Europarlamentarul Dragoș Benea, victima unui accident rutier, în timp ce se deplasa cu bicicleta

Europarlamentarul Dragoș Benea, victima unui accident rutier, în timp ce se deplasa cu bicicleta
Europarlamentarul Dragoș Benea, victima unui accident rutier, în timp ce se deplasa cu bicicleta
Publicat: 31/12/2020, 12:22

Europarlamentarul băcăuan Dragoș Benea a fost victima unui accident rutier petrecut pe raza comunei băcăuane Gârleni. Politicianul a fost dus la Unitatea de Primire Urgențe, de la Spitalul Județean Bacău.

„Am avut ghinion şi noroc în aceeaşi fracțiune de secundă. În această dimineață, în jurul orei 10.50, deplasându-mă pe bicicletă pe raza comunei Gârleni (sat Lespezi), am fost victima unui incident rutier cauzat de un conducător auto imprudent, care mi-a tăiat calea fără să se asigure în vreun fel. Pentru a evita o coliziune cu consecințe potențial nefaste, am degajat dreapta instantaneu, intrând în coliziune cu o maşină parcată regulamentar. În urma impactului, ştergătorul lunetei mi-a provocat o tăietură deasupra arcadei stângi. Precizez că rulam echipat corespunzător, cu cască de protecție şi echipament reflectorizant adecvat. Am sunat la serviciul de urgență 112, conform uzanțelor.”, a declarat Dragoș Benea.

Europarlamentarul și președintele PSD Bacău e un biciclist împătimit având în portofoliu mai multe participări la concursuri de mountain bike.

„Atrag atenția, prin această postare, tuturor conducătorilor auto să şofeze precaut, cu respect pentru toți participanții la trafic, inclusiv ptr cicliştii cu care – vor, nu vor – împart arterele rutiere. A practica ciclismul nu trebuie să fie un „sport extrem”, iar şoferii trebuie să ia exemplu din țările civilizate ale Europei vizavi de respectul acordat persoanelor care aleg să se deplaseze pe două roți. În final, mulțumesc personalului medical de la UPU a SJU Bacău care mi-a acordat îngrijirile necesare, stabilind că sunt în afara oricărui pericol”, a mai spus europarlamentarul băcăuan.

Șofer din Botoșani, în vârstă de 19 ani, prins la cinci zile după ce a lovit mortal un biciclist / Tânărul fugise de la locul accidentului

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a anunțat, luni, că a fost identificată persoana bănuită de comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului faptei, în după-amiaza zilei de 14 octombrie.