Dumitru Dragomir susține că a ieșit pozitiv la Covid-19, deși se vaccinase împotriva bolii

Dumitru Dragomir susține că a ieșit pozitiv la Covid-19, deși se vaccinase împotriva bolii
Dumitru Dragomir, fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF)
Publicat: 13/02/2021, 20:28
Actualizat: 13/02/2021, 20:29

Dumitru Dragomir susţine că a ieșit pozitiv la Covid-19, după ce a  făcut un test PCR, deși se vaccinase împotriva noului coronavirus. Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a mai precizat că nu are niciun fel de simptome.

Da, este adevărat că sunt în carantină. Am făcut un test şi a ieşit negativ, iar apoi am făcut un test PCR şi am ieşit pozitiv. Practic, am Covid-19. Mă simt bine, nu am niciun simptom. Nu am nici pe dracu’, dar respect regulile. Nu mai ştiu ce să cred. Eu am făcut şi vaccinul… Acum, aştept rezultatele unui alt test, mi-am mai făcut unul, ca să fiu sută la sută sigur… Vom vedea ce va fi”, a declarat Dragomir pentru prosport.ro.

Peste 35.000 de persoane, vaccinate în ultimele 24 de ore

35.299 de persoane au fost vaccinate, în ultimele 24 de ore, majoritatea cu doza de rapel. Au fost înregistrate, de asemenea, 65 de reacţii adverse.

Dintre cele 35.299 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 4.014 au primit prima doză de vaccin (547 – Pfizer și 3.467 – Moderna), iar 31.285 rapelul.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 65 de reacţii adverse, dintre care 57 la persoane vaccinate cu Pfizer şi 8 la persoane vaccinate cu Moderna.

De la începutul campaniei de vaccinare s-au folosit în total 1.084.096 de doze de vaccin: 1.029.240 Pfizer și 54.586 Moderna. Numărul persoanelor vaccinate a ajuns la 683.346.

În total au fost 2.859 de reacții adverse, din care 2.791 la Pfizer și 68 la Moderna.

Studiu: Persoanele vaccinate anti-COVID-19 sunt mult mai puțin contagioase

Un studiu recent a făcut un prim pas către răspunsul la o întrebare importantă referitoare la vaccinurile anti-COVID-19, constatând că persoanele care au fost inoculate au o încărcătură virală mai mică şi, prin urmare, sunt mai puţin contagioase decât cele care nu au fost vaccinate.

Clemens Wendtner, expert într-un spital din München, a declarat vineri că rezultatul studiului reprezintă „o ocazie pentru speranţă”, deşi studiul realizat de oameni de ştiinţă israelieni nu a fost încă evaluat de alţi cercetători.

Cu toate că s-a dovedit ştiinţific că vaccinarea protejează oamenii împotriva COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, nu este sigur dacă persoanele vaccinate pot încă să contracteze şi să transmită virusul.

Oameni de ştiinţă din echipa cercetătorului Idan Yelin de la Institutul de Tehnologie din Haifa au analizat rezultatele de laborator a 5.800 de persoane infectate, dintre care jumătate au primit vaccinul BioNTech-Pfizer.

Persoanele vaccinate anti-COVID-19 sunt mult mai puțin contagioase decât cele nevaccinate

Echipa de cercetători a constatat că pacienţii care au fost vaccinaţi au produs de patru ori mai puţine particule de virus în 12 până la 28 de zile după inoculare decât cei care nu au fost vaccinaţi.

Vaccinul BNT162b2 nu doar că oferă protecţie individuală unei persoane vaccinate împotriva bolii COVID-19, dar se poate presupune că, printr-o vaccinare suficientă a populaţiei, poate exista, de asemenea, o anumită protecţie a populaţiei, în sensul imunizării în masă pe bază de vaccin”, a spus Wendtner.

El a adăugat că nu este clar dacă virusurile detectate la persoanele infectate însă vaccinate erau contagioase sau dacă erau virusuri moarte şi de aceea este nevoie de mai multe cercetări în această privinţă.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase