EXCLUSIV | Parlamentar AUR, înregistrat când îl înjura, noaptea, la telefon, pe un coleg de la PSD: „Să-ți dau la @###”. Cum se apără Titi Stoica?

Publicat: 07/06/2023, 18:20
Actualizat: 07/06/2023, 19:53

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica l-a înjurat la telefon pe colegul său de la PSD Gheorghe Şoldan, în toiul nopții, folosind un limbaj halucinant. Stoica i-ar fi sunat, de altfel, pe zeci de colegi din Parlament, inclusiv pe liderii PSD, PNL și USR. Parlamentarul AUR se apără susținând că ”acest duș rece” i-a fost aplicat doar lui Șoldan, nu și altor parlamentari. Cu toate acestea, reprezentantul PSD care l-a înregistrat pe Stoica înjurând de mama focului a menționat că mai mulți parlamentari au fost sunați de Titi Stoica la ore târzii din noapte, inclusiv colege, printre care Laura Vicol sau Alina Tănăsescu. Alfred Simonis ar fi fost ”sunat de peste 20 de ori noaptea trecută”, a povestit Gheorghe Șoldan. GÂNDUL are înregistrarea convorbirii telefonice: ”Să-ți dau la @###, de-aia te sun”, a transmis la telefon parlamentarul AUR.

Transcriptul discuției telefonice din toiul nopții dintre deputatul AUR, Ciprian Titi Stoica și parlamentarul PSD, Gheorghe Şoldan:

” Titi Stoica: Jegule, înregistrezi, jegule?

Gheorghe Șoldan: Titi, suni la ora asta colegii?

Titi Stoica: Da, mă, să-ți dau la @###, de-aia te sun.

Gheorghe Șoldan: Am înțeles, bine, Titi.

Titi Stoica: La toți ca tine mă, mânca-mi-ați #@#$ de gropari.

Gheorghe Șoldan: Am înțeles, Titi, bine. Acuma cine vorbește, prietenul tău sau cine vorbește?

Titi Stoica: Da, da, mă-ta.

Gheorghe Șoldan: Așa, așa se vorbește cu un parlamentar, nu? Sunat la 2:00 dimineața să fie înjurat, nu? De cineva de la AUR?

Titi Stoica: Exact.

Gheorghe Șoldan: Exact. Bine, dacă asta e politica pe care o promovați…

Titi Stoica: Mâine să nu vii la Parlament, jegule.

Gheorghe Șoldan: Da’ de ce să nu vin la Parlament?

Titi Stoica: Că-ți rup chiloții de @#%$# ce ești, mă m#$%%le?

Gheorghe Șoldan: Am înțeles. Și te ții și de nas când vorbești, Titi, doar atâta poți? Adică chiar nu poți să-ți asumi bărbătește ceva?

Titi Stoica: Am să te trimit la oi, mă m@#%$le mă, acolo ți-e locul, mă, pi@#$le?

Gheorghe Șoldan: Am înțeles și mai ce-mi faci?

Titi Stoica:  Și am să ți-o-ndes.

Gheorghe Șoldan: Titi Stoica, hai, mai spune, ce faci?

Apărarea deputatului AUR: ”Amenințări nu au fost, cu moartea și alte aberații”

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica a recunoscut că l-a sunat în toiul nopții pe colegul său de la PSD, Gheorghe Șoldan, dar susține că este singurul coleg pe care l-a contactat, în ciuda faptului că mai mulți parlamentari au primit apeluri telefonice anonime chiar în aceeași seară:

”Singurul lucru adevărat este că cel față de care am greșit și cu care am avut mai multe dispute de-a lungul timpului este domnul Șoldan, i-am cerut scuze și iertare pentru limbajul avut ca o refulare și o reacție la injuriile și la tratamentul la care am fost supus”, a declarat deputatul AUR legat de apelurile pe care le-a dat în toiul nopții.

”Nu i-am sunat și i-am întrebat și au zis că au primit apeluri cu număr necunoscut și zic băi oameni buni, și eu primesc noapte de noapte apeluri de la diferiți cetățeni de pretutindeni și de pe numere necunoscute, dar ce înseamnă, că mă sunați voi? Numerele sunt publice, cel puțin al meu și al multora, mai ales cele de la Parlament”, s-a scuzat parlamentarul.

Cu toate acestea, Gheorghe Șoldan a enumerat colegi de la mai multe partide printre care PSD și USR care au primit apeluri similare.

Deputatul AUR amenință cu plângere penală pentru abuz în serviciu

În urma incidentului, Ciprian Titi Stoica a amenințat inclusiv cu plângerea penală:

”Se ajunge aici deoarece constant, de 2 ani jumate suntem făcuți în toate felurile acolo în sala de plen. Ieri am avut 5 minute ca să îmi susțin apărarea. Și în acele 5 minute, când eu am vorbit, el și alți colegi de-ai lui, dar în special el și mai este unul care strigă și zbiară și ne fac în toate felurile, iar ieri din punctul meu de vedere a exagerat și a întrecut orice măsură când m-au înjurat de morți.”

Întrebat dacă a băut înainte de a-l suna pe parlamentarul PSD, deputatul AUR a menționat că este sub tratament și că era conștient că e înregistrat:

”Eu sunt cu tratament cu antibiotic și cred că am o perioadă lungă de timp de când nu mai beau nici măcar ocazional. În cel mai rău caz, ciocnesc câte un pahar la o aniversare. ” (…) ”Eu știam foarte clar că mă înregistrează”.

Înainte de episodul din toiul nopții, Titi Stoica fusese sancționat de Camera Deputaților cu diminuarea indemnizaţiei cu 50% pe o perioadă de 6 luni pentru că a perturbat lucrările plenului din 10 mai şi ale şedinţei Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din 9 mai.

„Alfred Simonis cred că a fost sunat de 20 de ori aseară”

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan a povestit pentru GÂNDUL întregul episod halucinant trăit cu o noapte în urmă și a relatat că și Alfred Simonis ar fi fost sunat „de 20 de ori”.

”Eu am discutat cu toți colegii de-a lungul acestor săptămâni și săptămâna trecută și săptămâna aceasta. În fiecare seară, domnul Titi Stoica nu avea altceva de făcut decât să apeleze colegii după ora 1 seara. Am înțeles de la colegi că au fost sunați în fiecare seară. Astăzi stăteam de vorbă și cu liderul de grup PSD, Alfred Simonis, și-mi arăta în lista de apeluri cum aseară cred că a fost sunat de 20 de ori”.

Deputatul PSD susține că l-a avertizat pe Titi Stoica de faptul că, la următorul apel telefonic, îl va înregistra.

”I-am explicat frumos că în viitorul apel telefonic pe care îl va face, dacă va face un apel telefonic, am să-l înregistrez. Adică l-am și avertizat. La al 2-lea apel am înregistrat”, a declarat pentru GÂNDUL Gheorghe Șoldan.

Printre ”victimele” apelurilor: Laura Vicol, Alina Tănăsescu, Andrei Moșteanu, Nelu Tătaru

Gheorghe Șoldan a declarat că printre „victimele” apelurilor telefonice în miez de noapte se află și colege din Parlament, nu doar colegi.

”Eu am vorbit și cu ceilalți colegi, inclusiv doamne. Nu știu exact ce a vorbit la telefon cu doamnele respective, dar vă pot confirma. Nu contează partidul. El a sunat și la USR și la PNL, la Laura Vicol, Alina Tănăsescu, cred că și Cristina-Elena Dinu, de la USR, domnul Moșteanu, liderul de grup de la USR, domnul Alfred Simonis, lider de grup la PSD, domnul Nelu Tătaru, de la PNL, adică lista e foarte lungă” a povestit parlamentarul.

George Simion ”a rămas și el efectiv blocat”

Deputatul PSD a povestit pentru GÂNDUL că inclusiv președintele AUR ”a rămas și el efectiv blocat” când a auzit înjurăturile de pe înregistrarea telefonică.

”Am vorbit cu domnul Simion chiar înainte să să urc la tribuna Parlamentului și să am acea declarație. I-am spus despre ce e vorba. I-am arătat inclusiv mesajul, înregistrarea, și s-a uitat.

Așa a rămas și el efectiv blocat. Nu cred că s-a așteptat la asemenea atitudine din partea unui coleg. Vom vedea ce decizie va lua domnul Simion. Așteptăm o decizie oficială a celor de la AUR, să vedem exact ce ce vor face în continuare”.

Gheorghe Șoldan ia în calcul să depună o plângere penală împotriva deputatului AUR, Ciprian-Titi Stoica.

Deputatul PSD Gheorghe Şoldan a prezentat, de altfel, miercuri, 7 iunie, în plenul Camerei Deputaţilor, episodul cu deputatul AUR Ciprian Titi Stoica, susținând că acesta a sunat marți noapte mai mulţi parlamentari social-democraţi, pe care i-ar fi amenințat și i-ar fi înjurat.
După intervenția lui Gheorghe Șoldan, liderul AUR, George Simion a replicat că vor fi luate măsuri împotriva deputatului Titi Stoica.
Declarațiile din Camera Deputaților pot fi văzute de la minutul 1:27:00 al înregistrării de mai jos:

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Delia, gafă colosală! S-a aplecat, fusta s-a ridicat şi s-a văzut tot, în ziua mare
FOTO. Cea mai sexy handbalistă, în costum de baie! Brazilianca face ravagii
O femeie a postat fotografia cu mâncarea de la restaurant și s-a trezit cu notă...
Tânără de 28 de ani moartă după ce și-a mărit buzele: L-am implorat pe doctor...
Răsturnare de situaţie în cazul fetiţei de 4 ani care a murit. Medicii chemaţi să...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Apar informații uluitoare în cazul crimei din București! Cum a ucis-o bărbatul de 72 de...
Cât costă o porție de cârnați la Târgul de Crăciun din Piața Constituției! Care sunt...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Câţi bani au primit Ada şi Tony Galeş pentru 5 săptămâni la America Express? Salariu...
Sportul care poate fi făcut de TOATĂ LUMEA! Mai mult, întărește și pregătește corpul pentru...
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
Mirela Vadia, absentă de la TV. Ce a pățit vedeta
Ce relație au Dorian Popa și Babs după despărțire. Un detaliu i-a dat de gol
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...