EXCLUSIV | Un temut interlop din Constanța a fost asasinat, în Malta, de membrii unui clan sângeros din București. John Englezu a fost înjunghiat în inimă

EXCLUSIV | Un temut interlop din Constanța a fost asasinat, în Malta, de membrii unui clan sângeros din București. John Englezu a fost înjunghiat în inimă
Publicat: 08/12/2022, 07:00

Un cunoscut interlop din Constanța a fost omorât, luni, pe o stradă din Malta, de trei membri ai sângerosului clan Chira, care acționează, în mod obișnuit, în partea de est a Capitalei. Bărbatul ucis era căutat de autoritățile britanice, iar în România era cunoscut ca recuperator, dar și ca tâlhar, după ce a sechestrat un patron de plajă, pe care l-a torturat ca să-l determine să arate unde își ține banii.

Cu dublă cetățenie, română și britanică, Joseff Rivas și-a petrecut aproape toată viața la Constanța, unde era cunoscut cu numele de John Englezu. Având o constituție fizică impunătoare, bărbatul a lucrat mai mult ca agent de pază în cluburile de la malul mării, însă era cunoscut în lumea interlopă a orașului și ca recuperator.

Cu ani în urmă, John Englezu a primit, însă, o condamnare de 8 ani de închisoare pentru că l-a sechestrat pe patronul plajei Kazeboo, din Mamaia Nord, după ce primise un pont legat de faptul că acesta ar fi avut în locuință o sumă mare de bani, evaluată la câteva sute de mii de euro. Informațiile lui Rivas s-au dovedit a fi, însă, greșite, astfel că acesta și-a sechestrat și torturat victima degeaba.

Surse din anturajul lui John Englezu au declarat, pentru Gândul, că după ce s-a liberat, românul cu cetățenie britanică a plecat în Anglia, însă a fost nevoit să revină în România în urma condamnării primite pentru că ar fi bătut cu bestialitate un bărbat.

Odată localizat la Constanța, autoritățile din Marea Britanie au cerut extrădarea lui, însă autoritățile judiciare române au respins cererea.

John Englezu voia să recupereze o sumă de bani din Malta

Sursele citate au precizat că John Englezu se stabilise la Eforie Sud, într-un apartament închiriat. În vârstă de 44 de ani, acesta locuia singur, în condițiile în care ar fi avut, totuși, o soție și un copil stabiliți în străinătate.

În cursul săptămânii trecute, Joseff Rivas a plecat în Malta cu trei bucureșteni, membri ai clanului Chira. Aceștia ar fi plecat să recupereze o sumă de bani, însă, din motive rămase necunoscute, la un moment dat, în timp ce se aflau într-un cartier irlandez, s-ar fi luat la ceartă. Scandalul a escaladat, iar unul dintre bărbații veniți de la București l-a înjunghiat în inimă.

Cei trei au fost prinși și arestați de autoritățile malteze, care încearcă acum să stabilească exact în ce condiții a avut loc incidentul sângeros.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase