Mama din Botoșani care și-a ARUNCAT copiii pe geam a cerut să își vadă fiul care a supraviețuit tragediei. Ce reacție a avut soțul femeii

Mama din Botoșani care și-a ARUNCAT copiii pe geam a cerut să își vadă fiul care a supraviețuit tragediei. Ce reacție a avut soțul femeii
Lorela și-a aruncat ambii copii de la etajul unui hotel din Botoșani, după o ceartă cu soțul său sursă foto: Facebook
Publicat: 06/04/2024, 08:00
Actualizat: 06/04/2024, 09:16

Un caz tulburător petrecut la Botoșani a șocat opinia publică în vara anului trecut. Lorela Babii și-a aruncat de la etajul unui hotel cei doi băieți, de 2 ani, respectiv 3 ani. Vladimir, mezinul, nu a mai putut fi salvat, dar fratele său, Gabriel, a supraviețuit în mod miraculos și se află acum în grija tatălui său.

În urma șocului suferit, micuțul a rămas cu traume psihice. Are probleme de vorbire, astfel că nimeni nu poate înțelege ce spune. Copilul merge regulat la logoped, dar și la psiholog. În acest timp, mama criminală a cerut să-l vadă, dar soțul ei i-a trimis doar niște fotografii. Bărbatul a depus cerere de divorț și spune că nu știe dacă o va putea ierta vreodată pe soția sa.

După o ceartă cu soțul său și un mesaj de adio trimis acestuia, o tânără mamă în vârstă de 23 de ani din comuna Albești, județul Botoșani, a recurs la un gest înfiorător și de neînțeles. În seara de 21 august 2023, s-a cazat împreună cu cei doi copii minori la un hotel de Botoșani, apoi a pus în aplicare un plan diabolic. Lorela Babii și-a aruncat ambii copii minori, de 2 ani, respectiv 3 ani, pe geamul camerei de hotel, situată la etajul al doilea, apoi a amenințat că se va sinucide. Ambii copii au ajuns în stare gravă la spital, iar mezinul, Vladimir, a murit la scurt timp, în ciuda eforturilor făcute de medici.

Medicii nu erau optimiști nici în privința fratelui său, Gabriel, care a fost spitalizat în stare de comă profundă, foarte aproape de moarte cerebrală. Chiar de ziua lui, copilul și-a revenit însă în mod miraculos. Băiețelul se află acum în grija tatălui său. Din punct de vedere fizic, s-a refăcut în totalitate după traumele îngrozitoare pe care le-a suferit. În schimb, impactul psihic pe care tragedia l-a avut asupra lui a fost unul grav.

Copilul are probleme de vorbire din cauza traumei suferite

Gabriel are probleme de vorbire, astfel că nimeni din jurul lui nu poate înțelege ce spune.
”Merg cu el la Botoșani la psiholog și logoped, deoarece, după ce s-a întâmplat, cred că din cauza traumei psihice, are o întârziere de vorbire. Vorbește, dar nu înțeleg ce zice, spune cuvinte clar, doar că nu poate să lege o propoziție”, ne-a spus tatăl băiețelului.

Băiețelul nu a întrebat niciodată de mama sa, în schimb cea care i-a dat viață și a vrut apoi să îl ucidă a cerut, din spatele gratiilor, să-și vadă fiul cel mare. Soțul femeii nu a acceptat însă ca mama criminală să mai aibă vreun contact cu băiețelul lor, pe care aceasta a vrut să-l ucidă odată cu frățiorul lui mai mic.

”I-am trimis doar niște poze cu el. Nu am fost la ea să o vizitez, am văzut-o doar la tribunal, în cadrul procesului”, ne-a mai mărturisit bărbatul.

Gabriel are probleme de vorbire după trauma suferită, iar tatăl său merge cu el la logoped și la psiholog sursă foto: Facebook

”Am depus actele de divorț în noiembrie”

Alexandru Babii mai spune că nu știe dacă își va putea ierta vreodată soția pentru gestul incalificabil pe care l-a făcut și a intentat divorț.

”O să divorțez de ea. Am depus actele, dar abia în septembrie avem prima instanță pentru divorț”, ne-a mai spus bărbatul.

Ca să facă față responsabilităților de tată singur, care are în grijă un copil de numai câțiva anișori, puternic afectat de tragedia prin care a trecut, Alexandru Babii este sprijinit și de familia sa.

Mama criminală, alături de micuțul Gabriel, care a scăpat cu viață printr-o minune, spre deosebire de fratele său mai mic, Vladimir, care nu a supraviețuit rănilor grave suferite sursă foto: Facebook

”Regret că m-am măritat cu tine”

Pe 21 august 2023, Lorela Babii a plecat împreună cu copiii de acasă, din Albești, Botoșani, unde locuia cu socrii. Femeia s-a plimbat cu cei doi copii prin parc, apoi și-a sunat soțul, care lucra la București. Deși acestuia i s-a părut că soția lui este puțin supărată, nu a dat atenție acestui lucru. Nu a bănuit nicio secundă faptul că mintea femeii era tulburată de gânduri negre.

Deși nu avea buletinul la ea, seara, Lorela Babii a reușit să închirieze o cameră la hotel. La recepție, ca să se poată caza, criminala a spus că a pierdut autobuzul și nu mai poate ajunge acasă împreună cu copiii săi. La ora 23.30, femeia și-a pus planul diabolic în acțiune, dar nu înainte de a-i trimite soțului său un mesaj.

„Mulțumesc că m-ai făcut să fac ceea ce nu voiam, sper să fii fericit acum că ai scăpat de noi și nu mai trebuie să ne trimiți bani. Că am înțeles că asta era marea ta problemă (…) Regret tot ce am făcut cu tine până acum și regret că m-am măritat cu tine, dar chestia era că voiam să scap de acasă. Cel mai rău îmi pare pentru copii, căci ei nu au nicio vină, dar nu îi pot lăsa așa, ai nimănui (….) Sper să fii fericit fără noi, adio!”, este o parte din mesajul trimis de Lorela Babii soțului său înainte să-și arunce copiii pe geam.

Nu figura în evidențe cu vreo afecțiune psihică

Cel care a descoperit trupurile copiilor zăcând pe asfalt a fost paznicul hotelului, care a sunat imediat la numărul de urgență 112.

Mama criminală nu figura în evidențe cu vreo afecțiune psihică, iar anchetatorii au stabilit că avea discernământ în momentul producerii tragediei

În octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au dispus trimiterea ei în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de „violență în familie sub forma omorului” și „violență în familie sub forma tentativei de omor.”

CITEȘTE ȘI:

Copilul de 3 ani din Botoșani pe care mama sa l-a aruncat de la etaj s-a TREZIT din comă. Minunea s-a întâmplat chiar de ziua micuțului

Tânăra care şi-a aruncat cei doi copii de la etaj, la un hotel din Botoşani, a fost ARESTATĂ preventiv  

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Fraude la cumpărăturile online. Cum trebuie să ne protejăm datele
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto