsit ţara)„, a declarat Dumitru Dragomir la Digi Sport Special.

Cât a cheltuit România pentru a ajuta refugiații ucraineni

Premierul Nicolae Ciucă a făcut declarații, sâmbătă, la finalul ședinței task-force și a ședinței de Guvern, referitoare la cheltuielile României cu refugiații ucraineni. Potrivit acestuia, țara noastră a cheltuit până acum 51 milioane de lei, urmând ca de săptămâna viitoare să fie trimise documentele la Bruxelles pentru începerea decontărilor.

Totodată, prim-ministrul a anunțat că România alocă în primă fază 208 milioane de lei pentru refugiații care intră pe teritoriul țării noastre, iar banii vor fi împărțiți astfel: câte 50 lei/persoană/zi pentru refugiații din spațiile statului și câte 100 lei/persoană/zi pentru cei din alte spații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase