După un an și jumătate de activitate, CNCAV se închide. Activitatea comitetului care coordona campania de vaccinare va fi preluată de Ministerul Sănătății

După un an și jumătate de activitate, CNCAV se închide. Activitatea comitetului care coordona campania de vaccinare va fi preluată de Ministerul Sănătății
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 29/06/2022, 11:32

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că, după un an și jumătate de activitate, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19  (CNCAV) se închide.

Acesta a explicat, totodată, că activitățile specifice CNCAV vor fi preluate de către Ministerul Sănătății.

„Pandemia și vaccinarea vor rămâne un capitol unic în viața fiecăruia dintre noi. În 🇹🇩România, efortul național pentru vaccinarea împotriva #COVID19 a fost coordonat de către CNCAV.
După un an și jumătate, CNCAV se închide, iar activitățile acestuia sunt preluate de către Ministerul Sănătăţii – România.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost centrul organizatoric, logistic și comunicațional al efortului românesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19. O echipă compusă din 67 de oameni, excepționali din punct de vedere profesional și uman, responsabili și motivați, a lucrat continuu într-o perioadă delicată, plină de provocări, pentru ca fiecare român să se poată vaccina în siguranță, simplu și rapid.

Le mulțumesc și le sunt profund recunoscător, atât colegilor mei din CNCAV, dar și celor 40.000 de persoane implicate în mod direct în campania de vaccinare din România, printre care medici și cadre medicale, angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apararii Nationale, mii de voluntari. Efortul și dedicarea acestor oameni minunați au fost remarcabile și pot fi măsurate în multe feluri. Dar cu adevărat valoroasă a fost dorința fiecăruia de a-și face treaba cât mai bine. Mulțumită colegilor noștri, de la recepție și până la actul medical, activitatea de vaccinare din România s-a desfășurat într-un mediu primitor, eficient și sigur”, a scris Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook.

Andrei Baciu: Le mulțumesc și celor care au avut înțelegere atunci când lucrurile nu au funcționat cum trebuie

Secretarul de stat a explicat că tot ceea ce a fost organizat în cadrul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID s-a datorat CNCAV și le-a mulțumit celor care au sprijinit Comitetul în perioada dificilă în care și-a desfășurat activitatea.

„Tot ceea ce ați văzut în cadrul campaniei de vaccinare – stocarea, transportul și distribuirea vaccinurilor în țară, centrele de vaccinare, asigurarea personalului medical, caravanele și maratoanele de vaccinare, platforma online #ROVACCINARE, echipamentele și dotările medicale aferente – totul a fost pus la punct de către echipa CNCAV.
A fost și este o reală onoare, dar și o mândrie adevarată, să fim parte a acestui efort național, în urma căruia unul din doi români s-au vaccinat. Vă mulțumesc, dragi colegi! Sunteți extraordinari!

Le mulțumesc și celor care au avut înțelegere atunci când lucrurile nu au funcționat cum trebuie. Criticile constructive ne-au ajutat să ne îmbunătățim activitatea. Chiar și comentariile lipsite de argumente sau de fundament ne-au ajutat în dorința noastră de a fi mai buni.

Însă, tot ce a construit CNCAV nu ar fi fost posibil fără sprijinul și susținerea mai multor actori importanți. Fie că au reprezentat instituții ale statului la cel mai înalt nivel, organizații non-guvernamentale, mediul privat, culte religioase, societatea civilă, influenceri, mass-media sau simpli cetățeni. Orice rezultat favorabil obținut este și meritul acestora. Pentru toate acestea le mulțumesc și le sunt recunoscător!”, a mai transmis acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Programul „Străzi deschise” weekendul 27 și 28 aprilie: Ce facem pe Calea Victoriei?