EXCLUSIV VIDEO | Gala Premiilor de Excelență pentru renovarea istorică a Athénée Palace. George Copos: ”Sunt român și investesc în România” / ”Am reușit să redăm Bucureștiului această clădire-simbol”

Publicat: 21/07/2022, 15:56
Actualizat: 21/07/2022, 15:58

Aproape 110 ani au trecut, cu toate poveștile și evenimente extraordinare, peste hotelul ”Athénée Palace”, iar un proiect de anvergură a fost transformat în realitate.  Investițiile în restaurarea clădirii istorice ”Athénée Palace” depășesc 40 milioane de euro și au avut ca obiectiv creșterea nivelului de confort și alinierea sa cu marile hoteluri de lux din lume.

În cadrul procesului de renovare au fost folosite cele mai noi tehnologii din domeniu, materiale naturale de o calitate superioară, acordându-se o mare atenție eficienței energetice a clădirii și mediului înconjurător. Amplul proiect de modernizare a început în anul 2020 și s-a derulat în două etape.

  • Prima fază a renovării s-a finalizat în vara anului 2021 și a vizat renovarea celor 132 de camere ale ”Aripii Noi”
  • A doua fază a reabilitării a avut ca obiectiv fațada hotelului și cele 151 de camere din ”Aripa Istorică”, construită în 1914. Renovarea camerelor și a fațadei s-a încheiat, iar lucrările la spatiile publice se vor finaliza până la sfârșitul anului  (recepția hotelului, Lobby, Café Athénée, Club Lounge, sălile de conferințe).

Miercuri, 20 iulie, chiar în ziua în care, potrivit contractului, renovarea Aripii Vechi a hotelului trebuia terminată, s-a desfășurat la ”Athénée Palace” Gala Premiilor de Excelență acordate tuturor celor care au fost implicați în acest proiect spectaculos, iar Gândul prezintă imagini în exclusivitate.

George Copos: ”Am muncit 9 luni de zile la acest proiect, sunt foarte mândru”

În deschiderea acestui eveniment, omul de afaceri George Copos, proprietarul proprietarul grupului hotelier ”ANA Hotels” – din care face parte și ”Athénée Palace” – a spus că se simte mândru și că este vorba despre inaugurarea celei mai importante investiții din România în industria hotelieră.

Mă bucur sincer, foarte mult, că suntem împreună, acum și aici, la această inaugurare, poate, a celei mai importante investiții din România în industria hotelieră. (…) Este o șansă unică pe care am avut-o cu toții. Cu toți cei prezenți, acum și aici, în această sală.

Să renovăm o clădire istorică, mai bine spus să restaurăm această clădire istorică care se numește «Athénée Palace», construită acum 108 ani de strămoșii noștri. A fost o șansă unică, am avut-o și eu și am fost extrem de mândru că am făcut parte din acest proiect. (…)

Am muncit 9 luni de zile la acest proiect. Sunt foarte mândru de acest lucru, sunt foarte mândru că împreună am reușit să redăm Bucureștiului această clădire-simbol, acest monument al Bucureștiului, acest simbol al României, și astăzi să putem spune «Da, suntem gata, suntem gata cu cele 151 de camere pe care probabil că luni le vom preda conducerii «Athénée Palace». Se va numi de la 1 ianuarie 2023 «InterContinental Athénée Palace», decizie înțeleaptă”, a spus omul de afaceri George Copos la începutul evenimentului.

În același timp, aș vrea să mulțumesc tuturor încă o dată, în mod deosebit tuturor celor care au fost parte din acest contract. Poate că este pentru a doua oară când noi, astăzi, inaugurăm această investiție conform contract. (…) Termenul de 20 iulie a fost termen de finalizare. Suntem astăzi în 20 iulie și iată-ne împreună, să ne bucurăm cu toții de această investiție. Cum, de altfel, s-a întâmplat în prima fază. Mulțumesc mult!”

George Copos, proprietarul grupului hotelier ”ANA Hotels”

George Copos: ”această clădire istorică care se numește «Athénée Palace», construită acum 108 ani de strămoșii noștri”

”Athénée Palace”, parte integrantă a grupului hotelier ”ANA Hotels”, o istorie de 108 ani

Hotelul ”Athénée Palace” – parte integrantă a grupului hotelier ”ANA Hotels” – are o istorie de 108 ani și este unul dintre simbolurile istorice și arhitecturale ale Capitalei României.

”Athénée Palace” face parte din cel mai mare grup hotelier privat românesc, ”ANA Hotels”.

Compania deține și operează de asemenea hotelurile „Crowne Plaza Bucharest”, trei unități hoteliere la Poiana Brașov – Ana Hotels ”Sport”, ”Bradul” și ”Poiana”, și ”Ana Hotels Europa”, care include și centrul SPA ”ANA Aslan Health Spa” din Eforie Nord.

De la 1 ianuarie 2023, Athénée Palace Hilton devine InterContinental Athénée Palace Bucharest”

ANA Hotels a anunțat, de altfel, și semnarea contractului de management cu compania ”IHG Hotels & Resorts” pentru hotelul „Athénée Palace” din București. Astfel, de la 1 ianuarie 2023, acesta devine ”InterContinental Athénée Palace Bucharest”. IHG® Hotels & Resorts (IHG) va opera în baza unui contract de management, hotelul ”Athénée Palace” deținut de ANA Hotels, grup hotelier cu capital românesc 100%.

Odată cu rebranduirea hotelului, ”Athénée Palace Hilton Bucharest” devine ”InterContinental Athénée Palace Bucharest”, conform unui comunicat de presă transmis de ”Ana Hotels”.

”InterContinental Athénée Palace Bucharest” va fi, astfel, singurul hotel din România operat sub acest brand de ”InterContinental ®Hotels & Resorts” și va impune noi standarde în domeniul turismului de lux, menționează sursa citată.

”Desemnarea noului partener pentru contractul de management al hotelului a fost un proces lung și laborios. Am pornit acest demers încă din anul 2021 și precizez că, mai mulți operatori internaționali de notorietate și-au dorit să opereze hotelul «Athénée Palace». După ample negocieri, derulate timp de aproximativ 6 luni, a fost semnat contractul de management cu «IHG Hotels & Resorts», urmând ca din anul 2023, hotelul «Athénée Palace» să fie operat sub brandul «InterContinental». De altfel, «IHG Hotels & Resorts» ne este deja partener încă din anul 1998, în baza unui contract de management și, ulterior, a contractului de franciză, pentru hotelul «Crowne Plaza Bucharest», deținut, de asemenea, de ANA Hotels în București”, a declarat George Copos, proprietarul grupului hotelier ”ANA Hotels”.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația