AUR ar fi încercat să negocieze sancțiunea de reducere a indemnizației. Alfred Simonis acuză o strategie venită ”de la Răsărit” – DECLARAȚII EXCLUSIVE

AUR ar fi încercat să negocieze sancțiunea de reducere a indemnizației. Alfred Simonis acuză o strategie venită ”de la Răsărit” - DECLARAȚII EXCLUSIVE
Publicat: 23/05/2023, 17:41
Actualizat: 23/05/2023, 17:43

Deputați ai AUR au încercat să convingă reprezentanții PSD să le anuleze sancțiunea de tăiere a indemnizațiilor primită în urma scandalului din Parlament de săptămâna trecută, susțin surse politice. După conflictul apărut în cursul zilei de marți, când George Simion a intrat cu forța în biroul lui Marcel Ciolacu, liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, a declarat că  AUR  folosește o ”strategie pusă la cale de la Răsărit”.

Deși au încercat să negocieze sancțiunea prin care jumătate din indemnizația de parlamentari le-a fost tăiată, deputații AUR în cauză au fost refuzați, susțin surse politice, iar reducerea indemnizației de parlamentari rămâne valabilă pentru următoarele 6 luni. Negocierea ar fi fost convocată chiar de către George Simion și făcea referire doar la sancțiunea financiară, nu și la cea referitoare la diminuarea timpului de discurs la prezidiu, susțin aceleași surse.

 ”Au încercat să ne agreseze ne-au amenințat, am răspuns și noi”

Liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, a intrat în conflict deschis cu George Simion, după ce președintele AUR a intrat cu forța, marți, în biroul președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Social-democratul i-a descris pe reprezentanții AUR ca fiind ”un grup de huligani, o parte din ei infractori dovediți că au condamnări”

”Au impresia că în Parlamentul României sunt pe ringul de box. Prin urmare, ce poți comenta? Au încercat să ne agreseze, ne-au amenințat, am răspuns și noi”, spune Alfred Simonis.

Deputatul PSD a confirmat nemulțumirea parlamentarilor AUR cărora le-a fost înjumătățită indemnizația, în semn de sancțiune, pentru următoarele 6 luni:

”Acum cei de la AUR sunt extrem de supărați pe decizia Comisiei Juridice și a Biroului Permanent de a-i sancționa pe 4 sau 5 parlamentari cu tăierea a jumătate de indemnizație și cu limitarea dreptului la cuvânt pentru o perioadă de 3 luni, la 10 secunde pe intervenție”, a declarat Alfred Simonis pentru GÂNDUL.

”Strategie pusă la cale de la Răsărit, dar și o disperare după voturi, un soi de manipulare”

Alfred Simonis descrie comunicarea AUR ca fiind o ”combinație între o strategie pusă la cale de la Răsărit, dar și o disperare după voturi, un soi de manipulare.”

”S-au trezit în Parlamentul României  direct de pe ringul de lupte așa cum vă spuneam, din diferite zone unde infracționalitatea este ridicată și legea pumnului își face dreptate. S-au trezit în Parlament și se comportă ca pe ring. Pur și simplu, unii dintre ei, niște oameni care n-ar putea să ia un examen de clasa a IV-a. Noi ne-am trezit cu ei în Parlament și probabil că e și vina noastră că ne-am trezit cu ei în Parlament”, i-a caracterizat social-democratul pe reprezentanții AUR.

Alfred Simonis și-a motivat acuzațiile la adresa AUR conform cărora aceștia folosesc ”o strategie pusă la cale de la Răsărit”, adică de Rusia,  susținând că există similitudini între AUR și partidele pro-ruse din Republica Moldova:

”Similitudinile cu partidul pro-Moscova din Moldova, faptul că nu se știe nici în acest moment de unde se finanțează acest partid, AUR, pentru că nu există niciun fel de finanțare transparentă, pare că din neant și cu toate astea vezi că investesc în infrastructura de partid.

Evident că există o finanțare mascată care poate veni din zona de care vă spuneam eu”, a mai declarat Alfred Simonis.

Poziția AUR: ”Alfred Simonis, cel care s-a comportat asemenea unui bodyguard al lui Marcel Ciolacu”

În urma scandalului iscat în biroul președintelui Camerei Deputaților, reprezentanții AUR au criticat și ei declarațiile lui Alfred Simonis:

”Parlamentarii AUR au fost sancționați fără niciun motiv, însă pe domnul Simonis cine îl sancționează?”, susțin aceștia.

”În loc să accepte dialogul cu parlamentarii opoziției, reprezentanții puterii au acționat agresiv prin liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, cel care s-a comportat asemenea unui bodyguard al lui Marcel Ciolacu, aruncând tot felul de invective la adresa parlamentarilor AUR și a partidului AUR.

Iată doar o parte din multitudinea de injurii adresate de către deputatul Alfred Simonis parlamentarilor AUR: partid de interlopi, partid de imbecili, partid de golani, fasciști, naziști, dar și multe altele.

Acesta este comportamentul unui lider de grup din majoritatea parlamentară care a pus pumnul în gura opoziției. Totul se întâmplă pentru că știu că nu vor păți absolut nimic. Parlamentarii AUR au fost sancționați fără niciun motiv, însă pe domnul Simonis cine îl sancționează pentru comportamentul agresiv și extremist pe care l-a avut? Cine ia măsuri față de comportamentul acestuia?” au transmis reprezentanții AUR.

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula pe care șoferii NU TREBUIE să o încalce niciodată. Legea din ROMÂNIA spune clar
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
În urmă cu aproape opt decenii, italienii îl executau pe „Il Duce”