EXCLUSIV VIDEO | Mihai Barbu, Metrorex: „Nicușor Dan nu pune pe ordinea de zi PUZ-ul pentru Magistrala 4. Banii nu mai pot fi folosiți”

Publicat: 13/06/2023, 10:00

Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, a spus, la emisiunea „Cu Gândul la București”, că Nicușor Dan ar refuza să pună pe ordinea de zi PUZ-ul pentru Magistrala 4 de metrou, Gara de Nord – Gara Progresul. Astfel, banii din PNRR pentru acest tronson nu pot fi folosiți, iar Metrorex solicită transferul acestor fonduri la Magistrala 6 (Otopeni).

„Eu sunt convins că în anul 2027 vom merge cu metroul la aeroport. Astăzi, Magistrala 6, 1 Mai – Otopeni, este aproape de a începe execuția, în mod normal trebuia să începem execuția în luna iunie, în mod normal se mai prelungește o perioadă, din cauza avizelor pe care constructorul încă nu le-a obținut (…) sperăm, cum vă spuneam, ca în 2027 să ajungem la aeroport, la Otopeni”, a declarat Mihai Barbu, în emisiunea „Cu Gândul la București”, de luni seara.

„Primăria nu a înțeles că noi nu vrem să construim blocuri în București, ci metrou”

Președintele Consiliului de Administrație al Metrorex acuză Primăria Capitalei că nu pune pe ordinea de zi PUZ-ul pentru Magistrala 4, astfel că banii de pe acest tronson vor fi mutați pe Magistrala 6.

„Astăzi, pentru ambele tronsoane, care înseamnă 1 Mai – Tokyo (Mall Băneasa – n.r.) și Tokyo – Otopeni, sunt semnate contractele, iar finanțarea este asigurată într-o proporție foarte mare, adică din acel împrumut de la guvernul japonez.

Pe de altă parte, am făcut solicitarea aceasta către Comisia Europeană, să mutăm banii PNRR din Magistrala 4 Gara de Nord – Gara Progresul pe această magistrală, pentru că acolo (pe M4 – n.r.) nu vom putea să-i folosim, pentru că deocamdată nu am obținut avizul de mediu, pentru că nu avem PUZ-ul de la București, decât de la Ilfov, care a înțeles situația. Primăria București nu a înțeles că noi nu vrem să construim blocuri în București ci metrou”, a afirmat Mihai Barbu.

Potrivit oficialului Metrorex, PUZ-ul pentru Magistrala 4 este în dezbatere de multă vreme.

„PUZ-ul este de multă vreme în dezbatere publică, dar nu-l pune pe ordinea de zi. Am discutat cu primarul general de mai multe ori, noi înțelegem că el nu vrea să aprobe niciun PUZ în București, dar noi vrem să construim metrou în București, nu altceva, și pentru asta ar trebui să-l pună pe ordinea de zi (…) este blocaj din acest punct de vedere, și vrem să mutăm acești bani, 300 de milioane de euro din acest proiect, pe Magistrala 1 Mai – Otopeni”, a mai spus Mihai Barbu, în emisiunea „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Mihai Barbu, președinte CA Metrorex, despre amenințările cu grevă la metrou: „Cu cifrele pe masă, nu au ce să invoce”

EXCLUSIV VIDEO | Mihai Barbu, președinte CA Metrorex: „Avem mai puține trenuri. Purtăm discuții dure cu cei de la Alstom”

Nici ultimul angajat al Metrorex nu ar accepta un salariu de profesor. Cu ce amenință sindicatele Capitala – DECLARAȚII EXCLUSIVE

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii