EXCLUSIV VIDEO | Bucureștiul a ajuns cea mai sigură capitală din Europa. „De frica Poliției, hoții au plecat din țară”

Publicat: 19/03/2023, 08:00
Actualizat: 19/03/2023, 09:17

Bucureștiul este cea mai sigură capitală din Europa, potrivit unei analize realizate de șefii Poliției Române. Anchetatorii susțin că cele mai multe grupări infracționale au renunțat la furturi, tâlhării, impunerea de taxe de protecție și alte fapte violente, în special pe fondul profesionalizării structurilor de poliție. În același timp, anchetatorii recunosc că un factor important este și faptul că mulți infractori au plecat peste graniță.

Anchetatorii români care gestionează infracțiunile de natură judiciară au observat că, în ultimii ani, infracționalitatea violentă din țară a început să scadă. Este vorba, în special, despre spargerile de locuințe, furturile din buzunare, tâlhăriile stradale, jafurile armate sau impunerea de taxe de protecție.

Comisarul șef Cristian Gheorghe, adjunctul Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, spune, într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV, că Bucureștiul este cea mai sigură capitală din Europa.

Ofițerul a explicat că răufăcătorii au renunțat la faptele cu violență sau la furturi și au migrat către infracționalitatea „de guler alb”.

Comisarul șef Cristian Gheorghe a precizat că, odată cu profesionalizarea Poliției, infractorii au căutat să se adapteze și au optat pentru fapte care să le aducă mai multă siguranță și, în același timp, sume importante de bani. Astfel, aceștia au renunțat la spargeri și s-ar fi apucat, în special, de infracțiuni informatice.

Infractorii români au devenit cetățeni ai altor state

Totodată, Cristian Gheorghe a admis faptul că numărul relativ mic de infracțiuni contra persoanelor este influențat și de numărul mare de infractori care au părăsit România și s-au stabilit în țări ale Uniunii Europene.

„Au rămas în străinătate, au făcut copii, unii au devenit cetățeni. Cei mai mulți au fost spărgători, pentru că a fost o infracțiune cu care le-a mers bine. Totuși, majoritatea au renunțat și s-au apucat de infracțiuni informatice. Pentru autorități este mai dificil să-i prindă, iar faptele de acest gen le aduc mulți bani”, a explicat comisarul șef Cristian Gheorghe.

Urmăriți interviul integral:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Spărgătorii români care au speriat Uniunea Europeană s-au mutat definitiv în străinătate. Mulți au primit deja a doua cetățenie

EXCLUSIV VIDEO | Hackerii români au inventat un dispozitiv „revoluționar” pentru clonarea cardurilor bancare. Niciun bancomat din lume nu mai este sigur

EXCLUSIV VIDEO | Care sunt victimele preferate ale clanurilor periculoase din România. „Infractorii au evoluat și ei odată cu dezvoltarea societății”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce i-a spus Gina Basoc soțului ei înainte să moară. Ultimele cuvinte ale șefei de...
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă nu se mai ferește! A devenit milionară la 18 ani...
Doi liceeni susțin că au demonstrat teorema lui Pitagora, unul din marile mistere ale matematicii....
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
Cum l-a anunțat Valentina Pelinel pe Cristian Borcea că îl va face tată din nou:...
Cel mai bun SUV second-hand. Consumă puțin și este mai ieftin decât un Duster nou...
Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce subiecte au primit elevii anul acesta? Emoții mari pentru...
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu...
Antalya 2023. De la poze cu munţi ce se întrepătrund cu marea la gastronomia cunoscută...
FOTO EXPLOZIV! Andreea Bălan și Cătălin Cazacu, noul cuplu din showbiz!? Sărut în miez de...
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
L-AU UCIS! Doliu imens în Ucraina. Au confirmat chiar acum
Cătălin Cazacu, gesturi tandre față de Andreea Bălan. Cele două vedete s-au întâlnit la Nuba
Nelu Cortea și Cătălin Bordea, primele declarații după ce au câștigat „America Express”