EXCLUSIV: One United Properties a achiziționat un teren de peste 44.000 de metri pătrați de la Adriean Videanu, în zona Cotroceni, unde va construi cele mai înalte turnuri rezidențiale din București / Tranzacția se ridică la 35 de milioane de euro

EXCLUSIV: One United Properties a achiziționat un teren de peste 44.000 de metri pătrați de la Adriean Videanu, în zona Cotroceni, unde va construi cele mai înalte turnuri rezidențiale din București / Tranzacția se ridică la 35 de milioane de euro
One United Properties / Sursa foto: Facebook
Publicat: 17/02/2023, 09:10
Actualizat: 17/02/2023, 10:56

One United Properties anunță achiziția unui teren de 44.863 de metri pătrați situat pe Șoseaua Progresului nr. 56-80, în Sectorul 5 al Capitalei. Suprafața de teren a fost cumpărată de la fostul primar Adriean Videanu și a costat 35 de milioane de euro. Dezvoltatorul vrea să ridice mai multe blocuri și clădiri de birouri, iar ansamblul se va numi One Cotroceni Towers.

One Cotroceni Towers va cuprinde cele mai înalte turnuri rezidențiale din București. Vor fi construite diverse unități rezidențiale, inclusiv apartamente cu două, trei și patru camere, precum și cele mai înalte penthouse-uri din București, situate la cel mai înalt etaj rezidențial și la unul dintre cele mai înalte puncte de altitudine din oraș.

Conform informațiilor obținute de GÂNDUL, One United Properties a cumpărat terenul fostei platforme industriale Titan Mar de la fostul primar Adriean Videanu.

Cele mai înalte turnuri rezidențiale din București și din regiune

Cu o valoare brută de dezvoltare (GDV) estimată la 400 de milioane de euro, One Cotroceni Towers își propune să crească gradul de atractivitate a traiului, muncii și a petrecerii timpului liber în București.

Componenta rezidențială va cuprinde 1.296 de unități dispuse în cinci turnuri. Două turnuri vor avea 33 de etaje, devenind astfel cea mai înaltă dezvoltare rezidențială din București și din regiune. Alte două turnuri vor avea 23 de etaje, în timp ce o clădire va avea 16 etaje.

Turnurile rezidențiale vor fi conectate la nivelul parterului și primului etaj și vor include spații comerciale pentru o varietate de servicii, precum o sală de sport cu piscină, piețe alimentare, restaurante, afterschool pentru copii și alte servicii specifice care vor reduce timpul de deplasare al locuitorilor, și mici spații de birouri la primul etaj, disponibile pentru vânzare. Parcarea va fi disponibilă numai în cadrul celor trei etaje subterane.

În plus, noul ansamblu va include și o clădire de birouri de sine stătătoare, cu o suprafață închiriabilă totală (GLA) de aproximativ 48.000 mp, care va fi denumită One Cotroceni Park Office Faza III, continuând povestea de succes a primelor două faze, care au un GLA cumulat de 81.000 mp. Această clădire va fi construită pentru închiriere și va crește veniturile recurente ale companiei din chiriile pentru spațiile de birouri. Birourile One Cotroceni Park Faza III vor fi proiectate pentru a accesa cele mai recente certificări verzi și WELL, atestând o funcționare sustenabilă și un impact minim asupra mediului.

ONE Verdi Park / Sursa foto: Facebook
ONE Verdi Park / Sursa foto: Facebook

„Există o cerere semnificativă pentru apartamente, birouri și spații comerciale în zona Cotroceni”

Suntem încântați să anunțăm One Cotroceni Towers, noua noastră dezvoltare, și extinderea eforturilor de regenerare urbană ale One United Properties în zona Cotroceni. Vânzările excelente de la One Cotroceni Park, unde 92% dintre unități au fost vândute în primul an de la demararea vânzărilor, au dovedit oportunitatea importantă pe care One United Properties o are în extinderea brandului high-end ONE către dezvoltări de dimensiuni mai mari, destinate clienților cu venituri medii și medii superioare.

În plus, observăm o cerere semnificativă pentru apartamente, birouri și spații comerciale în zona Cotroceni, ceea ce înseamnă ca este un cartier foarte important pentru investițiile noastre viitoare”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Cele mai înalte penthouse-uri din București

Clienții vor avea acces la diverse unități rezidențiale, inclusiv apartamente cu două, trei și patru camere, precum și cele mai înalte penthouse-uri din București, situate la cel mai înalt etaj rezidențial și la unul dintre cele mai înalte puncte de altitudine din oraș.

Opțiunile de achiziție a apartamentelor includ cinci rate egale de 20% plătite pe durata construcției, un avans de 30% la semnarea contractului și 70% la livrare, sau o opțiune cu discount în cazul plății integrale anticipate. Se estimează că lucrările de construire vor începe în martie 2023. Dezvoltarea mixtă va fi livrată în trei faze, iar data de finalizare integrală este estimată pentru anul 2027. Proprietatea dispune deja de autorizație de construire legală și valabilă, ceea ce va permite introducerea rapidă pe piață.

Construit pe un teren de aproape 5 hectare și având o suprafață construibilă brută de peste 282.000 mp, One Cotroceni Towers va fi extensia dezvoltării de regenerare urbană One Cotroceni Park. Astfel, rezidenții și chiriașii vor avea acces la distanță de mers pe jos la o gamă largă de facilități și servicii pentru comunitate, dispuse pe întreaga suprafață de aproape 11 hectare a cartierului. În plus, locația beneficiază de acces direct la metrou.

După finalizarea integrală, One Cotroceni va deveni un reper al Bucureștiului, cu un cartier nou și modern unde vor locui aproape 2.200 de familii, cu peste 40.000 mp de spații comerciale și birouri mici, aproape 140.000 mp de spații de birouri de închiriat, precum și 4.200 de locuri de parcare subterane. Valoarea tranzacției este de 35 de milioane de euro.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Aceste zodii trec prin momente de vis. Totul le merge din plin
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?