DECIZIE. Procesul lui Gheorghe Dincă începe miercuri. Suspectul crimelor de la Caracal și familiile victimelor cer reluarea anchetei

DECIZIE. Procesul lui Gheorghe Dincă începe miercuri. Suspectul crimelor de la Caracal și familiile victimelor cer reluarea anchetei
TRIBUNAL. Decizie în cazul Caracal. Ce se va întâmpla cu Gheorghe Dincă, la aproape un an de la arestareALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Miercuri, 20 mai, la 10 luni de la dispariția Alexandrei Măceșanu și la mai bine de un an de la cea a Luizei Melencu, ar trebui să înceapă faza de cameră preliminară a procesului în care Gheorghe Dincă e judecat pentru că le-ar fi ucis pe tinerele din Caracal. Familiile celor două fete au primit citații și se vor prezenta la Tribunalul Olt, informează Libertatea.

Gheorge Dincă, suspectul presupuselor crime de la Caracal, a fost trimis în judecată în urmă cu patru luni, dar până acum Tribunalul Olt doar a verificat legalitatea și temeinicia arestătii sale preventive.

Dosarul lui încă se află în camera preliminară, iar un judecător trebuie să se asigure de legalitatea administrării probelor.

Procesul lui Gheorghe Dincă începe miercuri

Au fost stabilite două termene până acum, pe 18 martie și 3 aprilie, însă ambele au fost amânate din cauza stării de urgență.

“De fiecare dată, familiile (n.r. – Măceșanu și Melencu) au fost anunțate, prin citații, să nu mai vină la Tribunalul Olt”, a precizat Aurel Moldovan, avocatul părinților Alexandrei Măceșanu, potrivit Libertatea.

Familiile Măceșanu și Melencu au primit citații de judecare pentru data de 20 mai.

“Părinții Alexandrei Măceșanu vor fi miercuri în sala de judecată”, spune avocatul lor. Și mama, și bunicul Luizei Melencu vor veni la Tribunalul Olt.

Tot atunci vor fi discutate cererile și excepțiile invocate de familiile victimelor. Rudele fetelor cer reluarea anchetei.

„Sunt multe neconcordanțe, nu putem accepta dosarul așa. Nu există probe, și atunci ce facem? Ne bazăm doar pe declarația lui Dincă?”, a declarat mama Monicăi Melencu.

Cazul Caracal

Dincă este trimis în judecată în acest dosar pentru opt infracţiuni, respectiv trafic de persoane, viol, omor calificat şi profanare de cadavre sau morminte, victime fiind adolescentele Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

Ştefan Risipiţeanu este trimis în judecată pentru viol, victima fiind Luiza Melencu. Cei doi inculpaţi sunt deţinuţi la Penitenciarul Craiova.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete – Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani....
Andreea Antonescu își acuză colegul de la Survivor de hărțuire sexuală: 'Mi-a cerut să mă...
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
SOC! Oana Roman a dat cărţile pe faţă! Cine este bărbatul care o face să...
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!`...
Pașaportul de vaccinare a fost folosit și în urmă cu 100 de ani. Țara care...
Coronavirus. Tulpina sud-africană vs. vaccinul Pfizer: un studiu din Israel arată posibile „breşe” în protecţia...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Microcipul care detectează Covid-19 în corp înainte să ai simptome. Cum funcționează. VIDEO
Andreea Antonescu își acuză colegul de la Survivor de hărțuire sexuală: 'Mi-a cerut să mă...
O populație MISTERIOASĂ descoperită recent, de care nimeni nu știa, îi ULUIEȘTE pe oamenii de...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Kaufland România, schimbare majoră în magazine. Inovația care a apărut în București, Cluj și Timișoara
Un fotomodel a mâncat un covrig. Ce a urmat e terifiant, iar medicii au rămas...
ȘOC! Dispare restricția care îi enerva cel mai mult pe români. Se aplică de la...
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Partea întunecată a muncii în vremea COVID. Lucratul de acasă şi izolarea duc la o...
Inchide