EXCLUSIV. Apropiați ai lui Dincă, audiați în dosarul crimelor de la Caracal. Avocat: ”Procesul poate dura ani”

Publicat: 07/04/2021, 17:30
Actualizat: 07/04/2021, 18:59

Gheorghe Dincă a fost adus, miercuri, la Tribunalul Olt, unde a avut loc un nou termen în dosarul Caracal, în care este acuzat că le-a răpit, le-a violat și le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu. 

UPDATE ORA 17.30: Doar patru din cei șapte martori citați la termenul de miercuri în dosarul Caracal au fost audiați de instanță. Procesul a durat aproape cinci ore, timp în care au fost audiați martorii, iar avocații au cerut administrarea probelor tehnice.

„Cel mai important este să ne admită cererile privind refacerea rapoartelor de expertiză, pentru că vrem să știm exact cum s-a depistat acel ADN al Alexandrei, în urma căruia s-a constatat că este decedată, având în vedere că din actul constatator de deces rezultă că acest cadavru este neidentificat. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt clare, Alexandra nu a fost omorâtă și nici în acel butoi”, a declarat  Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu.

Carmen Obîrșanu, avocata familiei Melencu, a spus, la ieșirea de la instanță, că din declarațiile martorilor audiați miercuri rezultă că din ce au spus aceștia când dosarul era în urmărire penală, multe aspecte au fost exagerate de procurori. Ea a reafirmat că trebuie să se renunțe la audierile de martori și ancheta judiciară să se bazeze pe probe științifice.

”Inculpații, întotdeauna vor minți, iar astăzi am văzut că au fost minciuni gogonate, exagerări în declarațiile martorilor. Se ne admită expertizele”, a precizat Carmen Obîrșanu.

Pe 14 aprilie se împlinesc doi ani de când Luiza Melencu s-a urcat în mașina lui Gheorghe Dincă și de atunci nu a mai fost văzută.

„Este foarte greu. De doi ani de zile mă uit tot să o văd, o visez pe poartă pe Luiza și nu s-a făcut nimic. Nu știm nimic despre Luiza, nu știm ce s-a întâmplat cu ea. Pleacă pe trei ani de zile, nu mai putem rezista. Nici noaptea în somn nu mai pot să dorm, mă gândesc la Luiza, pentru că am crescut-o, am ocrotit-o, am muncit cu ziua să o creștem și acum am pierdut-o. Eu sper ca Dumnezeu să ne dea o cale să o găsim pe Luiza” a spus, cu lacrimi în ochi, Elena Iordache, bunica Luizei.

Următorul termen în dosarul Caracal este pe 28 aprilie.


Știrea inițială:

Carmen Obîrșanu, avocata familiei Melencu, a declarat, pentru Gândul, înaintea termenului de judecată de miercuri, că vor fi audiate persoane din anturajul lui Gheorghe Dincă, unele dintre cele care au vorbit cu acesta în lunile din 2019 în care au dispărut Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Avocata a precizat că în dosarul Caracal ar trebui să fie audiați peste 80 de martori, dintre care 58 sunt ceruți de procurorii DIICOT, în rechizitoriu, situație care ar duce durata procesului la ani.

”Declarațiile martorilor nu au nicio relevanță, pentru că o răpire nu se face cu martori, asta e doar ca să ne pierdem vremea. Audierea celor 80 de martori va dura câțiva ani, până când se vor șterge probele tehnice care sunt în dosar. Acesta este și interesul”, a spus avocata familiei Melencu.

Carmen Obîrșanu a mai spus că, în loc să fie audiați martori, ar trebui să se verifice legăturile telefonice, să se stabilească unde au fost telefoanele celor două fete după dispariție și să se ceară desfășurătoarele apelurilor din perioada în care Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu au dispărut.

”Dacă fetele ar apărea mâine, autoritățile vinovate le-ar omorî doar ca să nu fie probe împotriva abuzurilor făcute în acest dosar”, a mai spus Carmen Obîrșanu, care de când a fost trimis dosarul în judecată de procurorii DIICOT susține că se ascund probe și că, de fapt, autoritățile nu ar vrea să se afle adevărul despre ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu și cu Alexandra Măceșanu.

În ședințele trecute, au fost audiați mai mulți martori, printre care și Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, si au fost analizate o parte din probe.

Gheorghe Dincă este judecat pentru omor, trafic de minori,  viol și profanare de cadavre, iar Ștefan Risipițeanu, complicele lui Gheorghe Dincă, pentru violarea Luizei Melencu.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun