EXCLUSIV | Alexia, adolescenta cu brațe și visuri noi. „Am trecut prin 11 operații. Nu știam că există atâta putere în mine”

Publicat: 22/07/2023, 08:00

Avea doar 15 ani când a trecut printr-o operație de 20 de ore, iar apoi a suferit, cu stoicism, alte 11 intervenții chirurgicale. În noaptea de 16 spre 17 decembrie 2022, Alexia a văzut moartea cu ochii, atunci când autocarul cu care mergea, împreună cu ceilalți membri ai unui ansamblu artistic din județul Botoșani, la un festival din Slobozia, s-a răsturnat într-o curbă. Brațele i-au fost zdrobite, iar fratele ei Eric a fost primul care a făcut imposibilul posibil. Cu o tărie de neimaginat, băiatul de doar 16 ani a căutat și a recuperat brațul smuls în accident al surorii sale.

Avea să fie primul miracol din povestea adolescentei de 15 ani, artistă în ansamblul folcloric „Flori de Măr” din Botoșani, care a impresionat întreaga țară. Astăzi, Alexia trăiește, dincolo de contextul dureros, una dintre cele mai frumoase perioade din viața ei.

Piesa „Gândul”, apreciată și vizualizată de cei care o îndrăgesc pe Alexia și muzica ei

Alexia are acum brațe și visuri noi, o a doua șansă la viață, pe care și-a propus s-o fructifice din plin. Alexia zâmbește din toată inima și face ceea ce îi place cel mai mult. Să fie pe scenă și să cânte.

A scos deja primul ei videoclip, cu piesa „Gândul”, extrem de apreciată și vizualizată de oamenii care au îndrăgit-o pe Alexia și care i-au lăsat multe mesaje de încurajare și de laudă. Și este doar începutul călătoriei muzicale. Cel de-al doilea videoclip filmat, „Limonada”, este în Albania la montaj.

Alexia mărturisește, într-un interviu pentru GÂNDUL, că nici ea nu știa până la accident câtă putere are, dar și câtă forță în a-și urma visurile. Nu ar fi vrut să descopere asta printre atâta suferință, dar consideră că acum este mai puternică decât niciodată și mai matură în a-și contura și urma drumul.

Chiar după ce a trecut prin clipe cumplite și prin dureri greu de imaginat, Alexia a rămas optimistă și încrezătoare, iar mesajul ei pentru cei care o urmăresc este să se bucure de tot ce au în viață.

Să treacă mereu peste lucrurile grele, să țină capul sus mereu și să zâmbească, să se bucure de tot ce au în viața lor, indiferent cât de greu este. Să știe că mereu vor veni vremuri mai bune”, spune adolescenta.

Alexia are brațele reatașate, după o intervenție unică în Europa, care a durat 20 de ore

După accidentul din decembrie, au urmat momente grele, dar medicii de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași au reușit să facă o minune și să-i replanteze cu succes ambele brațe amputate.

Intervenția din sala de operație a fost un maraton de 20 de ore, după cum spunea medicul Sidonia Susanu, coordonatorul Secției de Chirurgie Plastică a Spitalului ”Sfânta Maria”. Fiecare manevră a fost extrem de atent gândită, astfel încât totul să fie în beneficiul Alexiei.

„Acum sunt foarte bine, mă bucur mult că evoluez. Am înregistrat și multe piese”

Alexia este mai plină de viață și mai bucuroasă ca oricând. Împreună cu familia ei, pe care a avut-o mereu alături în această grea încercare, își construiește încet, dar sigur, drumul spre inimile celor care îi apreciază muzica și care sunt inspirați de povestea ei.

Acum sunt foarte bine, mult mai bine decât eram înainte. Recuperarea merge foarte bine și mă bucur foarte mult că evoluez.

Apropo de muzică, sunt foarte bucuroasă că am reușit să lansez piesa, că are succes și că lumea este alături mine. Am înregistrat mai multe piese și abia aștept să le distribui și lumea să le asculte și să se bucure de ele.

M-a inspirat prin ce trece lumea, adică, de exemplu, o despărțire. Mai ales acum, toți adolescenții trec printr-o despărțire și cred că se regăsesc în această piesă. Și nu doar atât, prin tot ceea ce trec în viață, prin ce am trecut eu”, a spus Alexia.

„M-a maturizat foarte mult și am putut să vedem cu toții cât sunt de puternică”

Alexia susține că multe lucruri s-au schimbat în viața ei în ultimele luni. A învățat zi de zi lecția răbdării, pentru a putea din nou să-și refolosească brațele. A înțeles că șansa la o nouă viață primită după accident merită tot efortul ei și așteptarea.

Din suferință a descoperit însă și oportunități noi, de care vrea să se bucure. Iubește muzica din toată inima, iar lumina reflectoarelor nu o sperie. Dimpotrivă.

Alexia își dorește să urmeze Conservatorul și să învețe cât mai multe despre muzică. Ariana Grade, Alina Eremia și Andra sunt cântărețele care o inspiră.

„Nici eu nu știam că în mine există atâta putere și asta este de la Dumnezeu. M-a schimbat în multe feluri. Am simțit lucruri care m-au schimbat în comportamentul meu, în viața de zi cu zi. Mi-am dat seama de anumite lucruri și m-a ajutat să văd toate oportunitățile pe care le am acum, chiar dacă nu am vrut să le am în acest fel, totuși trebuie să mă bucur că sunt bine.

Am avut 11 operații și aș mai avea doar o intervenție, pentru a scoate broșele pe care le am în mâna stângă, dar asta va fi mult mai încolo. Acum sunt pe recuperare, încep să le folosesc, mâna drepta o pot folosi, am început să mănânc singură, să fac lucruri singură. La fel și mâna stângă, am început să o simt mai bine, o și mișc încet-încet. Evoluez pe zi ce trece,” mărturisește Alexia.

„Mă bucur foarte mult că oamenii mă îndrăgesc și că îi pot ajuta să treacă prin anumite lucruri, pentru că și ei au văzut că și eu am trecut. Îmi doresc să fac Conservatorul, să învăț mai mult despre muzică. Îmi doresc să merg pe calea asta. Ies cu prietenii în oraș, citesc mult, mi-am cumpărat cărți, mă bucur de timpul liber”, povestește adolescenta.

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului