EXCLUSIV-Va fi sancționat Gheboasă, după Untold? La Neversea, trapperii din Șatra BENZ au primit amenzi. „S-au folosit exprimări care încălcau legea”

EXCLUSIV-Va fi sancționat Gheboasă, după Untold? La Neversea, trapperii din Șatra BENZ au primit amenzi. „S-au folosit exprimări care încălcau legea”
Publicat: 07/08/2023, 17:39
Actualizat: 07/08/2023, 20:46

Prestația interpretului Gheboasă pe scena festivalului Untold de la Cluj-Napoca a atras oprobriul public, dar, pentru moment, nu și o amendă din partea organelor de aplicare a legii. Un precedent s-a înregistrat recent, la festivalul Neversea, de la începutul lunii iulie, care a avut loc la Constanța.

Show-ul lui Gheboasă de la Untold – foarte apreciat de tinerii prezenți lângă scena festivalului de la Cluj-Napoca, a stârnit reacții vehemente pe rețele sociale, mai ales din partea părinților.

„Noua generație … “idoli” vs fani … no comment 😳 !!! Ce voce, ce mesaj, ce producție și ce bine sună viitorul”, este una dintre postările cu un videoclip din concertul de la Cluj, care a provocat comentarii acide.

„Dă-i țig….a / Rupe-i banca

O, ce țig….ă frumoasă / Cum dă din gă..ză,

Filme de groază, este jegoasă”, sunt versurile uneia dintre piesele cântat de Gheboasă.

„Ca părinte, să îmi las copilul să meargă la asemenea concert înseamnă că sunt Handicapat cu act original, cel cu coperta roșie. Totul pleacă din viata fiecărui copil, ce vad și ce atitudine au părinții lor acasă, copii fac. Este începutul dezastrului pentru ei”, a comentat un internaut.

Se fac verificări

Din informațiile obținute de Gândul, reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile „Ştefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, cei care au avut în responsabilitate buna desfășurare a festivalului Untold, analizează în prezent imaginile de pe scenă și fac verificări asupra tuturor aspectelor, pentru a vedea dacă se vor lua măsurile legale în cauză, respectiv dacă este cazu să fie aplicate sancțiuni conform OG nr. 2/2000.

Un caz similar s-a petrecut în urmă cu o lună, la Constanța, când membrii trupei Șatra BENZ au fost amendați pentru versurile și înjurăturile de pe scena festivalului Neversea.

Purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile „Tomis” Constanța, lt. col. Constantin Murariu, a spus, pentru Gândul, cum au ajuns să fie sancționați cei trei membri ai trupei Șatra BENZ, cu câte 1.000 de lei, amenda maximă prevăzută de art. 2, pct. 1 din Legea 61/1991.

Cei trei membri ai trupei Șatra BENZ au fost astfel amendați, după festivalul Neversea, pentru săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări de acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora.

„În seara zilei de 6 iulie, chiar în deschiderea festivalului, cei ce la Șatra BENZ au folosit, pe timpul concertului, anumite cuvinte care încălcau legea. Drept urmare au fost sancționați în dimineața zilei de 8 iulie, cu maximul prevăzut de Legea 61/1991, de 1.000 lei, fiecare”, a explicat purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile „Tomis” Constanța.

Prestația trupei Șatra BENZ a fost remarcată în timp real, nu din înregistrări, și anunțată de jandarmi pe linie ierarhică.

Oamenii noștri care erau în zonă ne-au adus la cunoștință faptul că s-au folosit cuvinte, exprimări care încălcau legea. A durat până pe data de 8 iulie dimineața, deoarece a trebui să trecem printr-o procedură, să vedem cine, dacă puteți sancționa și organizatorul, plus până când am identificat persoanele, pentru că ei au un nume de scenă și tot așa. Nu am dorit să ne grăbim, pentru că nu am vrut să transformăm pe nimeni în erou, am vrut să acționăm repede, dar astfel încât să nu se poată interpreta într-un alt fel. Nu, noi am dorit doar strict să aplicăm legea, atât. Nu am vrut să fie nici cu plus, nici cu minus pentru nimeni, doar aplicarea legii”, a mai spus lt. col. Constantin Murariu, pentru Gândul.

În urma analizei jandarmilor, organizatorii Neversea nu au fost amendați.

„Nu au primit o amendă, pentru că au venit și n-au spus că ei au discutat cu artiștii și că este strict problema lor. Asta este ceea ce știm noi , ceea ce am aflat la acel moment. Mai departe, știți contractele dintre artiști și organizatori nu intră în apanajul nostru, nu putem noi să controlăm sau să impunem anumite reguli”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile „Tomis” Constanța.

Peste 420.000 de fani au participat, timp de patru zile și patru nopți, la cea ce-a opta ediție a festivalului Untold, care a avut loc între 3 și 6 august, la Cluj-Napoca.

Gândul a solicitat organizatorilor un punct de vedere privind prestația și eventualele măsuri la adresa interpretului de trap inclus pe lista festivalului, dar până la publicarea articolului, nu am primit un răspuns.


CITEȘTE ȘI:

Sociologul Gelu Duminică, după scandalul de la UNTOLD: „Voi realizați ce umbre zac în noi?”

Câte clase are Gheboasă, vedeta ediției UNTOLD 2023 / Ce sfat legat de școală are pentru tineri

Dealer de DROGURI, prins în flagrant la Untold. Procurorii au găsit în locuința lui sute de pastile de ecstasy

Controverse după prestația lui Gheboasă la UNTOLD. Sociolog: ”Nu cred că e nevoie de stropire cu aghiazmă mare, viitorul nu ne este în pericol”

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Mare problemă pe litoralul românesc. Deschiderea sezonului, în pericol
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?