Fratele Alexandrei, tânăra care a murit la maternitatea din Botoșani, mărturii sfâșietoare: ”Cel mic a început să întrebe de maică-sa”

Fratele Alexandrei, tânăra care a murit la maternitatea din Botoșani, mărturii sfâșietoare:  ”Cel mic a început să întrebe de maică-sa”
Fratele Alexandrei, Vlad Miron, spune că, în timp ce copiii Alexandrei întreabă de mama lor, doctorița Mariana Pitrop este preocupată să-și pună averea la adăpost
Publicat: 21/01/2024, 08:00

Sărbătorile de iarnă au fost triste pentru familia Alexandrei Ivanov, tânăra însărcinată care a murit în chinuri la maternitatea din Botoșani. Absența ei a făcut ca atmosfera să fie una apăsătoare, nu de bună dispoziție, ca altădată, când obișnuiau să se strângă cu toții și să cânte colinde. Copiii nu mai zâmbesc așa cum făceau când mama lor era alături de ei, iar mezinul familiei a început să întrebe de ea. În timp ce rudele Alexandrei îi duc dorul, doctorița care a fost de gardă în noaptea în care a murit tânăra își continuă activitatea la clinica sa privată. 

Alexandra și soțul ei iubeau foarte mult copiii, de aceea atunci când a rămas din nou însărcinată s-au bucurat enorm că familia lor se va mări. Nimeni nu s-a gândit vreo secundă că acest eveniment fericit se va transforma într-o tragedie.

Tânăra de 25 de ani, care era însărcinată în trei luni, a murit la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani în chinuri, fără să i se acorde îngrijirile medicale necesare, deși ceruse cu disperare ajutor în repetate rânduri.

În acea noapte fatidică, de gardă era medicul Mariana Pitrop, care acum este cercetată penal pentru ucidere din culpă.

„Crăciunul și Revelionul au fost momente grele”

Viața celor trei copii pe care Alexandra i-a lăsat în urmă s-a schimbat brusc de când și-au pierdut mama. Chiar dacă tatăl lor este alături de ei și face tot ce îi stă în putință pentru ca micuților să le fie bine, oricât de mult ar încerca asta, dispariția celei care le-a dat viață și-a pus puternic amprenta asupra sufletului lor.

”Se vede pe figura lor că nu mai au zâmbetul pe care îl aveau când era Alexandra, este o diferență ca de la cer la pământ. Fata zâmbea mereu când trăia Alexandra, iar cel mic a început să întrebe de maică-sa. Crăciunul și Revelionul au fost momente grele. Noi mereu ne adunam la mama, eram toți, împreună, cântam colinde. În astea câteva luni, copiii s-au maturizat mult. Ei, oricum, vor suferi toată viața după ea”, ne-a spus fratele Alexandrei, Vlad Miron.

După moartea soției sale, Gabriel Ivanov este acum și tată, și mamă pentru trei copii

”Cei implicați au treabă să-și adăpostească averea”

Fratele Alexandrei spune că credința în Dumnezeu i-a întărit familia să treacă peste drama pierderii surorii sale.

”Biserica ne mai ține puternici, dacă nu aveam credință, dădeam în depresie. Dumnezeu ne ține destul de tari și ne îndrumă către bine. Dumnezeu a făcut în așa fel de a luat-o pe dânsa (n.r. pe Alexandra) ca să iasă niște adevăruri la iveală. Eu până nu văd că se vor lua niște decizii în ceea ce o privește pe doctoriță, că o arestează, că o închid, că-i retrag dreptul de a mai practica, nu voi avea însă liniște”, ne-a mai spus fratele Alexandrei.

În timp ce copilașii Alexandrei îi duc dorul mamei lor, fratele Alexandrei susține că grija medicului Mariana Pitrop este de a-și asigura averea.

”Ea merge în continuare la cabinet și face bani, iar copilașii stau acasă și întreabă unde este mama. Cei implicați au treabă să-și adăpostească averea, să caute cumva să mușamalizeze, au alte preocupări. Doctorița a fost la notariat și a trecut jumătate de avere pe numele soțului și jumătate pe al ei, că chipurile nu se mai înțeleg, că s-a certat cu el și să facă partaj. Ea are cabinet și soțul stă și el acolo, atunci cum nu se mai înțeleg? Nu îi interesează că au omorât un om, ci să-și pună la adăpost averea. Legal, nu au voie să facă asta, avocatul nostru a făcut demersuri să anuleze documentul”, ne-a spus Vlad Miron.

Vlad Miron, alături de sora sa, în ziua în care aceasta a îmbrăcat rochia de mireasă

Doctorița Mariana Pitrop, susținută de colegii de la spital

La patru luni de la moartea Alexandrei, mai exact în decembrie, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a decis să îi desfacă contractul de muncă medicului Mariana Pitrop, după ce a luat act de raportul înaintat de Comisia de Disciplină a SJU.

Medicii cu diverse specialităţi, care alcătuiesc comisia de disciplină, au decis că medicul Mariana Pitrop ar fi încălcat mai multe protocoale şi regulamente interne.

Comisia nu a analizat partea medicală, ci dacă medicul a respectat sau nu sarcinile atribuite personalului de gardă. Medicul a contestat, însă, în instanță decizia de concediere.

Mariana Pitrop este susținută de o parte dintre colegii ei de la maternitatea Botoșani. Aceştia s-au unit şi au transmis o notă de protest prin care îi iau apărarea colegei lor. Ei consideră că decizia de concediere a doctoriței, care are o experiență în sistemul medical de 25 de ani, a fost luată fără a se respecta prezumţia de nevinovăţie și cer ca aceasta să fie reangajată.

Medicul Mariana Pitrop are și propria clinică în Botoșani, unde oferă în continuare consultații.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Avocata familiei Ivanov: „Alexandra era extrem implicată în viața socială, făcea acte de caritate. A fost un om atât de bun”

Alexandra din Botoșani a murit cu ZILE, sub ochii medicilor. „Tot ce îmi doresc e să-mi facă anestezia…”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Vali Vijelie, părăsit de soție după ce a văzut pozele din CANCAN.RO. „Fiecare își vede...
Noi detalii cutremurătoare despre moartea lui Naomi. Ce au scos la iveală prietenii apropiați
ANIMAŢIE. Cu cât creşte distanţa de frânare la o viteză de 50 km/h, în condiţii...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă din Marea Britanie, sfâșiată de urs pe Transfăgărășan! Femeia a scos mâna pe geam...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Polonia susţine că este pregătită să găzduiască arme nucleare ale NATO
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Elena Udrea e distrusă. Ce i s-a întâmplat în închisoare
Mâncare de urzici cu hrean. Un deliciu de la Radu Anton Roman
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Cum să alegi parfumurile pentru orice preferință?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
A fost găsit craterul din care s-a desprins „a doua Lună” a Pământului