EXCLUSIV | O româncă își caută de 13 ani fratele, care a dispărut în condiții misterioase în Italia. Tânărul de 23 de ani era cioban la o stână

EXCLUSIV | O româncă își caută de 13 ani fratele, care a dispărut în condiții misterioase în Italia. Tânărul de 23 de ani era cioban la o stână
Din anul 2010, Maria Crăciun nu mai știe absolut nimic de fratele ei mai mic, Marcel | Sursă foto: arhivă personală
Publicat: 23/10/2023, 09:30
Actualizat: 23/10/2023, 10:32

De 13 ani, Maria Crăciun trăiește un coșmar, care a început odată cu dispariția misterioasă a fratelui său mai mic. Tânărul, care avea la acea vreme 23 de ani, era angajat ca cioban la o stână din Italia. Pe 10 mai 2010, Marcel Carp a dispărut fără urmă, timp în care sora lui nu a încetat să îl caute. Femeia nu a aflat nici în ziua de azi ce s-a întâmplat cu fratele său, în ciuda tuturor demersurilor legale pe care le-a făcut. În sufletul ei încă pâlpâie o speranță fragilă că Marcel este în viață.

O poveste tulburătoare îi are ca protagoniști pe doi frați din comuna Cudalbi, județul Galați. Maria Crăciun și Marcel Carp provin dintr-o familie fără posibilități financiare, iar, ca să-și croiască un drum în viață, tânărul a plecat în 2007 să muncească în Italia.

S-a angajat ca cioban la o stână din provincia Rimini, unde lucra alături de alți doi români. Pe lângă salariu, proprietarul italian le asigura angajaților săi și cazare, ceea ce pentru aceștia însemna o economie în plus. Marcel s-a adaptat bine în Italia și era mulțumit cu cât câștiga, chiar dacă suma era una modică. Când reușea să pună un bănuț deoparte, tânărul mai trecea pe acasă ca să-i vadă pe cei dragi. Avea deja trei ani de când se angajase în Italia și era mulțumit cu viața sa extrem de modestă.

Tânărul avea o relație foarte apropiată cu sora lui mai mare, Maria, care îi purta mereu de grijă, îl ajuta la nevoie și îi era ca o adevărată mamă. Cei doi țineau legătura permanent, de aceea Maria a început să se îngrijoreze când Marcel nu i-a mai răspuns la apeluri, iar apoi și-a închis telefonul mobil.

”Am tot stat cu gândul la ce o fi vrut să-mi zică”

Totul s-a întâmplat în luna mai a anului 2010, iar de atunci Maria nu mai știe nimic de fratele său, care a dispărut fără urmă.

”Sâmbătă, pe la ora 15.00, am vorbit cu el, îi trimisesem un pachet de acasă, din România. Cum a răspuns la telefon, mi-a spus «Vreau să-ți zic ceva», dar imediat a schimbat subiectul, cred că venise vreunul din colegii lui români. Am vorbit atunci cu el doar câteva minute. După ce am închis, am tot stat cu gândul la ce o fi vrut să-mi zică și l-am sunat înapoi”, ne-a povestit sora tânărului, Maria Crăciun.

Femeia și-a căutat fratele de câteva ori la rând, dar acesta nu i-a mai răspuns. Când l-a sunat din nou, mai târziu, telefonul era închis, iar de atunci nu a mai putut lua legătura cu el.

”Luni, pe 10 mai 2010, m-a sunat unul dintre colegii lui români și mi-a spus că Marcel e dispărut, că de sâmbătă nu mai știu nimic de el, că l-au căutat împreună cu patronul și sâmbătă, și duminică, dar nu l-au găsit. Locul unde stăteau, unde aveau dormitoarele, era mai la vale, iar stâna era undeva la vreo 2 kilometri distanță. Mi-au spus că sâmbătă seara nu a mai venit la dormitor”, ne-a mai povestit femeia.

”M-au chemat să îmi ia probe ADN, pentru că găsiseră un cadavru”

Ziua în care a fost sunată și i s-a spus că fratele ei a dispărut a fost una dintre cele mai cumplite din viața ei.

Din cauza supărării și a șocului, Maria Crăciun, care atunci era însărcinată în 5 luni, a fost internată de urgență în spital. În ciuda eforturilor depuse de medici, ea a pierdut copilul.

Femeia nu și-a permis să meargă personal în Italia și să facă investigații pe cont propriu, așa că a încercat să caute ajutor la Poliția din România, dar și la Consulatul României de la Bologna.

”Le-am scris celor de la Consulatul României și am mers și la Poliția din Galați. Polițiștii din România mă chemau la un anumit interval de timp să îmi spună că se fac în continuare cercetări, dar nu ne-au dat niciodată detalii despre dosar sau să ne spună până unde s-a ajuns. Ultima dată m-au chemat acum trei ani, iar de atunci nu mai am vești. Înainte de pandemie, m-a sunat personal consulul român, care mi-a spus că el face tot posibilul să-mi dea un răspuns concret, dar nu a mai dat niciun semn”, ne-a mărturisit femeia.

Acum cinci ani, Maria Crăciun a fost chemată la Poliția din Galați pentru o probă ADN.

”M-au chemat să îmi ia probe ADN, pentru că găsiseră un cadavru, dar, după ce au făcut analizele, mi-au spus că nu este el”, a adăugat Maria Crăciun.

Nu vrea să abandoneze căutările

Chiar și după 13 ani de când nu mai știe nimic despre fratele ei, ea nu s-a împăcat pe deplin cu ideea că nu-l va mai revedea niciodată.

”Marcel este șaten, are ochii verzi, 1,75 m înălțime și are o cicatrice în cap, pe partea stângă, un «V» întors, iar pe brațul drept are o altă cicatrice, de la o mușcătură de cal. Timp de zece ani, am crezut că nu este mort, nu voiam să accept că nu mai este în viață. Acum, am început să mă aștept la ce-i mai rău. Măcar să ne spună cineva dacă s-a confirmat că este mort. Ni se ascunde ceva. O fi greșit cu ceva și l-or fi pedepsit. Patronul lui din Italia avea și un restaurant acolo, în satul acela, și am înțeles că atunci când se ajungea cu ancheta în sat, acolo se bloca totul. În perioada aceea, în Italia s-au lipit afișe pe stâlp cu poza fratelui meu, dar degeaba”, ne-a mai spus sora lui Marcel Carp.

În ciuda tuturor piedicilor pe care le-a întâmpinat și a faptului că autoritățile nu i-ar fi dat niciun răspuns clar, Maria Crăciun nu vrea să abandoneze căutările. Speră că, într-o bună zi, va afla unde este fratele ei.

CITEȘTE ȘI:

Cunoscut cântăreț român, DISPĂRUT fără urmă de câteva zile. Ultima oară când a vorbit cu familia era în Belgia

Cine este românul care a pus pe jar autoritățile din Germania. A DISPĂRUT într-o pădure, iar 70 de oameni l-au căutat

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se schimbă legea în ROMÂNIA. S-au anunțat NOILE REGULI pentru vechimea în muncă
Mare surprize la Chefi la cuțite. Puțini se mai așteptau la așa ceva
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul