Drobul de miel nu lipsește de pe masa de Paște, dar puțini oameni știu ce se întâmplă în organism atunci când consumăm acest un preparat culinar delicios, realizat din organe fierte, legume și verdeață. Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic explică, în mod clar, ce efecte are asupra noastră.
Drobul de miel este bogat în proteine și sărac în grăsimi, fiind plin de vitamine și minerale esențiale. De asemenea, are un gust intens și un aport important de vitamine A, D, B, fier, zinc și seleniu.
Mai mult, are un conținut caloric redus, de doar aproape 135 calorii și are numai 4 grame de grăsime la 100 de grame.
Totuși, are și unele dezavantaje. Astfel, printre efectele negative se numără cantitatea mare de colesterol. Mai exact, 300 mg de colesterol la suta de grame.
„Mult colesterol în ficat şi creier, mult acid uric în rinichi, plus eventuale urme de toxine şi antibiotice”, susține Mihaela Bilic, potrivit Cancan.
Atunci când vitamina A se găsește în exces în organism pot apărea și alte neplăceri. Ficatul poate fi afectat, iar din acest motiv nutriționistul Mihaela Bilic nu recomandă oamenilor să mănânce prea des acest preparat culinar.
Mai ales că, împreună cu aportul mare de colesterol, poate duce la boli hepatice cronice. În drobul de miel sunt organe cu valoare nutritivă crescută, dar este delicios dacă se mănâncă cu o salată verde sau una de legume.
„Şi la femeile gravide, consumul trebuie limitat la maximum o dată pe săptămână, prea multă vitamina A creşte riscul de malformaţii la făt”, a completat Mihaela Bilic.
Sursa foto – caracter ilustrativ: Shutterstock