EXCLUSIV VIDEO | Un tânăr tatuator român a dat lovitura în Germania. Clienții săi străini sunt uimiți de ce lucrări ies din mâinile lui

Publicat: 03/12/2023, 09:00

Ciprian Rada a transformat o joacă din perioada adolescenței într-o sursă de venituri considerabile. Tânărul execută tatuaje, dar nu orice fel de lucrări, ci din mâinile lui ies adevărate opere de artă. Ciprian s-a specializat în tatuaje realiste și hiperrealiste și lucrează de mai mulți ani în Germania. Aici și-a deschis un studio de tatuaje unde nu vin doar clienți din Germania, ci și de peste granițe, după ce românului i s-a dus faima și prin alte țări. Ciprian a câștigat peste 70 de premii la competițiile de profil internaționale.

Ciprian Rada (30 de ani) este din Târgu Jiu, dar, ca mulți alți români, și-a găsit de lucru în străinătate. În 2014, a fost contactat de un salon de tatuaje din Italia și de atunci a evoluat atât de mult profesional, încât anul trecut a reușit să-și deschidă mica lui afacere. Are propriul său salon de tatuaje în Germania. A ajuns aici după ce și-a dat seama că în Germania industria în care voia să facă performanță era mai dezvoltată decât în Italia.

Cât despre pasiunea lui pentru arta tatuajelor, ne-a povestit că a luat-o efectiv de la zero și că nici talentat la desen nu era. Totul a început ca o joacă, pe vremea când era doar un adolescent curios și dornic să învețe lucruri noi.

”Nu știam să desenez absolut nimic, dar mi se părea foarte cool să fii tatuator, mai ales că pe vremea aceea erau mai puțini tatuatori. Aveam un prieten care făcea tatuaje ca și cum părea totul ușor. Mă duceam pe post de cobai la saloane numai ca să învăț, nici nu mă interesa ce tatuaj mi se face. Într-o zi, mi-am comandat un kit de tatuaje și, la început, tatuam pe coji de banane, apoi pe piele de porc. După doar o săptămână, am început să-mi fac mie tatuaje, dar și prietenilor”, ne-a povestit Ciprian.

Pe măsură ce a devenit din ce în ce mai experimentat, tânărul a început să participe și la concursuri organizate în România și destinate tatuatorilor din mai multe țări europene. Șansa lui Ciprian a venit din Italia, în 2014, când a fost contactat de un salon de tatuaje din Peninsulă, care i-a propus o colaborare.

”Am acceptat și am lucrat câteva luni acolo. Au văzut că am potențial și m-au întrebat dacă vreau să particip la o convenție de tatuaje. Am fost de acord și am și câștigat locul al II-lea la acea convenție”, își amintește Ciprian.

Are o tehnică specială de execuție

A fost primul concurs desfășurat în afara României la care a participat, dar apoi au urmat multe altele. De-a lungul anilor, Ciprian a câștigat aproximativ 70 de premii la concursurile de tatuaje la care a fost. Cele mai recente distincții le-a luat în Italia, la Bolzano, în luna octombrie, unde a câștigat locul I la ”Best of day” și locul II la ”Best large color tatoo”.

”Am văzut că Germania are un nivel mai ridicat decât Italia. M-am mutat în Germania, dar lucram și în Italia și Olanda, când aveam cereri, iar între timp făceam și concursuri”, ne-a povestit Ciprian.

Satisfacția de a-și deschide propriul salon în Germania, într-un orășel de lângă Frankfurt, a fost una pe măsura efortului depus. Ciprian are și acum clienți care vin din alte țări special pentru a fi tatuați de român. Tânărul este specializat în tatuaje realiste și hiperrealiste și are o tehnică specială de execuție, care i-a adus popularitatea printre cunoscători.

Cel mai scump tatuaj făcut unui client a costat 8.000 de euro

Pentru că este abia la început cu salonul, Ciprian câștigă lunar cam 8.000 de euro, dar spune că sunt saloane faimoase din Germania, unde lucrează mai mulți tatuatori experimentați, unde se fac și 100.000 de euro pe lună.

”Eu nu mă trezesc cu ideea că iar mă duc la muncă. Uneori, am niște proiecte așa frumoase că abia aștept să merg la salon să le fac. Cel mai mult am lucrat la un tatuaj 18 ore în total și a fost executat pe un picior, dar doar pe o parte, nu de jur împrejur. L-am făcut în două zile, într-o zi am lucrat 10 ore, iar în cealaltă zi, 8 ore. Cel mai scump tatuaj pe care l-am făcut cuiva a costat 8.000 de euro și fost realizat pe tot spatele”, ne-a spus artistul tatuator.

În ceea ce privește modelele de tatuaje, cererile ieșite din tipare nu lipsesc.

”Un prieten și-a tatuat pe cap un om cu o mașină de tuns iarba, părea că îi tunde părul lui, i se plimba prin cap, cum vine vorba, iar o fată și-a acoperit întreaga zonă intimă cu un tatuaj cu o caracatiță”, ne-a mai spus Ciprian.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Secrete ascunse în tatuaje audio. Declarații de dragoste, vocea copilului sau lătratul câinelui iubit pot fi purtate sub piele

Un tatuaj a devenit VIRAL pe TikTok: „Seamănă cu graficele mele de la examenele finale când uit să aduc o riglă”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Nu e o eroare! Câți lei costă 3 zambile în Kaufland București, acum, de 1...
FOTO. Patroana din România care e hărțuită din cauza imaginilor incendiare pe care le postează!
„Feroce și fără milă”: Un bărbat și-a ucis fosta iubită și pe noul ei partener,...
Leon Dănăilă îl contrazice pe Virgil Stroescu: Dacă facem restricție la grăsime, creierul...
"Nu se mai poate repara nimic". Cazul românului rămas fără penis din cauza unei erori...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Au renunţat la agitaţia din Capitală şi s-au mutat la ţară! Cum arată casele vedetelor...
2024: Este legal să dai flash-uri în trafic? Ce reprezintă aceste semnale vizuale
Totul a fost filmat! Ce s-a întâmplat, de fapt, la priveghiul lui Mile Povan! Imaginile...
Ce pedeapsă a primit românca din Spania care și-a vândut fetița de 12 în schimbul...
Război în AI. Musk dă în judecată OpenAI, compania din spatele Chat GPT, acuzând-o că...
Cum a reușit un livrator Glovo să stârnească o avalanșă de emoții în rândul românilor?...
INCREDIBIL ce se ascundea lângă o stea! „Niciodată nu mi-am imaginat că...
Simona Halep a luat decizia înainte de verdictul TAS! Este oficial
Gheboasă, față în față cu procurorii. Cum a fost prins trapperul de la UNTOLD. Surse
Zi mare pentru Anamaria Prodan și Ronald Gavril! Întrega familie a boxerului le-a fost alături...
BANCUL ZILEI. Un curios îl întreabă pe BULĂ pescarul: Te-ai ales cu ceva de când...
Segmentul rusesc al Stației Spațiale Internaționale pierde aer în continuu