Emaa, singura artistă din România care a cântat în deschiderea trupei Coldplay: „A fost o lecție de profesionalism din foarte multe puncte de vedere”

Emaa, singura artistă din România care a cântat în deschiderea trupei Coldplay: „A fost o lecție de profesionalism din foarte multe puncte de vedere”
Emaa cântând în deschiderea concertelor Coldplay în România | Foto: Daniel Robert Dinu
Publicat: 17/06/2024, 17:06
Actualizat: 17/06/2024, 17:08

Emaa, singura artistă din România selectată să cânte în deschiderea concertelor trupei Coldplay în România, a povestit în EXCLUSIVITATE pentru „GÂNDUL” ce a însemnat pentru ea această experiență.

Pe numele său real Emanuela Alexa, artista a cochetat cu muzica încă din copilăria, atunci când mama și bunicii săi o încurajau în acest demers. Mai târziu, pasiunea ei pentru scris s-a împletit cu cea pentru muzică, dând naștere unor melodii pline de emoții și sinceritate. După mai mulți ani în care a colaborat cu diverși artiști – de la Silent Strike, la Carla’s Dreams –, artista româncă a câștigat premiul Best Upcoming Artist la The Artist Awards 2021.

Trei ani mai târziu, Emaa avea să fie singura artistă din România selectată să cânte în deschiderea concertelor trupei Coldplay, pe de 12 și 13 iunie, din cadrul turneului mondial „Music of Spheres”. „GÂNDUL” a discutat în EXCLUSIVITATE cu Emaa despre cum a fost această experiență pentru ea și ce lecții i-a oferit.

Singura artistă din România care a cântat în deschiderea concertelor Coldplay

Despre faptul că a cântat în deschiderea concertelor Coldplay în România, artista susține că această experiență nu a schimbat-o pentru că „astfel de lucruri nu reușesc să mă modifice”.

„Statutul unui om (n.r. – Chris Martin) nu prea are efect în cazul meu. Ca să mă schimbe într-un fel sau altul, ar fi trebuit să îl cunosc pe Chris Martin în realitate, să fi stat cu el în casă două luni, să îmi dau seama ce fel de om este de fapt. Toată această experiență nu m-a schimbat dacă ne raportăm doar la statutul lui ca artist și faptul că este considerat valoros de către public”, a declarat Emaa.

Pe de altă parte, artista a punctat faptul că întreaga experiență a fost o mare lecție pentru ea: „Cel mai probabil, a contribuit la experiența mea de scenă, căci s-a lucrat la un nivel foarte mare, și am învățat cum să te descurci cu anumite lucruri mai tehnice, cum să fii mai eficient, cât mai profesionist. A fost o lecție de profesionalism din foarte multe puncte de vedere, mai ales cel tehnic, pentru că trupa Coldplay merge în turneu cu aproape un oraș întreg după ea și lucrurile totuși ies la dungă”.

Emaa în timpul concertului. Foto: Instagram - emaasself
Emaa în timpul concertului. Foto: Instagram – emaasself

Energia creativă, în schimbare

De asemenea, am discutat cu Emaa și despre modul în care energia ei creativă s-a schimbat odată ce a aflat că va deveni mamă.

„S-a schimbat cu siguranță. În general, vorbind în termeni ludici, eu sunt un prieten al umbrei și tristeții. Tristețea ne ajută să vedem mai multe laturi ale lumii, nu doar pe cele ușoare, nu mai vedem doar în alb și negru, ne ajută să fim mai empatici. Sunt foarte multe lucruri care se întâmplă adânc în interiorul nostru, sunt foarte multe stări nevăzute despre care nu putem vorbi sau pe care nu le putem exprima în cuvinte. Cred că toate acestea ne ajută să înțelegem mai bine lumea în care trăim, să fim unii alături de ceilalți mai mult atunci când trebuie”, a explicat artista.

„În această perioadă, mă concentrez pe a construi, pe a fi într-o energie bună și frumoasă. Deci din punct de vedere creativ, lucrurile s-au schimbat. Am senzația că lucrurile vin dintr-o zonă foarte colorată în perioada aceasta. Din punct de vedere al abundenței de creație, lucrurile sunt cumva la fel, sunt la fel de energică și creativă, însă conținutul cred că diferă”, a mărturisit Emaa pentru „GÂNDUL”.

Importanța loialității

În ceea ce privește pilonii care o definesc astăzi ca artist, Emaa subliniază faptul că loialitatea este unul foarte important.

„Cred că loialitatea față de ceea ce simt și ceea ce cred, față de oameni, în general, și mai ales față de cei cărora mă adresez prin piesele mele. Nu am scris niciodată cu gândul de a obține ceva. Scopul creației mele este creația în sine, nu vreau să obțin ceva de pe urma ei. Bineînțeles, ăsta este jobul pe care îl am și obțin ceva în urma lui, însă niciodată nu mă pun la masa de scris sau încep să fac o chestie creativă cu gândul la outcome, dacă va prinde sau piesa. Este o chestie de loialitate și respect față de meserie și de tine însuți”, a mărturisit artista.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...